Κάνε το Τεστ

Μαρτυρίες θεραπευομένων

Αξιολογήσεις θεραπευομένων για τον ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή Αριστοτέλη Βάθη

Τα παρακάτω είναι αξιολογήσεις και σχόλια γραμμένα από θεραπευόμενους. Μετά το πέρας της θεραπείας ζητήθηκαν προαιρετικά κάποια σχόλια/κριτικές σχετικά με την εμπειρία τους. Παρατίθενται όπως γράφτηκαν, για αυτό είναι γραμμένα στο πρώτο πρόσωπο.

Νάντια, 26 ετών

Στην τύχη δεν πιστεύω, αλλά νιώθω πολύ τυχερή. Έχω κάνει συνεδρίες με άλλους ψυχιάτρους, καμία σχέση, αυτοί οι άνθρωποι ήταν μου φάνηκαν περισσότερο σαν μηχανές, ενώ εσύ μου φάνηκες περισσότερο σαν άνθρωπος. Ένιωσα πραγματικά να νοιάζεσαι για μένα. Δέχτηκα φροντίδα που μου ήτανε ξένη. Και δεν είναι ότι το έκανα εγώ μόνο, και εσύ προσπάθησες! Και σε ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου.

Εβελίνα, 39 ετών

Με κέρδισες από το πρώτο 10λεπτο. Είσαι τελείως ξεχωριστός και χαρισματικός και το έχω συζητήσει και με φίλους μου που έρχονται εδώ, άνδρες και γυναίκες, το ίδιο πιστεύουνε όλοι για σένα. Το πόσο μας βοηθάς με τα προβλήματα, ίσως μπορεί αυτό να το κάνει και άλλος, με σένα νιώθω ότι είσαι μέσα, ότι προχωράς μαζί μας. Είσαι εξαιρετικά συγκινητικός τις περισσότερες φορές. Σπούδασες το κατάλληλο επάγγελμα για σένα. Δίνεις στον καθένα αυτό που χρειάζεται και στη δόση που χρειάζεται. Εγώ μετά το τέλος κάθε συνάντησης ήθελα να σε αγκαλιάσω, και να σου πω "ευχαριστώ". Σα να ξεφόρτωνα και ξέρω πως σου έβγαλα την ψυχή όλες τις φορές, μου τα έβγαλες όλα με το τσιγκέλι. Κερδίζεις τους άλλους επειδή ακτινοβολείς εσύ ο ίδιος υγεία. Σε θεωρώ μέλος της οικογένειάς μου, ήταν σταθμός στη ζωή μου που σε συνάντησα.

Δημήτρης, 28 ετών

Όταν ήρθα στο ιατρείο για το πρώτο μας ραντεβού, ήμουν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Μία σχολή παρατημένη στα τελευταία μαθήματα, άπειρες επιθυμίες και συναισθήματα καταπιεσμένα, ένα ψυχικό τραύμα που δεν έκλεινε με τίποτα και μια ολική στασιμότητα περίπου τεσσάρων ετών. Το γεγονός πως προερχόμουν από τον κλάδο των επαγγελματιών υγείας, σε συνδυασμό με προηγούμενες ψυχοθεραπείες την τελευταία τριετία, δυσκόλευε ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να το παρομοιάσει σαν να βρίσκεσαι μέσα ένα βάλτο, στον οποίο είσαι βυθισμένος μέχρι το λαιμό, χωρίς να έχεις κουράγιο να παλέψεις για να βγεις από αυτόν, ή μάλλον ούτε θέληση πλέον να παλέψεις για να σωθείς. Και από την πρώτη στιγμή με "διάβασες" και μου είπες πως καταλαβαίνεις τι περνάω, πως πιστεύεις ότι μπορείς να με βοηθήσεις. Και πράγματι, με έπιασες από το χέρι και με οδήγησες βήμα βήμα παρακάτω, δείχνοντας μου τον δρόμο όπου εγώ δεν τον έβλεπα, δίνοντας μου τα εργαλεία και την δυνατότητα να σπάσω όποιο τοίχο συναντούσα, να βγω από οποιοδήποτε αδιέξοδο και κυρίως πως υπάρχει φως στην άκρη κάθε τούνελ. Με υπομονή και μόχθο πέρασες όλα τα ψυχολογικά τείχη που είχα χτίσει γύρω μου σαν ένα καλοφτιαγμένο οχυρό. Με έμαθες να συγχωρώ, να αποδέχομαι και να αγαπάω τον εαυτό μου, να μπορώ να σταθώ στα πόδια μου και να διαχειρίζομαι όποια πρόκληση και αν βρω, να διεκδικώ όσα δικαιούμαι και να μάχομαι για όσα επιθυμώ, να απολαμβάνω την ζωή ρουφώντας κάθε της σταγόνα. Όπως ο ίδιος είχες πει σε μια συνεδρία μας, όταν σκάβεις για να βρεις έναν θησαυρό, μπορεί μετά από εκατό χτυπήματα της αξίνας σου να μην βρεις τίποτα. Όταν όμως στο εκατοστό πρώτο χτύπημα βλέπεις μια ρωγμή στο βράχο ή σου αποκαλύπτεται το λαμπερό πετράδι το οποίο έψαχνες, ξέρεις ότι δεν ήταν μόνο το εκατοστό πρώτο χτύπημα, αλλά και τα υπόλοιπα εκατό που σε έφθασαν ως εκεί. Μου δίδαξες πως να ζω από την αρχή και να μπορώ να ονειρεύομαι. Μου στάθηκες ως ιατρός, φίλος, πατέρας και μεγάλος αδελφός και θα σου είμαι ευγνώμων για όλη μου την ζωή, μια ζωή που εσύ άλλωστε έφερες πίσω στο φως. Είμαι σίγουρος πως σε όποιο παράλληλο σύμπαν και αν ψάχναμε, σε όλα θα σε βρίσκαμε να κάνεις την ίδια δουλεία, το ίδιο έργο, με τον ίδιο τρόπο και το ίδιο χάρισμα.

Μαγδαληνή, 50 ετών

Πήρα πολλά, με βοήθησες ουσιαστικά. Εμβαθύναμε σε πράγματα που δεν άγγιζα. Το πώς προσέγγιζες αυτά που άκουγες και το τι έλεγες. Δεν είπα “τώρα τι μου λέει”, για μένα αυτό ήταν επιτυχία! Άξιζε το πτυχίο και οι σπουδές σου, θα είσαι ο γιατρός μου!

Νατάσα, 53 ετών

Ευτυχώς που σε γνώρισα! Πολύ καλή εντύπωση από την αρχή, καλός άνθρωπος. Μπορώ να σε εμπιστευτώ. Με την 1η συνεδρία βγάλαμε συμπεράσματα, μου έκανε πολύ εντύπωση. Με βοήθησες πολύ.

Νικηφόρος, 47 ετών

Γρήγορα ένιωσα οικειότητα και διαπίστωσα πως νοιάζεσαι, δόκιμα εμπλέκεσαι μέσα στη διαδικασία. Αμεσότητα, οικειότητα, που με έκανε να νιώσω χαλαρά, χωρίς να ξεπερνάς τα όρια. Ταυτόχρονα, με τον τρόπο σου περνάς αρκετά μηνύματα, είτε με την αμεσότητα ή τους χαρακτηρισμούς που κάνεις (δηλαδή τη μικρή εμπλοκή) και ταυτόχρονα μου αρέσει που είσαι ιδεαλιστής σε κάποια πράγματα πάνω στην ειδικότητά σου. Με τον τρόπο σου μου έδινες άλλη προοπτική. Βγάζεις ένα ιδιαίτερο συναίσθημα αρκετές φορές, οι σκέψεις ανοίγανε πόρτες σε μένα να μιλήσω. Δεν είσαι ψυχρός επαγγελματίας. Δεν έχεις τάση να φαρμακώνεις, πιο εναλλακτικός. Είσαι ιδιοφυής, έχεις την ικανότητα να μεταστρέφεις ροές.

Αχιλλέας, 28 ετών

Οικειότητα, σα να τα έλεγα σε φιλαράκι έξω. Εύστοχες ερωτήσεις που έκανες, με αποτέλεσμα να συνειδητοποιώ την απάντηση από μόνος μου!

Αλέξανδρος, 38 ετών

Τολμάς να πάρεις θέση και να δείξεις το δρόμο, να γίνεις πιο συγκεκριμένος. Είναι βοήθεια μεγάλη αυτή, ιδιαίτερα σε αναποφάσιστους, σα να σου δίνουν ένα GPS, και μάλιστα από τα πολύ καλά, τα καινούργια. Έχεις οικειότητα, θα μιλήσεις όπως δεν περιμένει να κάποιος να μιλήσει γιατρός, σπας λίγο τον πάγο που σε μπλοκάρει να μιλήσεις, να ανοιχτείς. Κάνεις τον άλλο να αποδέχεται τον εαυτό του.

Αγγελική, 42 ετών

Ήρθα σίγουρη ότι θα αντιμετωπίσω άλλον ένα τέτοιο ψυχίατρο ο οποίος θα είναι με το ρολόι, πίσω από την καρέκλα, εκεί, και εγώ απλά θα λέω και θα λέω και θα μιλάμε για τα φάρμακα. Αντιμετώπισα λοιπόν έναν άνθρωπο! Είπα πράγματα αδιανόητα που ούτε τολμούσα να ψιθυρίσω. Μόνο και μόνο για αυτό μάλλον με έσωσες, μου έδωσες ζωή. Είπα κάποιος με ακούει και δεν με θεωρεί άρρωστη, θέλει να τα ακούσει. Βγήκα και είπα κάποιος μου είπε ότι δεν το κάνω επίτηδες που κλαίω, για να δείξω κάτι άλλο από αυτό που είμαι. Και σταμάτησα να κρίνω τον άλλο από τα εξωτερικά, αλλά να εμβαθύνω. Μου έδειξες άλλο τρόπο φροντίδας (εαυτού) και επικοινωνίας (προς τους δικούς μου). Ποιος άλλος τα κάνει αυτά, ξημερώματα έκτακτο ραντεβού για να βοηθήσεις, γενέθλια, αγκαλιά ή να ψάχνεις να βρεις κάτι να μου εκτυπώσεις από το ιντερνέτ για να με βοηθήσεις. Δεν το είχα ξανασυναντήσει αυτό, αισθάνθηκα σαν παιδάκι που έπαιρνε πραγματική φροντίδα.

Αλεξία, 37 ετών

Όταν μπήκα στο ιατρείο την πρώτη φορά είπα "νέος και συμπαθητικός, πως του μιλάω τώρα...". Είχα συνηθίσει σε μία μορφή μεγαλύτερης ηλικίας, αυστηρή, που θα αγχώνομαι να μιλήσω γρήγορα γιατί θα τελειώσει η ώρα, που θα νιώθω ότι είμαι μία ακόμα τυπική περίπτωση "κατάθλιψης" που θα με ξεπετάξει στο τέλος με μία ωραία συνταγή. Κι όμως χρειάστηκαν λιγότερο από 10 λεπτά για να νιώσω άνετα και ασφαλής, να μιλήσω για πράγματα εξαιρετικά δύσκολα και κυρίως να αναγνωρίσω ένα πραγματικό ενδιαφέρον προς το πρόσωπό μου και τη δική μου "μοναδική" περίπτωση. Κατάφερες να εμβαθύνεις στα πραγματικά και βαθύτερα αίτια που προκαλούσαν τις δυσκολίες μου και με υπομονή και προσπάθεια να τα βγάλουμε στην επιφάνεια για να τα λύσουμε.

Μαργαρίτα, 40 ετών

Με δυνάμωσες, με στήριξες και με βοήθησες να θέλω να ζήσω τη ζωή μου σε όλες της τις διαστάσεις, όπως και αν έρχεται. Έμαθα να ξεπερνώ τις φουρτούνες και τις τρικυμίες. Σε ευχαριστώ που πίστεψες σε μένα. Είμαι πολύ τυχερή που συναντηθήκαμε, αισθάνομαι ότι το όνομά σου καθορίζει χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου.

Άννα, 39 ετών

Θυμάμαι πόσο αγχωμένη και φοβισμένη ήμουν στην πρώτη μας συνεδρία. Θυμάμαι το προηγούμενο βράδυ, να επαναλαμβάνω συνεχώς στο μυαλό μου τι θα έλεγα, πώς θα το έλεγα, ελπίζοντας ότι αυτή την φορά ο γιατρός θα μπορέσει να με βοηθήσει. Θυμάμαι επίσης πόσο απελπισμένη ένιωθα μετά από 20 χρόνια αποτυχημένης προσπάθειας σε Ελλάδα και Αγγλία, να βρω έναν επαγγελματία που θα με άκουγε προσεκτικά, θα κατανοούσε τις διάφορες συναισθηματικές δυσκολίες και τραύματα που αντιμετώπιζα, να είναι πρόθυμος αλλά και ικανός να βοηθήσει. Βρισκόμουνα σε απόγνωση όταν σας συνάντησα, με μελαγχολία, ανεξέλεγκτο άγχος, μοναξιά, να είμαι κλεισμένη στο σπίτι, να τρώω συνεχώς και να αυξάνονται τα κιλά, να μην μπορώ να κοιταχτώ στον καθρέφτη, να πανικοβάλλομαι με το παραμικρό, να μην θέλω να ζώ άλλο, να απορροφώ το καθετί αρνητικό που μου έλεγε ο καθένας, να νιώθω ότι δεν αξίζω, να τιμωρώ καθημερινά τον εαυτό μου. Να θυμώνω και να ξεσπώ. Να ζω χωρίς ελπίδα. Απλά να μην ζώ. «Δεν καταλαβαίνω γιατί μέχρι τώρα δεν σε πίστευε κανείς» μου είχατε πει στο τέλος της συνεδρίας. Άρχισα να ελπίζω. Δύσκολη η πορεία της ψυχοθεραπείας, με κλάματα, αυπνίες, ξεσπάσματα θυμού, πολλές στιγμές αμφιβολίας και απόγνωσης. Εσείς όμως πάντα πρόθυμος να με ακούσετε, με φροντίδα και συμπαράσταση να προσπαθείτε να με στηρίξετε με οποιαδήποτε θεραπεία θα μπορούσε να βοηθήσει: συνεδρίες, ομοιοπαθητικήEMDR. Εισέπραξα τόση συναισθηματική φροντίδα από εσάς και τόση συμπαράσταση που για πρώτη φορά στην ζωή μου ένιωσα ότι κάποιος επαγγελματίας νοιάζεται να γίνω καλά.  Υπερβήκατε τον εαυτό σας αμέτρητες φορές για να νιώσω καλύτερα και να αποφορτιστώ στις κρίσεις. Κάνοντας μαζί ψυχοθεραπεία, άρχισα σιγά σιγά να αναγνωρίζω την αξία μου, ότι μου αξίζουν πολύ περισσότερα απ’ ότι πίστευα, άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου και να τον φροντίζω, να τον σέβομαι να τον προστατεύω. Με βοηθήσατε να αναγνωρίσω αρνητικές συμπεριφορές και σκέψεις οι οποίες μέχρι τώρα με εμπόδιζαν να βαδίσω μπροστά. Τώρα πια προχωράω με μια συναισθηματική προστασία που μαζί δημιουργήσαμε. Νιώθω συναισθηματικά δυνατή να φτιάξω την επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Οι σχέσεις με τους γονείς μου είναι καλύτερες από ποτέ. Δεν νιώθω μόνη μου και σίγουρα δεν είμαι σε απόγνωση. Δεν φοβάμαι γιατί τώρα ξέρω πώς να αντιμετωπίσω τις δυσκολίες της ζωής. Όλες αυτές οι αλλαγές έγιναν εν καιρώ πανδημίας κορονωϊού και σε λιγότερο από έναν χρόνο. Αυτά τα μικρά καθημερινά θαύματα της ψυχοθεραπείας οδήγησαν στο να αρχίσω να γεύομαι την ζωή και για πρώτη φορά να νιώθω ήρεμη και χαρούμενη. «Τρείς λέξεις. Θα τα καταφέρεις» μου είχατε πει σε μια συνεδρία ανήμερα Πρωτοχρονιάς. Τώρα πια το πιστεύω και εγώ!

Ζωή, 50 ετών

Με τη βοήθεια του γιατρού και της ψυχοθεραπείας βλέπω σημαντική διαφορά. Δεν σωματοποιώ πλέον όλα αυτά που γίνονται γύρω μου. Είμαι ο άνθρωπος που ήθελα να είμαι, έχει αλλάξει το πως αντιλαμβάνομαι ότι συμβαίνει γύρω μου, το πως αντιδρώ, ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις. Έχω αλλάξει τη ζωή μου και ο τρόπος που ζω με ικανοποιεί, τώρα νιώθω ευγνωμοσύνη, ενώ πριν μου προκαλούσε δυστυχία και άγχος. Βλέπω μισογεμάτο το ποτήρι, όχι μισοάδειο, αντιμετωπίζω πιο αισιόδοξα τα πράγματα, δεν με ρίχνω.

Σωτήρης, 59 ετών

Με το που θα μπείτε στο ιατρείο, θα καταλάβετε ότι συναντάτε μια διαφορετική προσέγγιση (το ιατρείο είναι σαν γκαλερί). Και ο γιατρός είναι ένας ζωντανός άνθρωπος, ευφυής και ευρηματικός, δεν συναντάς συχνά έναν Dr House.

Κλαίρη, 33 ετών

Αυτός ο άνθρωπος καταρχήν πίστεψε σε μένα! Και με βοήθησε να πιστέψω στον εαυτό μου και εγώ, να αναπτύξω τα ταλέντα και τις δυνατότητές μου, όπως δεν έκαναν οι γονείς μου. Αυτό που κάνει ο γιατρός είναι πολύ ιδιαίτερο. Όχι μόνο κατάφερα να αντιμετωπίσω τα διάφορα ψυχοσωματικά συμπτώματα και την κατάθλιψη που με ταλαιπωρούσαν, αλλά μπόρεσα να κυνηγήσω τα όνειρά μου και να αλλάξω τη ζωή μου!

Νεκταρία, 45 ετών

Ενώ πήγαινα στο ιατρείο για το πρώτο ραντεβού, έλεγα στον εαυτό μου: "τώρα πάλι από την αρχή", "που να λέω τα ίδια", "θα βρω βοήθεια άραγε", "τελικά θέλω ή δεν θέλω". Η αλήθεια όμως είναι ότι μου άρεσε πολύ η συνεδρία, έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Και με τον καιρό βοηθήθηκα ουσιαστικά, μπόρεσα να αφήσω πίσω μου τα αντικαταθλιπτικά και τα όσα με ταλαιπωρούσαν, απελευθερώθηκα. Μπορεί να έρχονται κάποιες παλιές σκέψεις που και που, αλλά τις σταματάω. Συμβαίνουν δυσκολίες και αναποδιές στη ζωή, αλλά πλέον είναι όμορφα τακτοποιημένα τα πράγματα. Είμαι καλά, παραπάνω από καλά, νιώθω ευεξία, όμορφα.

Ηρακλής, 45 ετών

Επισκέφθηκα το γιατρό μετά από το αδιέξοδο που βρισκόμουν, με φοβίες και συνεχόμενες κρίσεις πανικού. Προερχόμουν από πολυετή  διαδικασία ψυχοθεραπείας και συνέχιζα να μην πιστεύω σε μένα. Είχα γίνει υπερευαίσθητος και κάθε ενοχλητικό ερέθισμα γινόταν τεράστια απειλή για μένα και την υγεία μου. Κατάλαβα ότι  χρειάζομαι κάτι διαφορετικό από μια συζήτηση με ψυχολόγο. Μέσα από το www.therapia.gr έμαθα περισσότερα για το τι μου συμβαίνει και φυσικά ανακουφίστηκα όταν διάβασα ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές εκτός των ψυχοφαρμάκων, για τα οποία είμαι αρνητικός κυρίως λόγω των παρενεργειών και της εξάρτησης. Μετά την πρώτη μου επίσκεψη στον κ.Βάθη έφυγα πιο ήρεμος και αισιόδοξος ότι αυτό που μου συμβαίνει είναι παροδικό και θα καταφέρω να το λύσω.  Ο γιατρός μου μίλησε με στοιχεία δίνοντας μου όλες τις πληροφορίες που ήθελα και απαντώντας με επιχειρήματα σε όλες μου τις αναστολές, χωρίς να μου κρύβει την αλήθεια. Όμως εκείνο που με κέρδισε είναι ο τρόπος του κ.Βάθη που μου πέρασε το μήνυμα ότι εκείνος προτείνει και είναι στο δικό μου χέρι να αποφασίσω πως θα προχωρήσω. Η διαδικασία της θεραπείας συνεχίστηκε με ατομική ψυχοθεραπεία και EMDR. Για το EMDR είχα διαβάσει αλλά δεν το είχα δοκιμάσει. Όταν ολοκλήρωσα την πρώτη συνεδρία με EMDR δεν πίστευα πόσο ανακουφισμένος και ταυτόχρονα  πόσο χαρούμενος ένιωθα. Έφυγα με μεγάλο χαμόγελο και περήφανος για το υπέροχο δώρο που  έκανα  στον  εαυτό  μου.  Βίωσα  έντονα  την  πρώτη  συνεδρία EMDR αλλά το ευεργετικό αποτέλεσμα ήταν πολλαπλάσιο της προσπάθειας που κατέβαλα.  Είχα αφήσει το παρελθόν μου πίσω και κοιτούσα τη ζωή μου με αισιοδοξία και πίστη σε μένα.  Σε  χρονικό  διάστημα  μερικών  εβδομάδων όλοι οι κοντινοί μου άνθρωποι αναγνώριζαν την αλλαγή και έβλεπαν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου αρκετά βελτιωμένη. Οι φοβίες μου έχουν εξαλειφθεί, πιστεύω σε μένα περισσότερο από ποτέ. Συνεχίζω την πορεία της αυτοβελτίωσης.

Ζωή, 37 ετών

Μετά από δυο χρόνια έντονων πιεστικών καταστάσεων και προσωπικής αναζήτησης, ξεκίνηση το ταξίδι μου με τον γιατρό. Βρισκόμουν σε αδιέξοδο, με έντονες ενοχές, αρνητικές σκέψεις και φοβίες. Μετά την πρώτη μου επίσκεψη, αισθάνθηκα μια ανακούφιση ότι αυτό που μου συνέβαινε θα κατάφερνα να το λύσω. Μου το ενέπνευσε από την πρώτη στιγμή ο γιατρός καθώς ένιωσα ότι δέχομαι μια μεγάλη αγκαλιά και αποδοχή στα προβλήματά μου, από έναν επιστήμονα που ενδιαφερόταν για μένα πραγματικά, και δεν διαψεύστηκα. Ξεκίνησε το ταξίδι της θεραπείας μου, με ατομική ψυχοθεραπεία και EMDR. Οι συνεδρίες με EMDR ήταν έντονες κάθε φορά, αλλά παράλληλα κάθε φορά που τελείωνε η κάθε συνεδρία αισθανόμουν ανακούφιση, λύτρωση και χαρά που κατανοούσα τι μου συμβαίνει και που έδιωχνα επιτέλους τα βαρίδια από την ψυχή μου. Τα δύσκολα παιδικά μου χρόνια με το θάνατο του αδελφού μου, υπήρξαν τελικά καταλυτικά για το πως πορεύτηκα στη ζωή μου, μέχρι σήμερα στα 37 μου έτη, με έντονες ενοχές και φοβίες. Ο γιατρός πίστεψε σε μένα και με βοήθησε να ξεπεράσω τις δυσκολίες που αντιμετώπιζα. Εισέπραξα συναισθηματική φροντίδα και συμπαράσταση, με βοήθησε να καταλάβω τι μου συνέβαινε και να ξεπεράσω τις ενοχές μου. Πλέον μπορώ να αναγνωρίσω την αξία μου, να μην στεναχωριέμαι και να μην αισθάνομαι ενοχές για τους άλλους, σε οτιδήποτε και αν συμβαίνει. Έμαθα να αγαπώ και να αγκαλιάζω τον εαυτό μου. Πλέον αισθάνομαι αρκετά δυνατή να αντιμετωπίζω τη ζωή μου και όποιες δυσκολίες έρχονται, με θάρρος και με γνώμονα το καλύτερο για τον εαυτό μου. Αυτό το θεραπευτικό ταξίδι ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να προσφέρω στον εαυτό μου. Παρότι βίωσα δύσκολα χρόνια, αισθάνομαι πολύ τυχερή που συνάντησα τον γιατρό. Και το ταξίδι συνεχίζεται...

Σοφία, 55 ετών

Σε όλη μου τη ζωή με βασάνιζαν παιδικά τραύματα. Έχοντας κάνει διάφορες θεραπείες κατά καιρούς πίστευα πως τα έχω "τακτοποιήσει" όλα μέσα μου. Όμως η ζωή τελικά ξέρει καλύτερα. Με διάφορες αφορμές μου έδειξε πως υπήρχε ακόμα βαθιά ένα αθεράπευτο τραύμα. Βγήκε στην επιφάνεια έντονα ζητώντας μου προσοχή και θεραπεία. Νιώθω πολύ τυχερή που η αναζήτηση αυτής της στοχευμένης θεραπείας με οδήγησε στον Αριστοτέλη. Με το EMDR, την ομοιοπαθητική και την ψυχοθεραπεία όπου χρειαζόταν με οδήγησε σε πιο ουσιαστικά ψυχοθεραπευτικά μονοπάτια, μακριά από τον φαύλο κύκλο του τραύματος. Έφυγε μεγάλο βάρος από πάνω μου και από μέσα μου, ψυχολογικά θέματα που με κατάκλυζαν για χρόνια λύθηκαν, έπαψαν να είναι ένα συνεχές βασανιστήριο. Όλα τα σκοτεινά μονοπάτια του πόνου μαλάκωσαν και εγώ ελευθερώθηκα.

Σχόλια ... αλλιώς !

Τούρτα γενεθλίων για τον γιατρό Dr Βάθη από θεραπευόμενη ομάδας (Έλλη, 2016).

Πολύ εύστοχα συγκέντρωσε ψυχοθεραπευτικό στυλ σε λίγες γραμμές!

ΥΓ: Την ευχαριστώ βαθύτατα.