Κάνε το Τεστ
χλωροφύλλη, ιδιότητες χλωροφύλλης, οφέλη χλωροφύλλης στην υγεία

Χλωροφύλλη: ιδιότητες και οφέλη στην υγεία

Χλωροφύλλη

Η χλωροφύλλη παίζει σημαντικό ρόλο στο χρώμα και στις λειτουργίες στα φυτά. Περιέχει βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και έχει θεραπευτικές ιδιότητες που έχουν πολλά οφέλη στην υγεία.

Μπορείτε να πάρετε χλωροφύλλη από τα φυτά και τα συμπληρώματα διατροφής που είναι πιο αποτελεσματικά. Τα συμπληρώματα διατροφής ουσιαστικά περιέχουν χλωροφυλλίνη, η οποία περιέχει χαλκό αντί για μαγνήσιο.

Η χλωροφυλλίνη έχει παρόμοιες ιδιότητες με τη χλωροφύλλη. Γενικά στα οφέλη της χλωροφύλλης περιλαμβάνονται τα εξής:

  • ενίσχυση του ανοσοποιητικού
  • περιορισμός των μυκήτων
  • αποτοξίνωση του οργανισμού
  • αποτοξίνωση του εντέρου
  • καταπολέμηση της δυσοσμίας
  • πρόληψη του καρκίνου

Οφέλη χλωροφύλλης

Η χλωροφύλλη χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια ως συμπλήρωμα διατροφής. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι βοηθά σε πολλά δερματικά προβλήματα και στην καταπολέμηση πολλών μορφών καρκίνου.

Η χλωροφύλλη είναι γενικά ασφαλής για τους ανθρώπους, αλλά αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας ή παίρνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή καλό είναι να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν πάρετε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής με χλωροφύλλη.

Αντιγηραντικές ιδιότητες

Η τοπική εφαρμογή της χλωροφύλλης λειτουργεί ως αντιγηραντικός παράγοντας. Η κρέμα με χλωροφύλλη μειώνει τα σημάδια της φωτογήρανσης, η οποία προκύπτει από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Οι μελέτες έδειξαν ότι η θεραπεία με χλωροφύλλη στο δέρμα έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με αυτό της τρετινοΐνης, η οποία είναι μια κρέμα που αποδεδειγμένα έχει αντιγηραντική δράση. Ο συνδυασμός χλωροφύλλης και τρετινοΐνης μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την αναστροφή των σημαδιών της φωτογήρανσης.

Θεραπεία της ακμής

Η τοπική εφαρμογή της χλωροφύλλης βοηθά και στην αντιμετώπιση της ακμής. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι κρέμες που περιέχουν χλωροφύλλη βοηθούν στη μείωση της ακμής στο πρόσωπο και στη μείωση των πόρων. Ο συνδυασμός φωτοθεραπείας και χλωροφύλλης οδηγεί σε λιγότερο σοβαρή ακμή, μειώνει τα σημάδια της ακμής και την λιπαρότητα του δέρματος.

Ανανέωση του αίματος

Η χλωροφύλλη έχει παρόμοια χημική δομή με την αιμοσφαιρίνη, την πρωτεΐνη που είναι ουσιαστική για το σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων καθώς μεταφέρει οξυγόνο σε όλο το σώμα.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι ο χυμός από χλόη σιταριού, που είναι πλούσιος σε χλωροφύλλη, βοηθά στην αντιμετώπιση της αναιμίας και της θαλασσαιμίας.

Αποσμητικές ιδιότητες

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η χλωροφύλλη έχει αποσμητικές ιδιότητες. Στις μέρες μας υπάρχουν αποσμητικά και στοματικά διαλύματα που περιέχουν χλωροφύλλη.

Επούλωση τραυμάτων

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η χλωροφύλλη έχει επουλωτικές ιδιότητες. Βοηθά στην επούλωση των πληγών μετά από χειρουργικές επεμβάσεις και προλαμβάνει τις μολύνσεις.