Κάνε το Τεστ
σχέσεις, οικειότητα στη σχέση, πως θα κρατήσετε ζωντανή τη φλόγα στη σχέση σας, πως θα κρατήσετε ζωντανή τη σχέση σας

Πως να κρατήσετε ζωντανή τη σεξουαλική φλόγα στη σχέση σας

Κρατήστε ζωντανή τη σεξουαλική φλόγα στη σχέση σας

Το στρες της καθημερινότητας, οι απαιτήσεις της δουλειάς και οι οικογενειακές υποχρεώσεις μπορεί να σας απομακρύνουν από το σύντροφό σας . Αν έχετε πιάσει τον εαυτό σας να αποφεύγετε το σεξ δεν είστε οι μόνοι. Τα στοιχεία δείχνουν ότι 1 στους 10 ανθρώπους έχει μειωμένη επιθυμία για σεξ κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αυτό μπορεί να συμβαίνει για πολλούς λόγους.

Τα στάδια της οικειότητας

Η οικειότητα ακολουθεί ένα μοτίβο όσο μια σχέση εξελίσσεται. Τα ζευγάρια που είναι στην αρχή της σχέσης τους είναι πολύ περισσότερο μαζί , νιώθουν μεγαλύτερο ενθουσιασμό και κάνουν πιο συχνά σεξ.

Στη συνέχεια ακολουθεί ένα στάδιο στο οποίο τα περισσότερα ζευγάρια δημιουργούν την οικογένειά τους. Η απόκτηση ενός παιδιού αλλάζει σημαντικά την οικειότητα σε ένα ζευγάρι. Είναι φυσιολογικό για κάθε ζευγάρι να μειώνεται η σεξουαλική επιθυμία λόγω της εξουθένωσης και της έλλειψης προσωπικού χρόνου. Αλλά για πολλά ζευγάρια, η ερωτική ζωή δεν επανέρχεται μετά την απόκτηση ενός παιδιού. Τα παιδιά, η καριέρα και οι υποχρεώσεις αποτελούν προτεραιότητα.

Ακόμη και αν δεν έχετε παιδιά, η φλόγα στη σχέση υποχωρεί μετά από τρία ή τέσσερα χρόνια σχέσης. Τυπικά, τότε το σεξ γίνεται ρουτίνα. Η οικειότητα καταρρέει σε αυτό το στάδιο επειδή τα ζευγάρια δεν μιλούν για την σεξουαλική τους ζωή. Και επίσης τα ζευγάρια δεν είναι πρόθυμα να συνδεθούν ξανά όπως στην αρχή της σχέσης τους.

Σεξουαλικοί φραγμοί

Η καριέρα και οι οικογενειακές υποχρεώσεις μπορεί να ρουφούν όλο σας τον χρόνο και την ενέργεια. Η δυσαρέσκεια και η πικρία συσσωρεύονται με τον καιρό και σας απομακρύνουν από το σύντροφό σας.

Καλό είναι να κάνετε μια ειλικρινή συζήτηση με το σύντροφό σας γιατί η δυσαρέσκεια συσσωρεύεται με αποτέλεσμα να σκοτώνει την οικειότητα και την σεξουαλική σας ζωή.

Είναι ουσιαστικό να κάνετε συζητήσεις για την σεξουαλική σας ζωή ακόμη αν είναι δύσκολο ή άβολο στην αρχή. Μπορείτε να ξεκινήσετε μια συζήτηση με τις εξής ερωτήσεις:

  • Θα ήθελες να δοκιμάσουμε κάτι καινούργιο;
  • Υπάρχει κάτι που σου αρέσει περισσότερο ή λιγότερο;

Καλλιεργήστε την οικειότητα

Είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στο πως εσείς και ο σύντροφός σας αλληλεπιδράτε μέσα και έξω από την κρεβατοκάμαρα. Αν ο γάμος σας είναι σταθερός και απλά η οικειότητα έχει μειωθεί μπορείτε να βελτιώσετε την σεξουαλική σας ζωή.

Αναγνωρίστε τις ανάγκες σας

Αναγνωρίστε τι είναι αυτό που σας κάνει να επιθυμείτε το σεξ. Σε αντίθεση με τους άνδρες, που εύκολα διεγείρονται, για τις γυναίκες η σεξουαλική επιθυμία είναι μια πιο σταδιακή διαδικασία. Γενικά, η επιθυμία των γυναικών ξεκινά με κάποια μορφή σύνδεσης με την σεξουαλικότητά τους ή αυτή του συντρόφου τους. Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζεται να είναι χαλαρές, να μην ανησυχούν για όσα έχουν να κάνουν και να νιώθουν ότι επικοινωνούν με το σύντροφό τους ώστε να νιώσουν σεξουαλική οικειότητα.

Σκεφτείτε όσα σας ηρεμούν. Ίσως ένα φιλί ή ένα άγγιγμα ή μια συζήτηση να αυξήσει την οικειότητα με το σύντροφό σας. Πιείτε ένα ποτήρι κρασί μαζί ή βγείτε για φαγητό. Από τη στιγμή που θα αναγνωρίσετε τι αυξάνει την σεξουαλική σας επιθυμία, μοιραστείτε αυτή την πληροφορία με το σύντροφό σας ώστε να δουλέψετε μαζί.

Μοιραστείτε τα καλά νέα

Τα συναισθήματα αγάπης και στοργής ενισχύουν τη σχέση των δύο συντρόφων κάθε φορά που μοιράζονται ένα θετικό συναίσθημα. Το να μοιράζεστε καλά νέα είναι μια διαδικασία που περιλαμβάνει τις επιτυχίες σας, τις θετικές εξελίξεις σε μια δουλειά. Αυτές οι θετικές στιγμές οδηγούν σε βαθύτερη σύνδεση και βελτιώνουν την υγεία και τη σχέση σας. Όλη η ουσία είναι το να μοιράζεστε με τον άλλο την υποστήριξη και την ενθάρρυνση. Όταν είστε μαζί με κάποιον που σας υποστηρίζει και μοιράζεστε την ευτυχία, φυσικά θα νιώθετε πιο οικεία μεταξύ σας.

Κάντε μια προσπάθεια

Πολύ συχνά οι γυναίκες λένε ότι είναι κουρασμένες, ότι πρέπει να κάνουν ντους, ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή. Αλλά τα ζευγάρια που κάνουν μια προσπάθεια να κάνουν τακτικά σεξ , ακόμη και αν δεν υπάρχει το τέλειο σκηνικό, έχουν πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Εάν ο σύντροφός σας ξεκινήσει την σεξουαλική προσέγγιση, προσπαθήστε να τον ακολουθήσετε για να δείτε που θα σας οδηγήσει.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού

Είναι εύκολο να βάζετε την σεξουαλική σας ζωή στον πάγο όταν τρέχετε καθημερινά. Αλλά ο μοναδικός τρόπος για να διατηρήσετε την οικειότητα με το σύντροφό σας είναι να την κάνετε προτεραιότητα. Τα ζευγάρια σχεδιάζουν να περνούν χρόνο μαζί ώστε να έχουν μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση. Δεν χρειάζεται να κάνετε σεξ κάθε φορά. Χρειάζεται όμως να περνάτε όμορφα μαζί.

Βρείτε μια νταντά να προσέχει το παιδί σας και προγραμματίστε ένα ραντεβού ή βάλτε τα παιδιά νωρίς για ύπνο ώστε να έχετε λίγο χρόνο μόνοι σας. Κάντε ένα διάλλειμα από το τρελό πρόγραμμά σας για να συναντηθείτε για φαγητό και να περάσετε μια νύχτα σε ένα ξενοδοχείο.

Δείξτε ενδιαφέρον 

Οι άνθρωποι συνήθως δεν νιώθουν ικανοποιημένοι από τη σχέση τους όταν ο σύντροφός τους δεν τους ακούει. Δώστε στο σύντροφό σας το χρόνο για να σας μιλήσει και να σας εκφράσει όλα όσα αισθάνεται. Προσπαθήστε να μαθαίνετε νέα πράγματα για το σύντροφό σας κάθε μέρα. Κάντε εύστοχες ερωτήσεις και έτσι θα χτίσετε την συναισθηματική οικειότητα με τρόπους που πριν δεν περιμένατε.

Δείξτε την εκτίμησή σας

Αναγνωρίστε καθημερινά τα πράγματα για τα οποία νιώθετε ευγνωμοσύνη. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι είναι εύκολο να νευριάσουμε για απλά πράγματα με το σύντροφό μας. Όμως αυτές οι εντάσεις σας απομακρύνουν. Για να διατηρήσετε την οικειότητα καλό είναι να εκφράζετε την εκτίμησή σας στο σύντροφό σας για όλα όσα προσφέρει.

Αναγνωρίστε τoυς τρόπους έκφρασης της αγάπης

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εκφράσει κάποιος την αγάπη του. Οι γλώσσες της αγάπης μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τον τρόπο με τον οποίο ο σύντροφός σας νιώθει την αγάπη. Μπορεί εσείς να θέλετε να εκδηλώσετε την αγάπη σας με δώρα όμως ο σύντροφός σας το μόνο που θέλει είναι να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί. Και αυτό εξηγεί γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως θέλει ο σύντροφός σας να λαμβάνει την αγάπη. Αν ξέρετε τι του αρέσει, μπορείτε να δείχνετε την αγάπη σας και να το νιώθει. Έτσι θα νιώθει πιο κοντά σας και θα ανακτήσετε την οικειότητα.

Ενισχύστε τη σεξουαλικότητά σας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όταν νιώθετε σέξι ενισχύεται η λίμπιντο σας . Για αυτό είναι σημαντικό να αφιερώνετε χρόνο σε όσα σας κάνουν να νιώθετε επιθυμητοί, είτε πρόκειται να φορέσετε ένα σέξι ρούχο είτε όχι.

Αναλάβετε πρωτοβουλίες στο σεξ

Μην περιμένετε από το σύντροφό σας να ξεκινήσει το σεξ ή να ακολουθήσετε τα δικά του σεξουαλικά βήματα. Αναλάβετε δράση και δείξτε τι σας αρέσει. Είναι σημαντικό να νιώθετε ότι έχετε τον έλεγχο της σεξουαλικής σας ζωής και να έχετε φωνή στη σχέση σας.

Αναθεωρήστε την οικειότητα

Οι άνθρωποι συχνά σκέφτονται ότι το σεξ είναι απλά μια πράξη. Όταν στην πραγματικότητα, αυτό που είναι πιο σημαντικό για τα ζευγάρια και ειδικά τις γυναίκες, είναι η σύνδεση και η οικειότητα. Η οικειότητα μπορεί να περιλαμβάνει αγκαλιές και φιλιά.

Μπορείτε να κρατήσετε τη φλόγα ζωντανή στη σχέση σας

Το να κρατήσετε τη φλόγα ζωντανή σε μια σχέση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά μπορείτε να βρείτε τρόπους να κρατήσετε δυνατή τη σχέση σας. Όταν η σύνδεση είναι βαθιά και η αγάπη δυνατή, η σχέση σας μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε πρόκληση. Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΖΕΥΓΟΥΣ  μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε νέους τρόπους επικοινωνίας με το σύντροφό σας.