ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλέφωνο Γραμματείας για επικοινωνία & ραντεβού

Καθημερινά: 9:00-14:00 και 17:00-21:00


 

Διεύθυνση Ιατρείου:
Λεωφ. Περικλέους, Χολαργός, ΤΚ 15561,
"Είσοδος 4" από Λεωφόρο Μεσογείων.

Το ιατρείο βρίσκεται στο κέντρο του Χολαργού, πλησίον της στάσης Μετρό "Χολαργός" (300μ)

Το ιατρείο είναι επίσης εύκολα προσβάσιμο από όλες τις γύρω περιοχές: Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Παπάγο, Μαρούσι, Κηφισιά, Νέο Ψυχικό, Αμπελόκηποι, Αθήνα.


Τηλέφωνο Γραμματείας για ραντεβού:

6997.630.640


Στην τηλεφωνική επικοινωνία για το πρώτο ραντεβού θα προηγηθούν από τη γραμματεία ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ορισμένες σύντομες ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ για το θέμα που γενικά σας απασχολεί, το ιστορικό σας (αν υπάρχει κάποια διάγνωση) και φάρμακα που ήδη παίρνετε. Όλα αυτά επιγραμματικά βεβαίως, χωρίς λεπτομέρειες. Ο σκοπός αυτής της απαραίτητης διαδικασίας είναι να εκτιμήσουμε αδρά σύμφωνα με την εμπειρία μας το αν μπορούμε να σας βοηθήσουμε αποτελεσματικά, ώστε να οριστεί το 1ο ραντεβού.

Λόγω φόρτου εργασίας ο γιατρός δεν αναλαμβάνει πλέον παραπομπές ασθενών (ή συν-θεραπεία).

Το 1ο ραντεβού

Ο ψυχίατρος κ.Βάθης δέχεται ασθενείς μόνο με ραντεβού, πρωϊνές και απογευματινές ώρες.

Το πρώτο ραντεβού με νέους ασθενείς είναι διάρκειας 45 λεπτών, κατά το οποίο γίνεται:

 • αρχικώς προσεκτική διερεύνηση σε βάθος του ιστορικού,
 • διάγνωση και συζήτηση για τις θεραπευτικές επιλογές σύμφωνα με την expert opinion του γιατρού.
 • Κατά τη διάρκεια του πρώτου ραντεβού, αναλόγως του ιστορικού και της κατάστασης του ασθενούς, μπορεί να γίνει συνταγογράφηση αγωγής ομοιοπαθητικών ή ψυχιατρικών φαρμάκων, και να προγραμματιστούν επόμενα ραντεβού για παρακολούθηση, ψυχοθεραπεία, EMDR, βελονισμό, κα.

  Επικοινωνία:
  Άμεση επικοινωνία με το γιατρό (email & τηλέφωνο) υπάρχει MONO META την ολοκλήρωση του 1ου ραντεβού, σε σαφώς καθορισμένο πλαίσιο.

  Τα επόμενα ραντεβού

  Τα επόμενα ραντεβού έχουν επίσης διάρκεια 45 λεπτών:

  - Ψυχοθεραπεία (ατομική)
  - Ομοιοπαθητική, Βελονισμός
  - EMDR (για τα ψυχικά τραύματα)
  - Life coaching
  - Συνεδρίες ζευγαριών και οικογενειακές συνεδρίες

  Το ιατρείο διαθέτει POS το οποίο και προτιμούμε για τις συναλλαγές.

  Σχετικά με τα ραντεβού

  Ο χρόνος των ραντεβού είναι 100% αφιερωμένος στον θεραπευόμενο, που σημαίνει ότι ο γιατρός δεν διακόπτει τη συνεδρία για να μιλήσει σε τηλέφωνα άλλων θεραπευομένων, ούτε ασχολείται παράλληλα με άλλα θέματα. Δεν υπάρχουν διακοπές/αποσπάσεις κατά τη συνεδρία.

  Τα ραντεβού τηρούνται με συνέπεια, ως επί το πλειστον χωρίς καθυστερήσεις. Ο χρόνος έναρξης και ο χρόνος ολοκλήρωσης ενός ραντεβού είναι προκαθορισμένοι και συγκεκριμένοι. Σε περίπτωση καθυστερημένης προσέλευσης στο ραντεβού σας, μειώνεται ο χρόνος του ραντεβού σας, καθώς υπάρχουν άλλοι ασθενείς που ακολουθούν.

  Συστήνουμε και προτιμούμε θερμά, τα ραντεβού να γίνονται διά ζώσης, και όχι εξ αποστάσεως online, με Zoom, Skype, Viber, κα.

  Μέτρα προστασίας για τον Κορωνοϊό

  Σχετικά με την ασφάλεια και τον κορωνοϊό COVID-19, στο ιατρείο υπάρχει τοποθετημένο plexiglass μεταξύ του γιατρού και των θεραπευομένων, ο γιατρός και το προσωπικό είναι εμβολιασμένοι και τηρούνται τα μέτρα προστασίας. Επίσης γίνεται θερμομέτρηση προς της εισόδου στο ιατρείο. Τυχόν ανεμβολίαστοι συνοδοί των ασθενών ως ορίζει ο νόμος πρέπει να έχουν rapid test 48ωρου.

  Ο ψυχίατρος

  Ο Dr. Βάθης Α. Αριστοτέλης (MD, MSc, BSc, ECP), Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής, είναι 48 ετών και διαθέτει πλούσιο ακαδημαϊκό υπόβαθρο με σπουδές στις επιστήμες της Υγείας (Βιοχημικός, Ομοιοπαθητικός, Βελονιστής). Είναι πιστοποιημένος ψυχοθεραπευτής και κατέχει το κορυφαίου κύρους Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ψυχοθεραπείας (ECP), το οποίο κατέχουν ελάχιστοι ψυχίατροι στην Ελλάδα. Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό βιογραφικό του γιατρού καθώς και να διαβάσετε κριτικές θεραπευομένων.

  Σε θεραπευτικό επίπεδο, προσαρμόζει κάθε παρέμβαση στις ανάγκες, στην προσωπικότητα και το αίτημα του θεραπευόμενου. Η προσωπική του προσέγγιση είναι ολιστική, χωρίς παρωπίδες, με σεβασμό στην μοναδικότητα του κάθε θεραπευομένου, υπερβαίνει τα όρια του παραδοσιακού ψυχιάτρου και εμπλουτίζεται με σύγχρονες μεθόδους.

  Μπορείτε να διαβάσετε και προσωπικές σκέψεις και θέσεις του γιατρού σχετικά με τη θεραπεία, την ψυχιατρική και τον τρόπο λειτουργίας του ιατρείου, ώστε να τον γνωρίσετε καλύτερα.

  iceberg-cause-symptoms

  Συνδυασμός θεραπειών για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

  Οι ασθενείς προσεγγίζονται με ένα συνδυασμό θεραπευτικών εργαλείων, με κεντρικό άξονα την Ψυχοθεραπεία σε συνδυασμό με EMDR και παράλληλα ομοιοπαθητική ή/και βελονισμό έχοντας στόχο το κορυφαίο αποτέλεσμα. Φάρμακα χορηγούνται όταν είναι απαραίτητα, για το μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

  Συζητήστε από κοντά με ένα ειδικό γιατρό

  Συχνά μόνο με το να μιλήσει κάποιος με έναν ειδικό νιώθει αμέσως καλύτερα. Ένας ειδικός ψυχίατρος μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις, να σας καθησυχάσει από φόβους, την αγωνία και το άγνωστο.

  Ο γιατρός είναι καταρχήν άνθρωπος και θα σας ακούσει προσεκτικά και με υπομονή, πρωτού σας πει τη γνώμη του για το πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα όσα σας ταλαιπωρούν. Δεν θα σας χορηγήσει φάρμακα με το "καλημέρα'", παρά μόνο αν αυτό κριθεί απολύτως απαραίτητο και αφού συζητηθεί το θέμα. Έτσι θα λάβετε την γνώμη ενός ψυχιάτρου ειδικού σε διάφορα θεραπευτικά συστήματα, για το ποια θεραπευτική μέθοδος, φάρμακα ή συνδυασμός αυτών μπορεί να είναι ο καλύτερος για εσάς και το ποιες μπορεί να είναι οι ρεαλιστικές προσδοκίες & πρόγνωση.

  Αναζητάτε μια γρήγορη λύση ή μια πιο ουσιαστική θεραπεία;

  Γενικά μέσα από την εμπειρία μας μπορούμε να διαχωρίσουμε τους ασθενείς σε δύο κατηγορίες: Σε εκείνους που (α) αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά ένα πρόβλημα και αναζητούν μια γρήγορη θεραπευτική λύση (είτε με φάρμακα, είτε όχι), χωρίς να θέλουν να ψάξουν τα βαθύτερα αίτια, και (β) σε εκείνους που έχουν αποφασίσει να ρίξουν περισσότερο φως σε επαναλαμβανόμενα θέματα που αφορούν τον εαυτό τους και να εξελιχθούν ως προσωπικότητες και να αλλάξουν τη ζωή τους και που γενικότερα δεν προτιμούν να πάρουν φάρμακα.

  Για την πρώτη κατηγορία συνήθως χρειάζονται 4-5 ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2 ΜΗΝΩΝ (πχ 1 ανά 15ημερο) για να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάστασή τους, και αυτό θα πρέπει να έχετε σαν γενική κατεύθυνση στο μυαλό σας σε μια πιθανή επικοινωνία μαζί μας. Για τις σοβαρές περιπτώσεις μόνο μία ή δύο επισκέψεις συνήθως δεν αρκούν, εάν κάποιος δεν είναι διατεθιμένος να πάρει και φάρμακα παράλληλα. Για τη δεύτερη κατηγορία, χρειάζεται μια πιο συστηματική θεραπευτική δουλειά, με δύο επισκέψεις το μήνα για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (6-12 μήνες). Σε αυτές τις περιπτώσεις πολύ αποτελεσματική (τόσο θεραπευτικά, όσο και πρακτικά) είναι η ομαδική ψυχοθεραπεία.

  Συνήθως για την πιο άμεση και γρήγορη αντιμετώπιση ενδιαφέρονται άνθρωποι που για πρώτη φορά στη ζωή τους εμφανίζουν ένα οξύ πρόβλημα που παρουσιάστηκε πρόσφατα (πχ άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, ψυχοσωματικά συμπτώματα) λόγω κάποιου ιδιαίτερου γεγονότος (διαζύγιο, προβλήματα σχέσεων, θάνατος, εργασιακά θέματα, επιδημία κορωνοϊού, κλπ), ενώ για το δεύτερο άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα μακροχρόνια ή που έχουν διαπιστώσει πως συγκεκριμένα μοτίβα επαναλαμβάνονται στη ζωή τους.

  Οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν συστηματικά με τον εαυτό τους, γενικά έχουν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, βρίσκοντας οριστική θεραπεία ακόμα και μακροχρόνια προβλήματα. Η θεραπεία απαιτεί σοβαρότητα, δέσμευση, αφοσίωση και απευθύνεται μόνο σε όσους βλέπουν ότι χρειάζεται να αλλάξουν πράγματα στον εαυτό τους. Θέματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί μέσα σε δεκαετίες, δεν μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μία συνεδρία ή με ένα φάρμακο (ομοιοπαθητικό ή όχι). Δεν προσφέρουμε "μαγικές λύσεις".

  Θεραπεία με φάρμακα ή χωρίς;

  Πολλοί ασθενείς επιθυμούν να διακόψουν πλήρως την φαρμακευτική αγωγή την οποία ήδη λαμβάνουν και να αντικαταστήσουν αυτή με ομοιοπαθητικά φάρμακα. Αυτό σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να γίνει σταδιακά, αλλά ΟΧΙ άμεσα και αδιακρίτως για ΟΛΟΥΣ τους ασθενείς. Σε αρκετές περιπτώσεις η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει ΜΟΝΟ ως συμπληρωματική μέθοδος. Το ίδιο ισχύει και για το βελονισμό.

  Πληροφορίες για ειδικές κατηγορίες

  Η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών (αλκοόλ, κάνναβη, κα) καθιστά δύσκολη την (εναλλακτική) θεραπεία. Η ουσιαστική θεραπεία εξαρτημένων ατόμων απαιτεί παράλληλα θεραπευτικό πλαίσιο απεξάρτησης (ΚΕΘΕΑ, 18 Άνω, Αθηνά, κα) όπου γίνεται η ουσιαστική θεραπεία.

  Όσον αφορά συγκεκριμένα τις κρίσεις πανικού, τα αποτελέσματα από τη συστηματική (τακτική) συνδυασμένη θεραπεία γενικά είναι πολύ ικανοποιητικά και οι ασθενείς μπορούν να τις διαχειριστούν χωρίς φάρμακα, εντός 6-12 μηνών, όπως περιγράφηκε παραπάνω.

  Για τους ασθενείς που πάσχουν από Διπολική Διαταραχή (δηλ. Μανιοκατάθλιψη) ή Ψυχωσική Συνδρομή (δηλ. Σχιζοφρένεια) ο ψυχίατρος αναλαμβάνει μόνο την παράλληλη/συμπληρωματική υποστήριξη με ψυχοθεραπεία, και όχι την κύρια φαρμακευτική παρακολούθηση. Οι ασθενείς με σχιζοφρένεια μπορούν να επωφεληθούν σημαντικά των συμπληρωματικών/εναλλακτικών μεθόδων, αλλά χρειάζεται εντατικότατη θεραπεία και τους ανάλογους πόρους.

  Όσον αφορά τα μη-ψυχολογικής φύσεως προβλήματα (πχ άσθμα, υπέρταση, ψωρίαση, κλπ) ο ψυχίατρος αναλαμβάνει μόνο την ψυχοθεραπεία και γενικότερα την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών αυτών. Όσον αφορά την ομοιοπαθητική και το βελονισμό, στο ιατρείο παρέχεται εξειδικευμένη ομοιοπαθητική θεραπεία ή/και βελονισμός αποκλειστικά για ψυχολογικά και ψυχιατρικά προβλήματα (όχι παθολογικά, ιώσεις, κα).

  Λόγω φόρτου εργασίας ο γιατρός δεν αναλαμβάνει πλέον παραπομπές ασθενών (συν-θεραπεία).

  ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ