Κάνε το Τεστ
Cipralex, Σίπραξελ, Αντικαταθλιπτικό, Φάρμακο, Χάπια, Παρενέργειες, Εξάρτηση, Forum, Γνωμες, Κριτικές, Cipralex 10mg

CIPRALEX – Αντικαταθλιπτικό, που χρησιμοποιείται; Παρενέργειες

CIPRALEX - πληροφορίες, δράση και παρενέργειες

καταθλιψη αντιμετωπιση θεραπεια

Το CIPRALEX (προφέρεται "σίπραλεξ") είναι ένα συχνά συνταγογραφούμενο αντικαταθλιπτικό φάρμακο. Ανήκει στην κατηγορία των SSRI αντικαταθλιπτικών (επιλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης της σεροτονίνης) που γενικά έχουν λιγότερες παρενέργειες συγκριτικά με τα παλαιότερα αντικαταθλιπτικά. Η τυπική χρήση για το Cipralex (εσιταλοπράμη, escitalopram) είναι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

Ωστόσο το CIPRALEX βοηθάει και σε άλλες περιπτώσεις, όπως στην ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (για την αντιμετώπιση των ιδεοληψιών και των καταναγκασμών) και σε αγχώδεις διαταραχές (κρίσεις πανικού, φοβίες, μετατραυματική διαταραχή, κοινωνική φοβία, κα).

Πως λειτουργεί το Cipralex;

Το Cipralex ενισχύει τη σεροτονίνη, ένα νευροδιαβιβαστή του εγκεφάλου.

Λήψη Cipralex

Κυκλοφορεί σε δόσεις των Cipralex 10mg και Cipralex 20 mg. Η συνήθης δοσολογία είναι 10 mg escitalopram την ημέρα, με ή χωρίς φαγητό. Η δόση μπορεί να αυξηθεί σταδιακά, πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας.

Μορφή mg & ποσότητα Τιμή
Χάπια CIPRALEX F.C.TAB 10MG BTx14 7,39 €
Χάπια CIPRALEX F.C.TAB 20MG BTx14 12,09 €

Αποτελεσματικότητα Cipralex

Η εσιταλοπράμη δεν θα αλλοιώσει την προσωπικότητά σας, ούτε θα σας κάνει άμεσα χαρούμενους. Αν πάσχετε από κατάθλιψη, θα σας βοηθήσει αποτελεσματικά στο να ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Χρειάζεται όμως χρόνο για να δράσει και να αποκαταστήσει την ισορροπία των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, που συνοδεύουν την κατάθλιψη ή άλλες διαταραχές.

Τα αποτελέσματα της δράσης του Cipralex επέρχονται συνήθως σε 3-4 εβδομάδες, έτσι θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να νιώσετε τη δράση του. Για αυτό θα πρέπει να την παίρνετε καθημερινά σταθερά, παρόλο που δεν θα δείτε κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην αρχή. Συχνά χρειάζεται να συνεχίσει κανείς την αγωγή για μήνες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το Cipralex μπορεί αποτελεσματικά να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, της ιδεοψυχαναγκαστικής διαταραχής και του άγχους, όπως δείχνουν οι μελέτες. Είναι συγκριτικά ασφαλές και καλώς ανεκτό αντικαταθλιπτικό, με λίγες παρενέργειες.

Πληροφορίες συνοπτικά: Cipralex

Φάρμακο: CIPRALEX
Δραστική Ουσία: ΕΣΙΤΑΛΟΠΡΑΜΗ / Escitalopram
Συνήθης δόση: 10-20 mg/ημέρα
Μέγιστη δόση: 20 mg/ημέρα
Κατηγορία: SSRI αντικαταθλιπτικό
Χρήση σε: Κατάθλιψη Αγχώδεις διαταραχές Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή
Γενόσημα φάρμακα: Pralotam, Ratice, Escitalopram, κα

cipralex, παρενεργειες, σιπραλεξ, χαπια, φαρμακο, αντικαταθλιπτικο, Cipralex 10mg, Cipralex 20mg, μγ Παρενέργειες Cipralex

Συχνές παρενέργειες του Cipralex είναι: κεφαλαλγίες, αϋπνία, ξηροστομία, σεξουαλικές διαταραχές (μειωμένη επιθυμία ή διαταραχές στήσεις), ζάλη, διαταραχές στην όρεξη, γαστρεντερικές διαταραχές όπως ναυτία, δυσκοιλιότητα, ανησυχία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος ασθενής θα βιώσει απαραιτήτως κάποια συμπτώματα από αυτά ή κάποια άλλα.

Το Cipralex δεν δημιουργεί εξάρτηση, ωστόσο μπορεί να έχετε κάποια συμπτώματα στέρησης σε περίπτωση απότομης διακοπής του (όπως ίλιγγο, αϋπνία, άγχος) για αυτό θα πρέπει να μειωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Εάν νιώσετε ότι δεν βελτιώνεστε ή ότι χειροτερεύετε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της θεραπείας με το Cipralex (ιδίως τις πρώτες εβδομάδες ή αν διακόψετε το φάρμακο), θα πρέπει να ενημερώσετε τον ψυχίατρό σας. Τα αντικαταθλιπτικά φάρμακα μπορεί να έχουν διαφορετικές ανεπιθύμητες ενέργειες σε κάθε θεραπευόμενο.

Αναλυτικές πληροφορίες Cipralexspc σπψ φυλλο οδηγιων παρενεργειες ενδειξεις, cipralex, σιπραλεξ

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Cipralex για το κοινό, και το SPC του Cipralex όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Cipralex;

To Cipralex πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ψυχιάτρου σας. Δεν πρέπει να ξεκινάτε το Cipralex μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση, επειδή διαβάσατε γνώμες, κριτικές στο google ή προσωπικές εμπειρίες σε κάποιο forum.

Είναι το CIPRALEX το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ

Είναι το CIPRALEX το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Γενόσημα φάρμακα: Espoza, Escitalopram, Ratice, Tepram, Pralotam, Lexapro
Συχνά ορθογραφικά λάθη: σιπραλεξ, εσκιταλοπραμη, ψιπραλεχ, sipralex

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Το Cipralex μπορεί να συνδυαστεί παράλληλα με την ψυχοθεραπεία, ομοιοπαθητική, βελονισμό ώστε με αποτελεσματικότητα να ελεγχθούν όχι μόνο τα συμπτώματα, αλλά και οι πραγματικές αιτίες της κατάθλιψης ή του άγχους.

Ψυχοθεραπεία: με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια της κατάθλιψης και όχι απλά τα συμπτώματα.

EMDR: Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα της κατάθλιψης.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με το Cipralex όπου αυτό είναι αναγκαίο.