Κάνε το Τεστ
entact, εντακτ, παρενεργειες, κριτικες, εμπειριες, ενδειξεις, entact 10

ENTACT – Αντικαταθλιπτικό / Παρενέργειες

ENTACT, δράσεις και παρενέργειες

Το ENTACT ("εντάκτ") είναι ένα γενόσημο αντικαταθλιπτικό φάρμακο (δραστική ουσία: εσιταλοπράμη). Ανήκει στην κατηγορία των SSRI αντικαταθλιπτικών (επιλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης). Η τυπική χρήση για το Entact είναι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Πως λειτουργεί το Entact;

Το Entact ενισχύει τη σεροτονίνη, ένα νευροδιαβιβαστή του εγκεφάλου.

Λήψη Entact

Κυκλοφορεί σε δόσεις των Entact 10mg και Entact 20mg. Η συνήθης δοσολογία είναι Entact 10 mg ένα την ημέρα (κατά προτίμηση το πρωϊ), με ή χωρίς φαγητό. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας.

Μορφή mg και ποσότητα ENTACT Τιμή
Χάπια ENTACT F.C.TAB 10 MG BTx14 5,19 ευρώ
Χάπια ENTACT F.C.TAB 20 MG BTx14 8,73 ευρώ

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε τα σκευάσματα Entact 10 mg και Entact 20 mg, καθώς και το Cipralex, δηλαδή το πρωτότυπο φάρμακο της εσιταλοπράμης.

entact, entact 10, entact 20, εντακτ, παρενεργειες

Ενδείξεις Entact

Το Entact χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της κατάθλιψης και των αγχωδών διαταραχών (όπως η διαταραχή πανικού με ή χωρίς αγοραφοβία, η διαταραχή κοινωνικού άγχους, η διαταραχή γενικευμένου άγχους και η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή)

Αποτελεσματικότητα Entact

Η εσιταλοπράμη δεν θα αλλοιώσει την προσωπικότητά σας, ούτε θα σας κάνει άμεσα χαρούμενους. Αν πάσχετε από κατάθλιψη, το Entact θα σας βοηθήσει αποτελεσματικά στο να ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Χρειάζεται όμως χρόνο για να αποκαταστήσει την ισορροπία των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, που συνοδεύουν την κατάθλιψη ή άλλες διαταραχές.

Τα αποτελέσματα της δράσης του Entact επέρχονται συνήθως σε 3-4 εβδομάδες, έτσι θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να νιώσετε τη δράση του. Για αυτό θα πρέπει να την παίρνετε καθημερινά σταθερά, παρόλο που δεν θα δείτε κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην αρχή. Συχνά χρειάζεται να συνεχίσει κανείς την αγωγή για μήνες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το Entact μπορεί αποτελεσματικά να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής και του άγχους, όπως δείχνουν οι μελέτες.

Πληροφορίες συνοπτικά: Entact

Φάρμακο: ENTACT
Δραστική Ουσία: ΕΣΙΤΑΛΟΠΡΑΜΗ / Escitalopram
Συνήθης δόση: 10-20 mg/ημέρα
Κατηγορία: SSRI αντικαταθλιπτικό
Χρήση σε: Κατάθλιψη Αγχώδεις διαταραχές Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή
Πρωτότυπο φάρμακο: Cipralex

Αναλυτικές πληροφορίες Entact

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Entact για το κοινό, και το SPC του Entact όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.spc σπψ φυλλο οδηγιων παρενεργειες ενδειξεις, entact, εντακτ

Παρενέργειες Entact

Συχνές παρενέργειες του Entact είναι: κεφαλαλγίες, αϋπνία, ξηροστομία, σεξουαλικές διαταραχές (μειωμένη επιθυμία ή διαταραχές στήσεις), ζάλη, διαταραχές στην όρεξη, γαστρεντερικές διαταραχές όπως ναυτία, δυσκοιλιότητα, ανησυχία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος ασθενής θα βιώσει κάποιες παρενέργειες από τις παράνω ή άλλες. Το Entact δεν δημιουργεί εξάρτηση, ωστόσο μπορεί να έχετε κάποια συμπτώματα στέρησης σε περίπτωση απότομης διακοπής του (όπως ίλιγγο, αϋπνία, άγχος) για αυτό θα πρέπει να μειωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Εάν νιώσετε ότι δεν βελτιώνεστε ή ότι χειροτερεύετε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της θεραπείας με το Entact (ιδίως τις πρώτες εβδομάδες ή αν διακόψετε το φάρμακο), θα πρέπει να ενημερώσετε τον ψυχίατρό σας. Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα μπορεί να έχουν διαφορετικές ανεπιθύμητες ενέργειες σε κάθε θεραπευόμενο.

entact εντακτ χαπια αντικαταθλιπτικο παρενεργιες εμπειριες, entact 10

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Entact;

To Entact πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας. Δεν πρέπει να ξεκινάτε το Entact μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση, επειδή διαβάσατε κριτικές στο google ή προσωπικές γνώμες σε κάποιο forum.

καταθλιψη αντιμετωπιση θεραπεια

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Το Entact μπορεί να συνδυαστεί παράλληλα με την ψυχοθεραπεία, ομοιοπαθητική, βελονισμό ώστε με αποτελεσματικότητα να ελεγχθούν όχι μόνο τα συμπτώματα, αλλά και οι πραγματικές αιτίες της κατάθλιψης ή του άγχους.

Ψυχοθεραπεία: με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια της κατάθλιψης και όχι απλά τα συμπτώματα.

EMDR: Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα της κατάθλιψης.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με το Entact όπου αυτό είναι αναγκαίο.