Πως θα βρείτε κίνητρα για άσκηση

άσκηση, κίνητρο για άσκηση, πως θα βρείτε κίνητρα για άσκηση, εμπόδια στην άσκηση, τρόποι για να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας

Κίνητρα για Άσκηση

Η ρουτίνα, η καθημερινότητα, οι υποχρεώσεις είναι κάποιοι από τους παράγοντες που μας απομακρύνουν από την άσκηση. Στην άσκηση παίζουν σημαντικό ρόλο οι στόχοι , η προετοιμασία, η πειθαρχία και η δέσμευση. Αλλά ένα από αυτά είναι το πιο σημαντικό, το κίνητρο.

Μπορεί να υπάρχουν πολλά εμπόδια για να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα άσκησης:

  • Καθιστικός τρόπος ζωής: οι περισσότεροι από εμάς περνάμε πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή , στο αυτοκίνητο, περπατάμε ελάχιστα και καθόμαστε περισσότερο. Όσο πιο πολύ καθόμαστε τόσο πιο πολύ συνηθίζουμε και τόσο δυσκολότερο γίνεται να κινηθούμε.
  • Παχυσαρκία: αν έχετε πολλά επιπλέον κιλά, είναι πολύ πιο δύσκολο να ακολουθήσετε μια ρουτίνα άσκησης. Μπορεί να έχετε προβλήματα υγείας όπως ο πόνος στις αρθρώσεις και για αυτό είναι δύσκολο να κινηθείτε.
  • Πολλές ασχολίες: είμαστε πολυάσχολοι και αυτό αποτελεί μια τέλεια δικαιολογία για να παρακάμπτουμε την άσκηση.
  • Στρες: η άσκηση ανακουφίζει από το στρες. Όταν όμως νιώθετε αγχωμένοι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι η γυμναστική, ακόμη και αν αυτό είναι το καλύτερο που μπορείτε.

Αλλάξτε την οπτική σας

Αλλάξτε τον τρόπο σκέψης σας. Αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση. Βρείτε έμπνευση από άλλους ανθρώπους ακόμη και από ανθρώπους που δεν μπορούν να αθληθούν. Σκεφτείτε πόσο τυχεροί είστε που έχετε αυτή την ευκαιρία. Σταδιακά θα δείτε πόσο καλό θα κάνει αυτό στην υγεία σας.

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Θέστε ξεκάθαρους και ρεαλιστικούς στόχους. Δεσμευτείτε στην άσκηση που θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο  σας. Βάλτε συγκεκριμένες προθεσμίες ώστε να μπορείτε να ελέγχετε την πρόοδο σας.

Βεβαιωθείτε ότι ο στόχος σας είναι ρεαλιστικός και κάντε αλλαγές στη ζωή σας ώστε να τον επιτύχετε.

Προγραμματίστε συγκεκριμένη ώρα για την άσκηση

Μπορείτε να προγραμματίσετε την άσκηση σας νωρίς το πρωί όταν ο ήλιος ανατέλλει ή αργά το βράδυ. Δείτε το πρόγραμμά σας και προσπαθήστε καθημερινά να βρίσκετε χρόνο για άσκηση.

Βάλτε στην άσκηση διασκέδαση και ποικιλία

Από τη φύση μας χρειαζόμαστε αλλαγές και ποικιλία για να διατηρήσουμε τα κίνητρά μας. Επίσης χρειάζεται να διασκεδάζουμε. Μπορεί να παρακολουθείτε μαθήματα χορού ή να αλλάζετε την ρουτίνα της  άσκησης με νέες μεθόδους. Κάντε δραστηριότητες που πραγματικά απολαμβάνετε και έτσι θα ξεχνάτε ότι προπονείστε.

Ακούστε την εσωτερική σας φωνή όταν πρόκειται να επιλέξετε την καλύτερη άσκηση για εσάς. Επίσης η ποικιλία στην άσκηση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να γυμνάζετε όλο σας το σώμα.

Ζητήστε βοήθεια και υποστήριξη

Όταν πρόκειται για άσκηση καλό είναι να ζητάτε την υποστήριξη των ανθρώπων γύρω σας. Μπορείτε να ασκείστε μαζί με κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας, μαζί με ένα φίλο ή με συναδέλφους σας.

Αν επιλέξετε το γυμναστήριο ζητήστε την βοήθεια ενός γυμναστή και ενός διατροφολόγου ώστε να σχεδιάσετε μαζί την άσκηση που σας ταιριάζει. Η υποστήριξη βοηθά να μείνετε προσηλωμένοι στο στόχο σας.

Δεν χρειάζεται να είστε επαγγελματίες αθλητές για να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας. Βάλτε στόχους, καταγράψτε τους, ζητήστε την βοήθεια ενός φίλου σας και απολαύστε το. Έτσι θα είστε πιο υγιείς, πιο χαρούμενοι και θα έχετε ενέργεια για όλες τις άλλες πτυχές της ζωής σας.