Κάνε το Τεστ
δημιουργικότητα, ενίσχυση δημιουργικότητας, τρόποι για να ενισχύσετε τη δημιουργικότητά σας, πως να ξυπνήσετε τη δημιουργικότητα

Πως να ξυπνήσετε την δημιουργικότητά σας

Ενίσχυση της Δημιουργικότητας

Η δημιουργικότητα χρειάζεται χώρο. Χρειάζεται ελευθερία και αν μπορέσετε να την ενισχύσετε θα νιώθετε λιγότερο στρες και περισσότερη χαλάρωση, θα έχετε πιο ενδιαφέρουσες ιδέες και θα λύνετε πιο αποτελεσματικά τα προβλήματά σας. Υπάρχουν τρόποι που θα σας βοηθήσουν να τονώσετε την δημιουργικότητά σας.

Κάντε ένα διάλλειμα

Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας και οι έντονοι ρυθμοί της μας κάνουν να κολλάμε σε συγκεκριμένες συνήθειες με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος για την δημιουργικότητα. Στην εποχή που ο χρόνος είναι χρήμα , δεν σταματάτε ποτέ να κάνουμε πράγματα. Αυτό όμως έχει κόστος στην ψυχική μας υγεία. Χρειαζόμαστε χρόνο για να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να γίνουμε πιο δημιουργικοί.

Όταν σταματάτε να τρέχουμε επιτρέπουμε στον εαυτό μας να συγκεντρωθεί στο τώρα και όχι στα αποτελέσματα μιας προσπάθειας. Η ενσυνειδητότητα είναι η πραγματική πηγή της δημιουργικότητας.

Ενσυνείδητη παρατήρηση

Η ικανότητά μας να δημιουργούμε ξεκινά την στιγμή που παρατηρούμε τον κόσμο γύρω μας. Το πως αντιλαμβανόμαστε τους γύρω μας και το περιβάλλον μας επηρεάζει τη δημιουργικότητά μας. Αυτό ξεκινά με την ενσυνείδητη παρατήρηση ή την παρατήρηση και την εκτίμηση των λεπτομερειών στο χώρο γύρω σας.

Βελτιώνοντας τις ικανότητες παρατήρησης, μπορείτε να ενισχύσετε την δημιουργικότητά σας και να ανακαλύψετε διαφορές και λεπτομέρειες που δεν είχατε παρατηρήσει πριν. Με αυτό τον τρόπο ανοίγετε το μυαλό σας σε νέες δυνατότητες και αυτό σας βοηθά να αποκτήσετε εμπειρίες που θα σας οδηγήσουν στην καινοτομία. Η παρατηρητικότητα σημαίνει ότι δίνετε προσοχή στον κόσμο γύρω σας.

Είναι εύκολο να κατακλύζεστε από πολλές πληροφορίες. Μπορείτε να ξεκινήσετε παρατηρώντας τις πτυχές που θέλετε να βελτιώσετε. Ο κόσμος είναι γεμάτος ενδιαφέροντα μοτίβα και συνδέσεις. Προσπαθήστε να βρείτε τη σχέση ανάμεσα σε πράγματα. Ψάξτε για πράγματα που συνδέονται και με αυτό τον τρόπο θα βρείτε ιδέες και θα ενεργοποιήσετε τη δημιουργικότητά σας.

Αλλάξτε το περιβάλλον σας

Το περιβάλλον γύρω σας μπορεί να μην σας αφήνει να εκφράσετε τη δημιουργικότητά σας. Μπορείτε να ενισχύσετε την δημιουργικότητά σας αλλάζοντας το περιβάλλον σας. Βγείτε να δουλέψετε με τον υπολογιστή σας σε ένα πάρκο, σε ένα εστιατόριο.

Μπορείτε να διαμορφώσετε τον χώρο εργασίας σας ώστε να ενισχύει τη δημιουργικότητά σας. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε έναν χώρο μόνο για να δημιουργείτε.

Διαμορφώστε έναν άνετο χώρο, διακοσμήστε το γραφείο σας, προσθέστε χρώματα που σας αρέσουν , και να θυμάστε ότι το μπλε ενισχύει τη δημιουργικότητα.

Καλλιεργήστε την περιέργειά σας

Η δημιουργικότητα ευημερεί με την περιέργεια. Η ικανότητα να σκέφτεστε, να ψάχνετε για απαντήσεις σε θέματα, τονώνουν την δημιουργικότητα και τις καινοτόμες ιδέες. Αλλά η δίψα για γνώση μπορεί να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου. Σταματάτε να ρωτάτε και αρχίζετε να αποδέχεστε. Προσπαθήστε να τονώσετε την φαντασία σας κάνοντας ερωτήσεις.

Βάλτε την περιέργεια στη ζωή σας. Ποιες φωτογραφίες σας αρέσουν; Ψάξτε πληροφορίες για αυτές, δείτε που θα σας πάει η σκέψη σας. Μπορεί να ανακαλύψετε ότι σας ταιριάζει η διαδικασία της ανακάλυψης. Όσα περισσότερα γνωρίζετε, τόσο περισσότερο ξυπνά το μυαλό και τόσο περισσότερο θέλετε να μάθετε. Με αυτό τον τρόπο ανοίγει το μυαλό σε νέες δυνατότητες που πριν απλά δεν μπορούσε να δει.