Κάνε το Τεστ
ladose xanax

LADOSE και XANAX – μπορούν να συνδυαστούν;

Ladose και Xanax

Το LADOSE και το XANAX είναι δύο φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην ψυχιατρική. Το Ladose ανήκει στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, και συγκεκριμένα στην κατηγορία των SSRI αντικαταθλιπτικών. Το Xanax είναι ένα αγχολυτικό φάρμακο και ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπινών (όπως και το Lexotanil, Tavor). Το Ladose ("λαντόζ") όπως και τα υπόλοιπα SSRI αντικαταθλιπτικά (Zoloft, Seroxat) δρουν επηρεάζοντας τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο, ενώ το Xanax επηρεάζει το νευροδιαβιβαστή GABA στον εγκέφαλο.

Συνδυασμός Ladose και Xanax

Το Xanax και το Ladose μπορούν να συνδυαστούν, δηλαδή ένας ασθενής μπορεί να λαμβάνει μέσα στην ημέρα Ladose και Xanax, ή ακόμα και ταυτόχρονα. Ωστόσο η δοσολογία και των δύο φαρμάκων χρειάζεται ρύθμιση από ένα ειδικό ψυχίατρο.

Πληροφορίες συνοπτικά: Ladose και Xanax

Φάρμακο: LADOSE XANAX
Δραστική ουσία: ΦΛΟΥΟΞΕΤΙΝΗ / Fluoxetine ΑΛΠΡΑΖΟΛΑΜΗ / Alprazolam
Συνήθης δόση: 20 mg την ημέρα 0.5  mg, 1-3 φορές/ημέρα
Διάρκεια θεραπείας: Μήνες ή μακροχρόνια, αναλόγως της παθολογίας και του υποβάθρου 3 μήνες (για τη διαταραχή πανικού  6 μήνες)
Κατηγορία: SSRI αντικαταθλιπτικό (ίδια κατηγορία με Zoloft, Seroxat, κα) Βενζοδιαζεπίνη (ίδια κατηγορία με Lexotanil, Tavor)
Κύρια χρήση σε: Κατάθλιψη Άγχος
Γενόσημα φάρμακα: Fluoxetine, Fokeston, κα Alprazolam, Saturnil

Είναι το Ladose ή το Xanax πιο αποτελεσματικό;

Είναι διαφορετικά φάρμακα. Το LADOSE είναι ένα SSRI αντικαταθλιπτικό (ανήκει στους "εκλεκτικούς αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης"), ενώ το ΧΑΝΑΧ ένα αγχολυτικό. Το Xanax δρα άμεσα στο άγχος, ενώ το Ladose στην κατάθλιψη (και μπορεί επίσης να μειώσει το άγχος πιο μακροπρόθεσμα, συγκριτικά με το Xanax). Το Xanax δεν αντιμετωπίζει την κατάθλιψη, και θα βοηθήσει μόνο μερικώς στην περίπτωση που υπάρχει κατάθλιψη.

Το πιο χρειάζεστε ή αν χρειάζεστε και τα δύο, εξαρτάται από τη διάγνωση και τα συμπτώματα που αντιμετωπίζετε (μπορείτε να κάνετε online τα ΤΕΣΤ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ και ΤΕΣΤ ΑΓΧΟΥΣ για μια πρώτη εκτίμηση).

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους

Με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το EMDR μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη και τα πραγματικά της αίτια αποτελεσματικά, όπως το αδιέξοδο που μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος και άλλα ψυχολογικά τραύματα (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, τραύματα της παιδικής ηλικίας, κα).

Επίσης, η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση για την κατάθλιψη και το άγχος, χωρίς παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με το Ladose ή το Xanax όπου αυτό είναι αναγκαίο.