Είδη θεραπείας – ψυχοθεραπείας


Είδη – Τεχνικές θεραπείας

1. Ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία είναι μια θεραπευτική διαδικασία αυτογνωσίας κατά την οποία ο ειδικός ψυχοθεραπευτής και ο άνθρωπος που απευθύνεται σε αυτόν συζητούν θέματα που τον απασχολούν, με στόχο να τα επεξεργαστεί και να βρει τους τρόπους που θα του προσφέρουν εν τέλει μια πιο χαρούμενη και ικανοποιητική ζωή

2. EMDR

Το EMDR είναι μια ειδική, μη-παρεμβατική, μέθοδος ψυχοθεραπείας με την οποία επεξεργαζόμαστε εμπειρίες τραυματικών ή άλλων γεγονότων, τα οποία είτε αλλάζουν τη ζωή του ανθρώπου, είτε μένουν χαραγμένα στη μνήμη για πάντα.

3. Ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική Η Ομοιοπαθητική είναι ένα φυσικό θεραπευτικό σύστημα που μπορεί να θεραπεύσει μια πληθώρα ασθενειών. Η Ομοιοπαθητική ιατρική αντιμετωπίζει τον ανθρώπινο οργανισμό Ολιστικά.

4. Βελονισμός

Ο βελονισμός βασίζεται στην αρχαία Κινέζικη ιατρική, και μπορεί να προσφέρει λύσεις για το άγχος, το στρες, την κατάθλιψη και τα διάφορα ψυχοσωματικά συμπτώματα. Διακρίνουμε τον βιοϊατρικός βελονισμός και τον παραδοσιακό βελονισμό.

5. Life Coaching

Το Life Coaching είναι μία μέθοδος προσωπικής ανάπτυξης, εστιάζεται στη διαδικασία μέσω της οποίας ένας άνθρωπος (ή μια εταιρία) δέχεται υποστήριξη για την επίτευξη ενός επαγγελματικού ή προσωπικού στόχου.

6. NLP – Νευρογλωσσικός προγραμματισμός

Το NLP (νευρογλωσσικός προγραμματισμός) είναι μια ψυχολογική προσέγγιση που αφορά την προσωπική εξέλιξη και την επικοινωνία.

7. Φάρμακα 

Τα φάρμακα στην ψυχιατρική χωρίζονται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες: Αγχολυτικά, Αντικαταθλιπτικά, Υπναγωγά και Σταθεροποιητικά

8. Βιταμίνες & συμπληρώματα

Πολλές καταστάσεις και συμπτώματα δεν αποτελούν νόσους, αλλά αποτελέσματα ελλείψεων βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα μπορούν να ενισχύσουν τον ανθρώπινο οργανισμό, ώστε να ξεπεράσει προβλήματα και να έχει καλύτερη απόδοση.

 

Υπάρχουν λύσεις

Υπάρχουν λύσεις για τους περισσότερους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχικά συμπτώματα ή ψυχοσωματικά.

 


ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ