Κάνε το Τεστ
stramonium ομοιοπαθητικο φαρμακο, στραμονιουμ

Stramonium – ομοιοπαθητικό φάρμακο

stramomium ομοιοπαθητικό φάρμακο, στραμονιουμ Stramonium - ομοιοπαθητικό φάρμακο

Ως ομοιοπαθητικό φάρμακο το Stramonium δίδεται σε άτομα που παρουσιάζουν εφιάλτες, διάφορες φοβίες (πχ για το σκοτάδι, σκυλιά, ανθρώπους, βία), γενικότερα θέματα που αφορούν τη βία (να μην πληγωθούν σωματικά, ή αντίθετα, πολύ μεγάλη επιθετικότητα). Συχνά δίδεται σε άτομα που παρουσίασαν τα παραπάνω συμπτώματα μετατραυματικά, δηλαδή μετά από κάποια τραυματική εμπειρία όπου απειλήθηκε άμεσα η ζωή τους (μετατραυματικό στρες PTSD) στην ενήλικη ή στην παιδική ηλικία. Παράγεται από το φυτό Δατούρα το Στραμώνιο (ή τάτουλας), το οποίο περιέχει αλκαλοειδή που είναι μίγμα ατροπίνης και υοσκιαμίνης.

Μπορεί το Stramonium να με βοηθήσει;

Εξαρτάται. Το πόσο θα σας βοηθήσει σχετίζεται με το βαθμό που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σας και τα συμπτώματα που εμφανίζετε.

Δυναμοποιήσεις Stramonium

Δυναμοποιήσεις που χρησιμοποιούνται συχνά είναι οι Stramonium 1M, Stramonium 200CH, Stramonium 30CH.

Παρενέργειες Stramonium

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες. Ωστόσο προκαλούν θεραπευτικές μεταβολές στον οργανισμό, ο οποίος μπορεί να παρουσιάσει παροδικά κάποιες ψυχικές ή/και σωματικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής πορείας προς την ίαση.

Πόσο θα με βοηθήσει το Stramonium;

Υπάρχει μία παρανόηση τόσο σε γιατρούς όσο και σε θεραπευόμενους, ότι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο μπορεί σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις να εξαφανίσει ΟΛΑ τα συμπτώματα και ΟΛΑ τα προβλήματα, ανεξαρτήτου βαρύτητας και ποιότητας. Αυτό δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις, ιδίως για θέματα που άπτονται της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής.

Η ομοιοπαθητική είναι ένα εξαιρετικό θεραπευτικό εργαλείο, αλλά η ελλιπής κατανόηση για το θέμα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος και τις ρίζες αυτού (όπως γίνεται στις περιπτώσεις αντιμετώπισης ψυχολογικών θεμάτων που αναλαμβάνουν γιατροί χωρίς να είναι ειδικοί ψυχίατροι-ψυχοθεραπευτές), οδηγεί πολύ συχνά τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται για χρόνια δοκιμάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα περιμένοντας να βρεθεί το "σωστό" φάρμακο, ενώ άλλα θεραπευτικά εργαλεία θα μπορούσαν να έχουν πιο γρήγορα, ουσιαστικότερα και μόνιμα αποτελέσματα.

Αντιμετώπιση της βίας και του φόβου 

Η βοήθεια που δυνητικά μπορεί να προσφέρει το Stramonium είναι σημαντική, αλλά ιδίως για τους περισσότερους ανθρώπους που υποφέρουν από επιθετικότητα, φοβίες, φόβο και θέματα που αφορούν την υγεία, τη βία και τη σωματική ακεραιότητα γενικότερα, χρειάζεται θεραπεία καταρχήν με EMDR (για την επεξεργασία τραυματικών βιωμάτων) και συμπληρωματικά ψυχοθεραπεία (βραχεία ή και πιο συστηματική). Η συνδυασμένη θεραπεία γενικά έχει πολύ καλά και μόνιμα αποτελέσματα.