Κάνε το Τεστ
τολμήστε να ονειρευτείτε, κάντε τα όνειρά σας πραγματικότητα, ποιοι λόγοι σας εμποδίζουν να επιτύχετε τους στόχους σας, τι με εμποδίζει να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα, πως θα κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα

Τολμήστε να ονειρευτείτε!

Τολμήστε να ονειρευτείτε!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν επιτρέπουμε στον εαυτό μας να κάνει μεγάλα όνειρα και να επιδιώξει όσα πραγματικά επιθυμεί.  Πίσω από όλους αυτούς τους λόγους βρίσκονται τα πράγματα που λέμε στον εαυτό μας και μας αποτρέπουν από το να ονειρευτούμε μεγαλύτερα και καλύτερα πράγματα για τη ζωή μας.

Όμως, είναι πολύ σημαντικό να τολμάτε να ονειρεύεστε! Τι είναι αυτό πού εμποδίζει τα όνειρά σας να γίνουν πραγματικότητα;

1. Κουβαλάτε όλα τα δεινά του κόσμου στους ώμους σας

Ανησυχείτε για όλες τις αδικίες που συμβαίνουν στον κόσμο, και αυτό σημαίνει ότι δεν επιτρέπετε στον εαυτό σας να θέλει περισσότερα.

Μέσα στο κεφάλι σας μπορεί να επικρατούν οι εξής σκέψεις:

"Δεν μου επιτρέπεται να θέλω μια καλύτερη ζωή επειδή δεν έχω να παραπονεθώ για τίποτα. Δεν έχω βιώσει κάποια τραυματική εμπειρία, καμία φυσική καταστροφή, και έχω ένα καλό βιοτικό επίπεδο. Έχω φαγητό και ένα ζεστό σπίτι. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν, και αν θέλω περισσότερα είμαι εγωιστής. "

Όλα αυτά σας ακούγονται οικεία; Αυτός είναι ο τρόπος σκέψης πολλών ανθρώπων!

Μερικοί άνθρωποι έχουν καλύτερη μοίρα από εσάς και κάποιοι έχουν πολύ λιγότερα. Αν και σίγουρα δεν είναι καθόλου ευχάριστο να βλέπετε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να υποφέρουν, δεν μπορείτε πάντα να έχετε μια λύση για όλα.

Δεν μπορείτε να ελέγξετε όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο και να λύσετε όλα τα προβλήματα. Αλλά η δυστυχία των άλλων είναι ένα δύσκολο συναίσθημα.

Κάποιο άνθρωποι λένε στον εαυτό τους:

"Πώς μπορώ να μην ασχολούμαι με όσα συμβαίνουν στον κόσμο; Σε τι κόσμο θα μεγαλώσουν τα παιδιά μου; Χρειάζεται να κάνω κάτι για να τα προστατεύσω."

Όμως, τελικά κάνουν ειρήνη με την ιδέα ότι θέλουν να έχουν μια καλύτερη ζωή. Το να θέλουν να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι αν είχαν την επιλογή σίγουρα θα επέλεγαν να έχουν περισσότερα χρήματα, περισσότερη χαρά και περισσότερο χρόνο να κάνουν όσα αγαπούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα αντί να δουλεύουν για ώρες.

Που είναι το κακό σε αυτό; Δεν χρειάζεται κανείς να συμβιβάζεται με τα λίγα στη ζωή του.

2. Το χρήμα σημαίνει απληστία

Αν πιστεύετε ότι τα χρήματα σημαίνουν απληστία, τότε αυτός είναι ένας τρόπος να φρενάρετε τα όνειρά σας.

Μπορεί να λέτε στον εαυτό σας:

"Αν εγώ θέλω περισσότερα λεφτά αυτό σημαίνει ότι τα στερώ από άλλους ανθρώπους. Οι πλούσιοι άνθρωποι είναι άπληστοι, εγώ δεν είμαι σαν αυτούς."

Πολλές από τις πεποιθήσεις μας γύρω από τα χρήματα προκύπτουν από το νόημα και τις εικόνες που αυτόματα σκεφτόμαστε όταν μας έρχεται στο μυαλό ο πλούτος ( εικόνες με σκάφη, ελικόπτερα, βίλες, γήπεδα του γκολφ). Όμως , τι σημαίνει "πλούτος" για τη δική σας ζωή;

Αυτό που θα συνειδητοποιήσετε, όταν αναρωτηθείτε γιατί επιθυμείτε περισσότερα χρήματα, δεν έχει να κάνει καθόλου με αυτό που πιστεύετε ότι είναι ο πλούτος. Είναι όλα όσα επιθυμείτε να κάνετε με αυτά τα χρήματα, όπως για παράδειγμα:

 • να βελτιώσετε το βιοτικό σας επίπεδο
 • να προσφέρετε στην κοινότητά σας
 • να δουλέψετε σε projects που σας ενδιαφέρουν
 • να βοηθήσετε ανθρώπους που έχουν ανάγκη
 • να πληρώσετε για την φροντίδα των ηλικιωμένων γονιών σας
 • να αγοράσετε καλύτερης ποιότητας ρούχα
 • να αγοράσετε ένα σπίτι ή ένα εξοχικό για εσάς και την οικογένειά σας

Λοιπόν, ποιο είναι το πραγματικό σας κίνητρο πίσω από την επιθυμία για περισσότερα χρήματα;

Υπάρχει ένα ποίημα από τον Robert Holden που θα σας βοηθήσει να σκεφτείτε πιο ελεύθερα:

"Είναι επειδή ο κόσμος είναι γεμάτος βάσανα, η ευτυχία σου είναι ένα δώρο. Είναι επειδή ο κόσμος είναι γεμάτος φτώχεια, ο πλούτος σου είναι ένα δώρο. Επειδή ο κόσμος είναι τόσο αφιλόξενος, το χαμόγελό σου είναι ένα δώρο. Επειδή αυτός ο κόσμος είναι γεμάτος πόλεμο, η εσωτερική γαλήνη είναι ένα δώρο. Επειδή ο κόσμος βρίσκεται σε τέτοια απελπισία, η ελπίδα και η αισιοδοξία σου είναι ένα δώρο. Επειδή ο κόσμος είναι γεμάτος φόβος, η αγάπη σου είναι ένα δώρο."

Όταν επιδιώκετε τους στόχους σας με ακεραιότητα και ειλικρίνεια, τότε μπορείτε να κατανοήσετε την επιθυμία σας να έχετε περισσότερα χρήματα.

τολμήστε να ονειρευτείτε, ονειρα, σχεδια

3. Δεν αξίζω

Είναι πολύ εύκολο κάποιος να απομακρύνεται από τα όνειρά του όταν πιστεύει ότι δεν αξίζει να τα καταφέρει.

Μπορεί να σκέφτεστε:

"Δεν αξίζω την επιτυχία", "Δεν μπορώ να έχω όσα επιθυμώ, αυτά είναι μόνο για λίγους", "Είναι τόσο τυχεροί κάποιοι άλλοι που έχουν τόσα που δεν έχω εγώ", "Ποιος είμαι εγώ που τα θέλω όλα αυτά".

Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που σκέφτονται έτσι. Ωστόσο, είναι πολύ καλύτερο κάποιος να νιώθει ότι έχει τον έλεγχο της ζωής του και να επιδιώκει όσα επιθυμεί. Είναι τόσο όμορφο συναίσθημα. Πλέον, δεν θέλει να νιώθει θύμα και να απογοητεύεται.

Το μυαλό πολλές φορές μας ξεγελάει και πιστεύει ότι οι σκέψεις μας είναι η πραγματικότητα. Αλλά μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης, να έχετε ανοιχτό μυαλό στις δυνατότητες που υπάρχουν.

Η συνειδητοποίηση ότι μπορείτε πραγματικά να έχετε όσα ονειρεύεστε μπορεί να είναι τρομακτική, επειδή οι μεγάλες αλλαγές θέλουν χρόνο, προσπάθεια και δέσμευση. Αλλά όταν ο φόβος υποχωρεί τότε πραγματικά είναι η στιγμή να διεκδικήσετε όσα επιθυμείτε στη ζωή σας. Κάντε την χάρη στον εαυτό σας και δώστε του την άδεια να κάνει μεγάλα όνειρα.

Δώστε την άδεια στον εαυτό σας να κάνει μεγάλα όνειρα

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αφιερώσετε τουλάχιστον 10 λεπτά από το χρόνο σας και να καθίσετε σε ένα ήσυχο και άνετο μέρος. Ανάψτε κεριά, αρωματίστε το χώρο με αιθέρια έλαια, τυλιχτείτε με μια κουβέρτα, οτιδήποτε σας κάνει να νιώθετε καλά. Φτιάξτε μια κούπα καφέ. Και βάλτε χαλαρωτική μουσική να παίζει.

Σε αυτά τα λεπτά, απομακρύνετε από τις σκέψεις σας όλες τις περιοριστικές αντιλήψεις και ιστορίες που κουβαλάτε, και αφήστε τον εαυτό σας να ονειρευτεί όλα όσα επιθυμεί.

Πάρτε ένα μολύβι και χαρτί και αφήστε τις σκέψεις να ρέουν ελεύθερα.

Πάτε πίσω στην ηλικία των 5 ετών και απαντήστε στις ακόλουθες ερωτήσεις:

 • Πού ήθελα να ζήσω; Με ποιον;
 • Αν ένα τζίνι εμφανιζόταν και είχα μόνο μια ευχή, τι θα ζητούσα;
 • Ποια θέλω να είναι τα συναισθήματά μου το πρωί όταν ξυπνάω;
 • Πόσα λεφτά θα ήθελα να βγάζω το χρόνο;
 • Αν είχα τη δυνατότητα να διαλέξω οποιαδήποτε δουλειά, ποια θα διάλεγα;
 • Πού θα προτιμούσα να πηγαίνω διακοπές;
 • Ποιος θέλω να είμαι;
 • Πώς θέλω να είναι οι προσωπικές μου σχέσεις;

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην εκπληρώνετε τα όνειρά σας!

Οι μέρες και τα χρόνια μπορεί να φεύγουν μέσα από τα χέρια σας όταν παλεύετε με τη δυσαρέσκεια. Μπορεί να σκέφτεστε:

 • Είναι πολύ αργά.
 • Έχω τα κατάλληλα προσόντα;
 • Είναι δυνατόν να έχω περισσότερα στη ζωή μου;
 • Τι θα συμβεί αν αποτύχω;
 • Τι θα σκεφτούν οι γύρω μου;

Όλοι μας κάνουμε αυτές τις σκέψεις. Αλλά είναι άδικο να νιώθετε απογοήτευση επειδή δεν διεκδικήσατε όσα επιθυμούσατε στη ζωή σας. Η ζωή σας μπορεί να μην είναι απαίσια, αλλά να θέλετε περισσότερα….περισσότερη ικανοποίηση, μεγαλύτερη οικονομική ελευθερία.

Βάλτε τον εαυτό σας σε προτεραιότητα

Η ευτυχία και η ικανοποίηση είναι δικαίωμά σας. Επενδύετε πολλά χρόνια για να φροντίζετε τους άλλους. Μήπως έχει έρθει η στιγμή να βάλετε τον εαυτό σας σε προτεραιότητα και να τον φροντίσετε; Μην σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας. Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το LIFE COACHING μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα.

Ακούστε αυτή τη μικρή φωνή μέσα σας, που σας στηρίζει να είστε περισσότερα, να έχετε περισσότερα, που σας κάνει ευτυχισμένους.