Κάνε το Τεστ
λιγούρες, πως να καταπολεμήσετε τις λιγούρες, τρόποι για να αντιμετωπίσετε τις λιγούρες, λαχτάρα για φαγητό

Λιγούρες: πως να τις καταπολεμήσετε

Λιγούρες

Οι λιγούρες για φαγητό είναι ο χειρότερος εχθρός της ισορροπημένης διατροφής. Είναι η έντονη και ανεξέλεγκτη επιθυμία για συγκεκριμένα φαγητά, και είναι πολύ πιο δυνατή από την φυσιολογική πείνα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως νιώθουν λιγούρα για επεξεργασμένες τροφές που περιέχουν ζάχαρη. Οι λιγούρες είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δυσκολεύονται να χάσουν βάρος ή να διατηρήσουν τα κιλά τους.

Υπάρχουν όμως τρόποι για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις λιγούρες.

Αναγνωρίστε την πηγή της λιγούρας

Οι άνθρωποι νιώθουν λιγούρες για διαφορετικούς λόγους και σε διαφορετικές στιγμές. Μερικοί άνθρωποι λαχταρούν ζάχαρη όταν βλέπουν ένα γλυκό. Και άλλοι θέλουν γλυκό στη διάρκεια της νύχτας. Άλλοι έχουν επιθυμία για ζάχαρη όταν δεν έχουν φάει αρκετά. Από τη στιγμή που θα αναγνωρίσετε την πηγή της λιγούρας, θα μπορέσετε να την καταπολεμήσετε πιο αποτελεσματικά.

Προγραμματίστε τα γεύματά σας

Αν είναι δυνατό, προσπαθήστε να οργανώσετε τα γεύματα για την ημέρα και την εβδομάδα σας. Αν γνωρίζετε τι θα φάτε, περιορίζετε τις πιθανότητες για λιγούρες. Αν δεν έχετε να σκεφτείτε τι θα φάτε μετά, δεν μπαίνετε στον πειρασμό να θέλετε κάτι έντονα.

Καταπολεμήστε το στρες

Το στρες αυξάνει τις λιγούρες για φαγητό και επηρεάζει τις διατροφικές συνήθειες, ειδικά στις γυναίκες. Οι γυναίκες που νιώθουν στρες καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες και έχουν περισσότερες λιγούρες από ότι οι μη αγχωμένες γυναίκες.

Το στρες αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης στο αίμα, μιας ορμόνης που οδηγεί σε αύξηση βάρους ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.

Προσπαθήστε να περιορίσετε το στρες στο περιβάλλον σας και κάντε ψυχοθεραπεία, διαλογισμό, τεχνικές χαλάρωσης και γενικά ρίξτε τους ρυθμούς σας.

Αποσπάστε τον εαυτό σας

Υπάρχουν κάποιες μέρες που δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί στη λαχτάρα για φαγητό. Μπορεί κάποιος συνάδελφος στη δουλειά σας να έχει γιορτή και να σας φέρει γλυκά ή μπορεί να περάσετε μπροστά από το αγαπημένο σας εστιατόριο. Μερικές φορές είναι δύσκολο να διαχειριστούμε την λαχτάρα για φαγητό όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα αγαπημένα μας φαγητά καθημερινά.

Δεν μπορείτε να αποφύγετε τελείως το φαγητό, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αντιπερισπασμό ώστε να μην επικεντρώνεστε σε αυτό. Αν υπάρχουν ντόνατς στο γραφείο σας, φάτε ένα υγιεινό μεσημεριανό και αποφύγετε να φάτε μαζί με άλλους.

Πιείτε νερό

Ένα ποτήρι νερό αποτελεί περισπασμό ή μπορεί να σας αποσπά την προσοχή από τις λιγούρες χωρίς να καταναλώνετε θερμίδες. Αν το νερό σκέτο δεν σας ενθουσιάζει σαν επιλογή, προσθέστε μία ή δύο φέτες λεμόνι ή λάιμ ή αγγούρι ή πιείτε παγωμένο τσάι χωρίς ζάχαρη.

Κοιμηθείτε καλά

Καλό είναι να κοιμάστε 7-9 ώρες καθημερινά. Είναι εύκολο να καταπολεμήσετε τις λιγούρες όταν κοιμάστε επαρκώς. Η έλλειψη ύπνου αυξάνει τις λιγούρες. Αν δεν κοιμάστε καλά το βράδυ, μπορείτε να κοιμηθείτε λίγο στη διάρκεια της ημέρας ώστε να μην παρεμποδίσετε τον νυχτερινό σας ύπνο.

Επιλέξτε υγιεινά σνακ

Υπάρχουν πολλές υγιεινές επιλογές για σνακ που μπορούν να καλύψουν την λαχτάρα σας για κάτι γλυκό ή αλμυρό. Τα φρούτα, ένας φυσικός χυμός , ένα smoothie θα σας καλύψουν τη λαχτάρα και έχουν πολλά οφέλη στην υγεία.