Κάνε το Τεστ

Πληροφορίες για το Xanax

Πληροφορίες για το Xanax

Το Xanax ανήκει ως φάρμακο στις βενζοδιαζεπίνες, οι οποίες είναι αγχολυτικά φάρμακα (ηρεμιστικά). Το Xanax (αλπραζολάμη) χρησιμοποιείται για την βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση του παθολογικού άγχους, όπως για παράδειγμα σε αγχώδεις διαταραχές (κρίσεις πανικού, φοβίες, μετατραυματική διαταραχή, κοινωνική φοβία, κα) και το άγχος που συνοδεύει την κατάθλιψη.

Λήψη Xanax

Κυκλοφορεί σε δόσεις των Xanax 0.25 mg, Xanax 0.5 mg, Xanax 1 mg και Xanax 2 mg. Η συνήθης δοσολογία είναι 1-3 την ημέρα. Δρα σε 15-30 λεπτά.

Αποτελεσματικότητα Xanax

Όταν λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες, το Xanax είναι ένα ασφαλές και αποτελεσματικό φάρμακο για την αντιμετώπιση του άγχους και των ψυχοσωματικών εκδηλώσεων που το συνοδεύουν. To Xanax δρα στο κεντρικό νευρικό σύστημα για να επιφέρει μια ηρεμιστική δράση, μειώνοντας τα επίπεδα του άγχους.

Παρενέργειες - Προειδοποιήσεις Xanax

Συχνές παρενέργειες μπορεί να είναι: υπνηλία, ίλιγγος. Εάν οδηγείτε ή χειρίζεστε μηχανήματα χρειάζεται προσοχή. Οι ηλικωμένοι μπορεί να είναι πιο ευαίσθητοι στα αποτελέσματα των ηρεμιστικών. Η ηρεμιστική δράση μπορεί να είναι παρατεταμένη, και έτσι τα ατυχήματα είναι συχνά σε ηλικωμένους ασθενείς που παίρνουν βενζοδιαζεπίνες.

Το Xanax μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες στην ανάπτυξη του εμβρύου και επίσης, περνάει στο μητρικό γάλα. Ενημερώστε άμεσα το γιατρό σας εάν είστε έγκυος.

Δεν πρέπει να λαμβάνεται μαζί με αλκοόλ.

Μπορείτε να δείτε το πλήρες φύλλο οδηγιών χρήσης του ΧΑΝΑΧ.

Είναι το XANAX το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ

Είναι το XANAX το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση του άγχους

Ψυχοθεραπεία: με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια της κατάθλιψης και όχι απλά τα συμπτώματα.

EMDR: Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα της κατάθλιψης.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με τη φαρμακευτική αγωγή όπου αυτό είναι αναγκαίο.