ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το τηλέφωνο της Γραμματείας για επικοινωνία & ραντεβού είναι: 6997 630 640

Καθημερινά: 9:00-14:00 και 17:00-21:00


 

Διεύθυνση Ιατρείου:
Λεωφ. Περικλέους, Χολαργός, ΤΚ 15561,
"Είσοδος 4" από Λεωφόρο Μεσογείων.

Το ιατρείο βρίσκεται στο κέντρο του Χολαργού, πλησίον της στάσης Μετρό "Χολαργός" (300μ)

Είναι επίσης εύκολα προσβάσιμο από όλες τις γύρω περιοχές: Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Κηφισιά, Νέο Ψυχικό, Αθήνα.

Επικοινωνία:
Αμεση επικοινωνία με το γιατρό (email & τηλέφωνο) υπάρχει μετά την ολοκλήρωση του 1ου ραντεβού.

Το 1ο ραντεβού

Ο γιατρός δέχεται ασθενείς μόνο με ραντεβού, πρωϊνές (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή) και απογευματινές ώρες (Τετάρτη, Πέμπτη).

Στην τηλεφωνική επικοινωνία για το πρώτο ραντεβού θα προηγηθούν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ορισμένες σύντομες ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ για το θέμα που γενικά σας απασχολεί, το ιστορικό σας (αν υπάρχει κάποια διάγνωση) και φάρμακα που ήδη παίρνετε. Όλα αυτά επιγραμματικά βεβαίως, χωρίς λεπτομέρειες, για να ξέρουμε αν μπορούμε να σας βοηθήσουμε.

Το πρώτο ραντεβού με νέους ασθενείς είναι διάρκειας 1 ώρας, κατά το οποίο γίνεται:

 • αρχικώς προσεκτική διερεύνηση σε βάθος του ιστορικού,
 • διάγνωση και συζήτηση για τις θεραπευτικές επιλογές σύμφωνα με την expert opinion του γιατρού.
 • Κατά τη διάρκεια του πρώτου ραντεβού, αναλόγως του ιστορικού και της κατάστασης του ασθενούς, μπορεί να γίνει συνταγογράφηση αγωγής ομοιοπαθητικών ή ψυχιατρικών φαρμάκων, και να προγραμματιστούν επόμενα ραντεβού για παρακολούθηση, ψυχοθεραπεία, EMDR, βελονισμό, κα.

  Τα επόμενα ραντεβού

  Τα επόμενα ραντεβού έχουν διάρκεια 45 λεπτών:

  - Ψυχοθεραπεία (ατομική)
  - Ομοιοπαθητική, Βελονισμός
  - Life coaching
  - Ψυχιατρική παρακολούθηση

  - Το πρώτο EMDR, οι συνεδρίες ζευγαριών και οι οικογενειακές συνεδρίες, έχουν διάρκεια 1 ώρα

  Σχετικά με τα ραντεβού

  Ο χρόνος των ραντεβού είναι 100% αφιερωμένος στον θεραπευόμενο, που σημαίνει ότι ο γιατρός δεν διακόπτει τη συνεδρία για να μιλήσει σε τηλέφωνα άλλων θεραπευομένων, ούτε ασχολείται παράλληλα με άλλα θέματα (πχ υπολογιστή, κινητό, κα).

  Τα ραντεβού τηρούνται με συνέπεια, χωρίς καθυστερήσεις από μέρους μας. Σε περίπτωση καθυστερημένης προσέλευσης στο ραντεβού σας, μειώνεται ο χρόνος του ραντεβού σας.

  Ο ψυχίατρος

  Ο Dr. Βάθης Α. Αριστοτέλης (MD, MSc, BSc, ECP), Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής, διαθέτει πλούσιο ακαδημαϊκό υπόβαθρο με σπουδές στις επιστήμες της Υγείας (Βιοχημικός, Ομοιοπαθητικός, Βελονιστής). Είναι πιστοποιημένος ψυχοθεραπευτής και κατέχει το υψηλού κύρους Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ψυχοθεραπείας (ECP), το οποίο κατέχουν ελάχιστοι ψυχίατροι στην Ελλάδα. Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό βιογραφικό του γιατρού καθώς και να διαβάσετε κριτικές θεραπευομένων.

  Σε θεραπευτικό επίπεδο, προσαρμόζει κάθε παρέμβαση στις ανάγκες, στην προσωπικότητα και το αίτημα του θεραπευόμενου. Η προσωπική του προσέγγιση είναι ολιστική, με σεβασμό στην μοναδικότητα του κάθε θεραπευομένου, υπερβαίνει τα όρια του παραδοσιακού ψυχιάτρου και εμπλουτίζεται με σύγχρονες μεθόδους.

  Ο γιατρός είναι καταρχήν άνθρωπος και θα σας ακούσει προσεκτικά και με υπομονή, πρωτού σας πει τη γνώμη του για το πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα όσα σας ταλαιπωρούν. Δεν θα σας χορηγήσει φάρμακα με το "καλημέρα'", παρά μόνο αν αυτό κριθεί απολύτως απαραίτητο και αφού συζητηθεί το θέμα. Έτσι θα λάβετε την γνώμη ενός ειδικού σε διάφορα θεραπευτικά συστήματα, για το ποια θεραπευτική μέθοδος ή συνδυασμός αυτών μπορεί να σας βοηθήσει περισσότερο και το ποιες μπορεί να είναι οι ρεαλιστικές προσδοκίες & πρόγνωση.

  Συνδυασμός θεραπειών για καλύτερα αποτελέσματα

  Οι ασθενείς προσεγγίζονται με ένα συνδυασμό θεραπευτικών εργαλείων, με κεντρικό άξονα την Ψυχοθεραπεία σε συνδυασμό με EMDR και παράλληλα ομοιοπαθητική ή/και βελονισμό. Φάρμακα χορηγούνται όταν είναι απαραίτητα, για το μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα.

  Αναζητάτε μια γρήγορη λύση ή μια πιο ουσιαστική θεραπεία;

  Γενικά μέσα από την εμπειρία μας μπορούμε να διαχωρίσουμε τους ασθενείς σε δύο κατηγορίες: Σε εκείνους που (α) αντιμετωπίζουν για πρώτη φορά ένα πρόβλημα και αναζητούν μια γρήγορη θεραπευτική λύση, χωρίς να θέλουν να ψάξουν τα βαθύτερα αίτια, και (β) σε εκείνους που έχουν αποφασίσει να ρίξουν περισσότερο φως σε επαναλαμβανόμενα θέματα που αφορούν τον εαυτό τους και να εξελιχθούν ως προσωπικότητες και να αλλάξουν τη ζωή τους. Για την πρώτη κατηγορία, συνήθως 4-5 συνεδρίες σε διάστημα 1-2 μηνών αρκούν για να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάστασή τους. Για τη δεύτερη κατηγορία, χρειάζεται μια πιο συστηματική θεραπευτική δουλειά, με δύο επισκέψεις το μήνα για ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (6-12 μήνες). Συνήθως για την πιο άμεση και γρήγορη αντιμετώπιση ενδιαφέρονται άνθρωποι που για πρώτη φορά στη ζωή τους εμφανίζουν ένα οξύ πρόβλημα που παρουσιάστηκε πρόσφατα (πχ άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού) λόγω κάποιου ιδιαίτερου γεγονότος (διαζύγιο, εργασιακά θέματα, κλπ), ενώ για το δεύτερο άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα μακροχρόνια ή που έχουν διαπιστώσει πως συγκεκριμένα μοτίβα επαναλαμβάνονται στη ζωή τους. Οι άνθρωποι που είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν συστηματικά με τον εαυτό τους, γενικά έχουν πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, βρίσκοντας οριστική θεραπεία ακόμα και μακροχρόνια προβλήματα.

  Η θεραπεία απαιτεί σοβαρότητα, δέσμευση, αφοσίωση και απευθύνεται μόνο σε όσους βλέπουν ότι χρειάζεται να αλλάξουν πράγματα στον εαυτό τους. Θέματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί μέσα σε δεκαετίες, δεν μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μία συνεδρία ή με ένα φάρμακο (ομοιοπαθητικό ή όχι). Δεν προσφέρουμε "μαγικές λύσεις".

  Θεραπεία με φάρμακα ή χωρίς;

  Πολλοί ασθενείς επιθυμούν να διακόψουν πλήρως την φαρμακευτική αγωγή την οποία ήδη λαμβάνουν και να αντικαταστήσουν αυτή με ομοιοπαθητικά φάρμακα. Αυτό σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να γίνει σταδιακά, αλλά όχι αδιακρίτως για όλους τους ασθενείς. Σε αρκετές περιπτώσεις η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει ΜΟΝΟ ως συμπληρωματική μέθοδος. Το ίδιο ισχύει και για το βελονισμό.

  Η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών (αλκοόλ, κάνναβις, κλπ) καθιστά δύσκολη τη θεραπεία. Η ουσιαστική θεραπεία εξαρτημένων ατόμων απαιτεί παράλληλα θεραπευτικό πλαίσιο απεξάρτησης.

  Όσον αφορά συγκεκριμένα τις κρίσεις πανικού, τα αποτελέσματα από τη συστηματική (τακτική) συνδυασμένη θεραπεία γενικά είναι πολύ καλά και οι ασθενείς απαλλάσσονται οριστικά του προβλήματος ή μπορούν να το διαχειριστούν άνετα, εντός 6-12 μηνών, όπως περιγράφηκε παραπάνω.

  Για τους ασθενείς που πάσχουν από Διπολική Διαταραχή (δηλ. Μανιοκατάθλιψη) ή Ψυχωσική Συνδρομή (δηλ. Σχιζοφρένεια) ο ψυχίατρος αναλαμβάνει μόνο την παράλληλη/συμπληρωματική υποστήριξη με ψυχοθεραπεία, και όχι την κύρια φαρμακευτική παρακολούθηση.

  Όσον αφορά τα μη-ψυχολογικής φύσεως προβλήματα (πχ άσθμα, υπέρταση, ψωρίαση, κλπ) ο ψυχίατρος αναλαμβάνει μόνο την ψυχοθεραπεία και γενικότερα την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών αυτών.