Κάνε το Τεστ
ανεξαρτησία στη σχέση, τι είναι η ανεξαρτησία στη σχέση, σημασία της ανεξαρτησίας στη σχέση, πως μπορείτε να είστε ανεξάρτητοι στη σχέση

Ανεξαρτησία στη σχέση

Ανεξαρτησία στη Σχέση

Οι υγιείς σχέσεις ευδοκιμούν όταν και οι δύο σύντροφοι μπορούν να διατηρήσουν την αίσθηση του εαυτού τους, ειδικά όσον αφορά τις βασικές ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Πολλές φορές σε μια σχέση ο ένας σύντροφος μπορεί να νιώθει ότι δίνει περισσότερα.

Σε κάποιες περιπτώσεις παρά τις καλές προθέσεις που έχετε για μια σχέση, θέλετε να νιώθετε την αγάπη και την αποδοχή από το σύντροφό σας, και για αυτό είστε πρόθυμοι να παραχωρήσετε την ανεξαρτησία σας για να το επιτύχετε.

Τι είναι η ανεξαρτησία στη σχέση;

Η ανεξαρτησία σε μια σχέση δεν σημαίνει ότι έχετε κυριαρχία, αυτό είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Το να είναι κάποιος σε μια σχέση δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψει όσα τον έκαναν πριν ευτυχισμένο, δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφιερώνει το 100% του χρόνου του και της προσοχής του μόνο στη σχέση του. Αυτό σταδιακά δημιουργεί μια σχέση εξάρτησης, και τελικά χάνετε τον εαυτό σας.

Μια σχέση μας δίνει έμπνευση και κίνητρο να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι αλλά αυτό θα συμβεί μόνο αν είστε ανεξάρτητοι μέσα στη σχέση.

Η σημασία της ανεξαρτησίας στη σχέση

Η διατήρηση της ανεξαρτησίας είναι ζωτική σε κάθε σχέση καθώς δεν θέλουμε να χάσουμε τον εαυτό σας επειδή ερωτευτήκαμε.

Είναι σημαντικό να είστε ο εαυτός σας στη σχέση ώστε να συνεχίσετε να ονειρεύεστε και να αποφασίζετε για τον εαυτό σας. Όταν είστε προσκολλημένοι και εξαρτημένοι από το σύντροφό σας δημιουργείτε ένα τοξικό περιβάλλον. Επίσης ρουφάτε όλη την ενέργεια του συντρόφου σας με πολλούς τρόπους.

Όταν είστε ανεξάρτητοι στη σχέση έχετε την ευκαιρία να ωριμάσετε μαζί με το σύντροφό σας σαν ζευγάρι και σαν άτομο. Βοηθάτε ο ένας τον άλλο να γίνετε καλύτεροι.

Αν και η ανεξαρτησία στη σχέση ακούγεται κάτι απλό, αποτελεί πρόκληση για πολλά ζευγάρια. Οι εμπειρίες του παρελθόντος, ο φόβος, η ανασφάλεια παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανεξαρτησία στη σχέση σας.

Πώς μπορείτε να γίνετε πιο ανεξάρτητοι στη σχέση σας;

Κάντε πράγματα για τον εαυτό σας

Μπορεί να είναι διασκεδαστικό να μοιράζεστε εμπειρίες με το σύντροφό σας αλλά είναι καλό να κάνετε κάποια πράγματα μόνοι σας. Καθημερινά καθιερώστε λίγο χρόνο για να κάνετε μόνοι σας πράγματα που απολαμβάνετε και σας δίνουν ενέργεια. Συνεχίστε τα χόμπι ή τα ενδιαφέροντά σας. Αυτό κρατά τη σχέση ζωντανή και σας επιτρέπει να ωριμάσετε.

Διατηρήστε το πάθος σας

Συνεχίστε να κάνετε όσα αγαπάτε ώστε να μπορείτε να εξελιχθείτε και εκτός σχέσης. Μπορείτε να ακολουθείτε το πάθος σας και να μοιράζεστε κάποια πράγματα με το σύντροφό σας.

Αγαπήστε τον εαυτό σας

Το πιο σημαντικό σε μια σχέση είναι να συνεχίσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας. Καμία άλλη σχέση δεν θα σας προσφέρει ικανοποίηση αν δεν έχετε καλή σχέση με τον εαυτό σας. Μην ξεχνάτε να αγαπάτε τον εαυτό σας. Είναι σημαντικό να φροντίζετε τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας.