Κάνε το Τεστ
έλαιο γαρίφαλου, αιθέριο έλαιο γαρίφαλου, γαριφαλέλαιο, ιδιότητες γαριφαλέλαιου, οφέλη γαριφαλέλαιου

Έλαιο γαρίφαλου: ιδιότητες και οφέλη

Έλαιο Γαρίφαλου

Το έλαιο από γαρίφαλο είναι ένα αιθέριο έλαιο που προέρχεται από το γαρίφαλο. Το συγκεκριμένο έλαιο παράγεται από την απόσταξη των αποξηραμένων λουλουδιών της γαριφαλιάς. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα τμήματα του φυτού, όπως τα στελέχη και τα φύλλα. Το έλαιο γαρίφαλου έχει πικάντικο άρωμα και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες.

Ποια είναι τα οφέλη από τα αιθέριο έλαιο γαρίφαλου;

Το γαριφαλέλαιο παραδοσιακά χρησιμοποιείται για πολλούς σκοπούς, που περιλαμβάνουν:

  • δρα ως αντιμικροβιακό, βοηθά στην καταπολέμηση των βακτηρίων
  • βοηθά στην ανακούφιση από τον πόνο , όπως ο πονόδοντος και ο μυϊκός πόνος
  • ανακουφίζει τις στομαχικές διαταραχές
  • βοηθά στη λειτουργία του αναπνευστικού σε περιπτώσεις όπως ο βήχας ή το άσθμα

Το έλαιο από το γαρίφαλο περιέχει πολλές ενώσεις, αλλά μια ένωση που ονομάζεται ευγενόλη είναι μια από τις σημαντικότερες.

Αντιμικροβιακή δράση

Το έλαιο γαρίφαλου φυσικά καταπολεμά τα επιβλαβή βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις του αναπνευστικού και άλλες καταστάσεις.

Το έλαιο γαρίφαλου έχει την ισχυρότερη αντιμικροβιακή δράση κατά του βακτηρίου E.coli και του Staph aureus, που προκαλεί ακμή και του Pseudomonas aeruginosa που προκαλεί πνευμονία.

Καταπολέμηση των μυκήτων

Το γαριφαλέλαιο καταπολεμά την καντιντίαση. Οι μελέτες έχουν δείξει ότι το έλαιο γαρίφαλου είναι τόσο αποτελεσματικό όσο η νυστατίνη, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των μυκητιάσεων.  Επίσης, το γαριφαλέλαιο βοηθά στην καταπολέμηση των παρασίτων του εντέρου.

Ενυδάτωση του ξηρού δέρματος και καταπολέμηση των προβλημάτων του δέρματος

Το έλαιο γαρίφαλου είναι μια εξαιρετική φυσική θεραπεία. Μπορείτε να απλώσετε το έλαιο στο σώμα σας και να επωφεληθείτε από την ενυδατική του δράση. Επίσης χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα που βοηθούν στην αντιμετώπιση των ραγάδων, των πρησμένων ματιών και των μαύρων κύκλων.

Μείωση του πόνου

Είναι πολύ γνωστή η ιδιότητα του γαριφαλέλαιου να καταπολεμά τον πονόδοντο. Στην πραγματικότητα, είναι το πιο γνωστό βότανο που χρησιμοποιείται για αυτό το σκοπό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το έλαιο γαρίφαλου. Αν έχετε φύλλα, μπορείτε απλά να τα τοποθετήσετε στο δόντι που σας πονά και να το αφήσετε μερικά λεπτά. Αν έχετε έλαιο γαρίφαλου απλά βάζετε μια σταγόνα στην περιοχή που σας πονά.

Καταπράυνση των ερεθισμών

Το έλαιο γαρίφαλου συχνά χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του κνησμού και του τσουξίματος που συνδέεται με την επαφή με δηλητηριώδη βελανιδιά ή δηλητηριώδη κισσό. Μπορείτε να εφαρμόσετε το έλαιο στην πληγή και έτσι θα προλάβετε την επιδείνωση των συμπτωμάτων.