Είδη θεραπείας – ψυχοθεραπείας


Είδη – Τεχνικές θεραπείας

Ο στόχος μας στη θεραπεία είναι πραγματικά να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες των προβλημάτων, και όχι απλά τα συμπτώματα. Για παράδειγμα, η «κατάθλιψη» και οι «κρίσεις πανικού» στη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών έχουν βαθύτερα αίτια, τα οποία περιλαμβάνουν κυρίως θέματα σχέσεων (γονείς, σύντροφο, συγγενείς, σχέση με εαυτό, κα) και ουσιαστικά μία αίσθηση αδιεξόδου, μια αίσθηση αδυναμίας να αλλάξουν τα πράγματα, μέσα από τα οποία προκύπτουν τα διάφορα συμπτώματα (πχ θλίψη, άγχος, ψυχοσωματικά συμπτώματα, κα)

Σαφώς και πρέπει να σεβαστεί κανείς τα συμπτώματα και να τα αντιμετωπίσει, ιδίως όταν είναι πολύ έντονα, αλλά αν κανείς περιοριστεί μόνο σε αυτό τότε απλά καλύπτει μία εκδήλωση του προβλήματος, μόνο για να εμφανιστεί αργότερα κάποια άλλη.

Υπάρχουν πλέον αρκετά θεραπευτικά μέσα με τη βοήθεια των οποίων μπορεί κανείς να αναζητήσει και να αντιμετωπίσει τα πραγματικά αίτια.

Αντιμετώπιση των αιτίων και όχι μόνο των συμπτωμάτων

1. Ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία είναι μια θεραπευτική διαδικασία αυτογνωσίας κατά την οποία ο ειδικός ψυχοθεραπευτής και ο άνθρωπος που απευθύνεται σε αυτόν συζητούν θέματα που τον απασχολούν, με στόχο να τα επεξεργαστεί και να βρει τους τρόπους που θα του προσφέρουν εν τέλει μια πιο χαρούμενη και ικανοποιητική ζωή. Η ψυχοθεραπεία είναι αυτό που δίνει ένα πλαίσιο στη θεραπεία και συνδέει όλες τις θεραπευτικές τεχνικές.

2. EMDR

Το EMDR είναι μια ειδική, μη-παρεμβατική, μέθοδος ψυχοθεραπείας με την οποία επεξεργαζόμαστε εμπειρίες τραυματικών ή άλλων γεγονότων, τα οποία είτε αλλάζουν τη ζωή του ανθρώπου, είτε μένουν χαραγμένα στη μνήμη για πάντα. Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να ξεπεράσει ανυπέρβλητα ψυχολογικά εμπόδια και βάρη που κουβαλάει μια ζωή.

 

Ρύθμιση οργανισμού και αντιμετώπιση συμπτωμάτων

3. Ομοιοπαθητική

Η ομοιοπαθητική : ένα πολύτιμο φυσικό θεραπευτικό σύστημα που μπορεί να θεραπεύσει μια πληθώρα ασθενειών, ρυθμίζοντας το σώμα σε βιοχημικό επίπεδο. Η Ομοιοπαθητική ιατρική αντιμετωπίζει τον ανθρώπινο οργανισμό ολιστικά, χωρίς παρενέργειες.

4. Βελονισμός

Ο βελονισμός βασίζεται στην αρχαία Κινέζικη ιατρική, και μπορεί να προσφέρει λύσεις για το άγχος, το στρες, την κατάθλιψη και τα διάφορα ψυχοσωματικά συμπτώματα. Διακρίνουμε τον βιοϊατρικό βελονισμό και τον παραδοσιακό βελονισμό.

5. Φάρμακα 

Τα φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράλληλα με τις υπόλοιπες τεχνικές όταν τα συμπτώματα είναι έντονα. Τα φάρμακα στην ψυχιατρική χωρίζονται σε τέσσερις βασικές κατηγορίες: Αγχολυτικά (ηρεμιστικά), Αντικαταθλιπτικά, Υπναγωγά και Σταθεροποιητικά

6. Βιταμίνες & συμπληρώματα

Πολλές καταστάσεις και συμπτώματα δεν αποτελούν νόσους, αλλά αποτελέσματα ελλείψεων βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα μπορούν να ενισχύσουν τον ανθρώπινο οργανισμό, ώστε να ξεπεράσει προβλήματα και να έχει καλύτερη απόδοση.

 

Ψυχολογική ενίσχυση

7. Life Coaching

Το Life Coaching είναι μία μέθοδος προσωπικής ανάπτυξης, εστιάζεται στη διαδικασία μέσω της οποίας ένας άνθρωπος (ή μια εταιρία) δέχεται υποστήριξη για την επίτευξη ενός επαγγελματικού ή προσωπικού στόχου.

8. NLP – Νευρογλωσσικός προγραμματισμός

Το NLP (νευρογλωσσικός προγραμματισμός) είναι μια ψυχολογική προσέγγιση που αφορά την προσωπική εξέλιξη και την επικοινωνία.

Υπάρχουν λύσεις

Υπάρχουν λύσεις για τους περισσότερους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη ζωή τους, ψυχικές διαταραχές ή ψυχοσωματικά συμπτώματα.

Συχνά μόνο με το να μιλήσει κάποιος με έναν ειδικό νιώθει αμέσως καλύτερα.

 


ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ