Κάνε το Τεστ

Όλοι έχουμε ταλέντα !

Ανακαλύψτε τα ταλέντα σας και τολμήστε!

Όλοι είμαστε καλοί σε κάτι, ανεξάρτητα από το πως και που μεγαλώσαμε! Κάποιοι ίσως είχαν την τύχη και τη στήριξη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, ώστε να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους, σε μικρή ηλικία. Κάποιοι άλλοι τα ανακάλυψαν μόνοι τους στην πορεία, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταφέρνουν να τα ανακαλύψουν ποτέ.

Κι  όμως όλοι έχουμε κάποιο ταλέντο!

Ο καθένας μας έχει κάτι, στο οποίο είναι καλός. Ο καθένας μας έχει κάτι, το οποίο κρύβεται μέσα του και περιμένει υπομονετικά να βγει στην επιφάνεια. Συνήθως δεν το ανακαλύπτουμε, είτε γιατί φοβόμαστε, είτε γιατί δεν δίνουμε σημασία, - καθώς αποφασίζουμε να ζήσουμε συμβατικά -, είτε γιατί δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας.

Κι όμως είναι εκεί και παραφυλάει τη στιγμή που θα εκδηλωθεί, αρκεί να το ανακαλύψουμε.

Η ανακάλυψη του ταλέντου, δεν είναι τίποτα παραπάνω από την ανακάλυψη των ικανοτήτων μας και των δυνατοτήτων μας. Ακόμα κι αν υπάρχουν πράγματα, στα οποία γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε καλοί, θα μπορούσαμε μέσω αυτού, να οδηγηθούμε σε αυτά που είμαστε καλοί.

Η ανάπτυξη και η καλλιέργεια ενός ταλέντου δεν είναι εύκολη υπόθεση.Το ταλέντο χτίζεται μέσα από σκληρή δουλειά και το οποίο, σύμφωνα με το Τσέχωφ, σημαίνει τόλμη, ανοιχτό μυαλό και μεγάλα πετάγματα.

Το ταλέντο απαιτεί δουλειά και προσπάθεια, προκειμένου να εξελιχθεί. Απαιτεί ανάπτυξη συγκεκριμένων γνώσεων και δεξιοτήτων, που σημαίνουν επένδυση χρόνου αλλά και διαρκή  εξάσκηση.

Το ταλέντο, ακόμα κι αν είναι έμφυτο και έχει ανακαλυφθεί σε μικρή ηλικία, δεν σημαίνει πως χρειάζεται λιγότερη ή καθόλου δουλειά. Ίσως να είναι πιο εύκολο στο ξεκίνημα, η συνέχεια όμως έπεται ανηφορική.  Ένα ταλέντο χωρίς σκληρή δουλειά, θα φτάσει σ΄ένα επίπεδο, όπου θα μείνει στάσιμο. Τότε θα μας φτάσουν, όσοι μπορεί να μην το είχαν έμφυτο,  αλλά το δούλεψαν στην πορεία.

Και σίγουρα θα εμφανιστούν εμπόδια και αδυναμίες, που θα κληθούμε να προσπεράσουμε. Σκεφτείτε όμως, πόσο αξίζουν όλα αυτά μπροστά σε αυτό που αγαπάμε; Γιατί το σίγουρο είναι πως ταλέντο, δεν είναι μόνο η ικανότητα μας για κάτι αλλά και η αγάπη μας γι' αυτό!

Ο συνδυασμός ικανοτήτων και αγάπης, μας κάνει ακόμα καλύτερους και ακόμα πιο ταλαντούχους!

Ας αφεθούμε να ανακαλύψουμε τα ταλέντα μας και τα χαρίσματά μας, λοιπόν. Και μόλις τα ανακαλύψουμε, ας βάλουμε στόχο ζωής να τα εξελίξουμε. Όλοι κρύβουμε μέσα μας κάτι, που ενώ έχει προσπαθήσει ή και προσπαθεί να εκφραστεί, το θάβουμε και το κάνουμε να σιωπά. Μια ιδέα, ένα όνειρο, μια δεξιότητα... Μόλις αρχίσουμε να τους δίνουμε σημασία, θα αρχίσουν να ξετυλίγονται. Κι όταν αρχίσυν να ξεδιπλώνονται τα ταλέντα μας, γίνεται καλύτερη και η ζωή μας.

Άσκηση: "τα φαντάσματα των ταλέντων σας"

Πρόκειται για μια πολύ κινητοποιητική (αλλά δύσκολη) άσκηση: φανταστείτε ότι φτάνετε στο τέλος της ζωής σας, σε ένα κρεβάτι περιμένοντας να κλείσετε τα μάτια σας. Και γύρω σας, γύρω από το κρεβάτι σας, βρίσκονται τα φαντάσματα των ονείρων σας, των ταλέντων σας, των ικανοτήτων σας. Για τους όποιους λόγους είχατε, δεν μπορέσατε να εκφράσετε τα ταλέντα σας, δεν μπορέσατε να κυνηγήσετε τα όνειρά σας. Δεν τολμήσατε, δεν μιλήσατε ποτέ σε πρόσωπα που θέλατε, δεν κάνατε ταξίδια που θέλατε, δεν γράψατε το βιβλίο που θέλατε...

Και τα φαντάσματα αυτά των ταλέντων σας, του ανεκπλήρωτου δυναμικού σας, στέκονται γύρω σας, και σας κοιτάνε. Άλλα με θλιμμένα και άλλα με θυμωμένα μάτια, λέγοντάς σας "ήρθαμε σε σένα, και μόνο εσύ μπορούσες να μας φέρεις στη ζωή! Τώρα πρέπει να πεθάνουμε μαζί σου για πάντα".

Μην αφήσετε αυτό που θα μπορούσατε να γίνετε να κλαίει πάντα μέσα σας απαρηγόρητο...

Αναρωτηθείτε λοιπόν, εάν αφήνατε αυτό τον κόσμο σήμερα, τι ταλέντα, τι ιδέες, τι όνειρα, ποιες ικανότητες, ποια δώρα θα πεθαίνανε μαζί σας; Πόσα φαντάσματα θα είχατε γύρω σας;

Η στιγμή που πάντα περιμένατε, είναι στο "τώρα" !

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν εκφράζουν τα ταλέντα τους, πεθαίνουν μαζί τους. Και αυτό γιατί φοβούνται, δεν πέρνουν το ρίσκο, περιμένουν δήθεν την κατάλληλη στιγμή, μια στιγμή που όλα θα είναι τακτοποιημένα, μια στιγμή που οι άνεμοι θα είναι ούριοι και όλα θα εγγυούνται την επιτυχία. Και αυτή η στιγμή δεν έρχεται ποτέ...

Ας εμπιστευτούμε τον εαυτό μας, τα σημάδια, το ένστικτο μας και τη ροή της ζωής και ας δράσουμε στο σήμερα. Δεν χρειάζονται άλματα και τυμπανοκρουσίες. Αρκούν μικρά μικρά βήματα, για να έρθουμε πιο κοντά στα όνειρά μας, στο να εκφράσουμε τα ταλέντα μας, και να ζήσουμε μια ζωή με νόημα και ζωντάνια, με πάθος.

Τα ταλέντα μας είναι εκεί και είτε τα έχουμε ανακαλύψει ήδη, είτε όχι ακόμα, περιμένουν να τους επιτρέψουμε να αναδυθούν. Μήπως ήρθε αυτή η στιγμή, να πάρετε το ρίσκο και να εκφράσετε τα ταλέντα σας;

Είστε έτοιμοι να ζήσετε μια ζωή με νόημα, με πάθος;

Αναρωτηθείτε: θέλετε να ζήσετε τη ζωή σας με πάθος, με χαρά και δημιουργικότητα, και να εκφράσετε τα ταλέντα και το ανεξάντλητο δυναμικό σας; Είσαστε αποφασισμένοι να κάνετε τα αδύνατα δυνατά για να εκπληρώσετε τα όνειρά σας; Σε αυτές τις επιθυμίες, η ψυχοθεραπεία και το Life coaching είναι σύμμαχοί σας! Με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορείτε να φροντίσετε τις πληγές του παρελθόντος και τις περιοριστικές πεποιθήσεις σας, τη χαμηλή αυτοπεποίθηση, ενώ το LIFE COACHING μπορεί να σας βοηθήσει να θέσετε στόχους και να βρείτε τους τρόπους για να τους πετύχετε!