Κάνε το Τεστ
κάντε περισσότερο ότι αγαπάτε, στρατηγικές για να χτίσετε τη ζωή που ονειρεύεστε, τρόποι για να ζήσετε τη ζωή που θέλετε, πως θα ανακαλύψω το πάθος στη ζωή μου, πως θα αγαπήσω τη δουλειά μου, πως θα ανακαλύψω το νόημα της δουλειάς, σκοπός της ζωής έξω από τη δουλειά, σκοπός της ζωής, ευτυχία

Κάντε περισσότερο ότι αγαπάτε

Κάντε περισσότερο ότι αγαπάτε

Από την παιδική μας ηλικία μέχρι να τελειώσουμε το σχολείο, ακούμε μια φράση του Κομφούκιου. "Επέλεξε μια δουλειά που αγαπάς, και έτσι δεν θα είναι ανάγκη να δουλέψεις ποτέ". Στις μέρες μας με όλες τις υποχρεώσεις αυτή η φράση μοιάζει με ψέμα. Αλλά αν πάρουμε ένα λεπτό για ενδοσκόπηση, μπορούμε να καταλάβουμε αν αγαπάμε αυτό που κάνουμε ή αν μας αρέσει η ζωή μας έτσι όπως είναι.

Τα λόγια του Κομφούκιου έχουν αντέξει όλα αυτά τα χρόνια. Πολλοί άνθρωποι έχουν εμπνευστεί από αυτά για να δημιουργήσουν μια καριέρα και μια ζωή που αγαπούν πραγματικά. Ωστόσο, στους γρήγορους ρυθμούς της ζωής, μπορεί να είναι δύσκολο κάποιος να αγαπά τη δουλειά που κάνει 100%. Η δουλειά των ονείρων σας μπορεί να είναι πιο εφικτή καθώς αποκτάτε περισσότερη εμπειρία και δεξιότητες. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι δεν παίρνουν ρίσκα και δεν διεκδικούν μια καλύτερη δουλειά για τον εαυτό τους.

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε πως θα βρείτε ικανοποίηση και νόημα σε μια δουλειά , ακόμη και αν δεν την αγαπάτε και δεν την απολαμβάνετε. Μπορεί να ωφελήσει την καριέρα και την ψυχική σας υγεία να ανακαλύψετε το πάθος σας. Σίγουρα, είναι σημαντικό να κάνετε περισσότερο ότι αγαπάτε.

Κάντε ότι αγαπάτε και αγαπήστε ότι κάνετε

Για πολλούς ανθρώπους, η ικανότητα να κάνουν αυτό που αγαπούν έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Οι παράγοντες αυτοί περιλαμβάνουν τα χρήματα, το χρόνο, τους φίλους, την οικογενειακή υποστήριξη, και άλλες πτυχές της ζωής. Αν υπάρχουν προβλήματα σε οποιοδήποτε από αυτούς τους τομείς, μπορεί να μην μπορούν να βρουν μια δουλειά που αγαπούν και να έχουν ένα καλό εισόδημα, και να στηρίζουν τις οικογένειές τους.

Η συμβουλή του Κομφούκιου μπορεί να μην ταιριάζει σε όλους. Ωστόσο, αν καταφέρετε να αναγνωρίσετε το πάθος και τα ταλέντα σας, και να ξεπερνάτε τα εμπόδια μπορεί να είναι μια καλή αρχή για να επιτύχετε τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σας στόχους.

Πολλοί άνθρωποι κάνουν δουλειές που δεν τους ταιριάζουν. Ωστόσο, η δουλειά τους χρηματοδοτεί τη ζωή τους. Αυτή η προσέγγιση είναι διαφορετική. Και φυσικά, δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που σταδιακά έμαθαν να αγαπούν τη δουλειά τους . Επειδή τους προσφέρει τη ζωή που θέλουν να ζουν ή επηρεάζει θετικά τους άλλους.

Αν έχετε τη φιλοδοξία μπορείτε κάνετε αυτό που αγαπάτε και να δημιουργήσετε μια καριέρα σύμφωνα με το πάθος και τα ενδιαφέροντά σας. Εναλλακτικά, ακόμη και αν έχετε τους πόρους να επιλέξετε μια άλλη καριέρα, μπορείτε να δείτε τη δουλειά σας απλά ως μια δουλειά. Ίσως να μην είναι προτεραιότητά σας να αφιερώνετε όλο σας το χρόνο στην καριέρα σας. Ωστόσο, με τον καιρό, μπορείτε να μάθετε να αγαπάτε ή να εκτιμάτε τη δουλειά σας για την οικονομική σταθερότητα.

Στρατηγικές για να χτίσετε τη ζωή που ονειρεύεστε

Υπάρχουν στρατηγικές που βοηθούν να βρείτε την ισορροπία στη δουλειά και στην καριέρα σας ενώ ταυτόχρονα ανακαλύπτετε το πάθος σας, τις επιθυμίες και τα όνειρά σας.

1. Κάντε στον εαυτό σας ερωτήσεις

Μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας τις εξής ερωτήσεις:

 • Τι μου προσφέρει ενθουσιασμό;
 • Για ποια πράγματα είμαι περίεργος;
 • Τι θα μπορούσα να κάνω χωρίς αμοιβή επειδή το αγαπώ πολύ;
 • Ποιους ανθρώπους θαυμάζω;
 • Μου αρέσει αυτό που κάνω τώρα;
 • Πώς θα ήθελα να είναι η καθημερινότητά μου;
 • Ποιες αλλαγές θα μπορούσα να κάνω για να φτάσω πιο κοντά στο στόχο μου;
 • Ποια είναι η δραστηριότητα που αγαπώ να κάνω; Πότε είναι η τελευταία φορά που την έκανα;

Αυτές τις ερωτήσεις μπορείτε να τις κάνετε στον εαυτό σας ανά πάσα στιγμή, είτε αντιμετωπίζετε μια δυσκολία ή ένα σταυροδρόμι στην καριέρα σας. Αυτές οι ερωτήσεις σας δίνουν το έναυσμα να ανακαλύψετε όλα όσα σας δίνουν χαρά, ικανοποίηση, ασφάλεια, σιγουριά.

κανε αυτο που αγαπας, κανε αυτο που ονειρευεσαι

2. Βρείτε τη ροή σας

Η ροή είναι μια πνευματική κατάσταση την οποία βιώνει κάποιος όταν οι δεξιότητές του αξιοποιούνται πλήρως και ισάξια με τις απαιτήσεις της εργασίας. Όταν ένα άτομο ασχολείται βαθιά με μια δουλειά, όπως το να παίζει ένα άθλημα ή να είναι καλλιτέχνης, μπορεί να νιώθει βαθιά συγκέντρωση, σύνδεση.

Η ροή μπορεί να είναι ανταποδοτική, και αποτελεί μια έντονη ψυχική κατάσταση. Μπορεί κάποιος να νιώθει τη ροή κάθε μέρα στη δουλειά ή σε κάποιο χόμπι. Αν κάποιος δεν νιώθει τη ροή στη δουλειά του, μπορεί να την αισθάνεται σε άλλες πτυχές της ζωής του. Η ροή ενισχύει την αυτοπεποίθηση, τη δημιουργικότητα, τη συγκέντρωση. Η ροή επίσης, μας προστατεύει από την κατάθλιψη και το burnout.

3. Ανακαλύψτε το νόημα της δουλειά σας

Το να βρείτε μια δουλειά που να είναι ουσιαστική για εσάς, δεν σημαίνει ότι επηρεάζει μονάχα εσάς αλλά και τους άλλους. Όταν δουλεύετε για κάτι που μπορεί να ωφελεί τους άλλους, τότε η δουλειά σας μπορεί να έχει μεγαλύτερη αξία και να καλλιεργείτε την αγάπη για αυτό που κάνετε.

Όταν κάποιος νιώθει συνδεδεμένος με τη δουλειά και τους συνεργάτες του, μπορεί να έχει μεγαλύτερο κίνητρο για να δουλέψει. Σε κάποιες περιπτώσεις , αυτή η σύνδεση κάνει τη δουλειά να έχει άλλο νόημα.

4. Βρείτε το σκοπό της ζωής σας έξω από τη δουλειά

Ακόμη και αν η καριέρα σας συνδυάζει το πάθος, το σκοπό και τον στόχο για ένα καλό εισόδημα, μια καριέρα δεν είναι η μοναδική πτυχή της ζωής σας.

Αν κάνετε αυτό που αγαπάτε τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να μην επικεντρωθούν στην καριέρα. Κομμάτι της ισορροπίας ανάμεσα στη δουλειά και στην προσωπική ζωή είναι να υπάρχουν υγιή όρια ανάμεσα στη δουλειά και στις σχέσεις σας και στις δραστηριότητές σας εκτός δουλειάς.

Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί κάποιος να αποφασίζει να κάνει μια δουλειά που να ταιριάζει με τις δεξιότητες και τις εμπειρίες του, αλλά να μην είναι τόσο δημιουργική ή κοινωνική όσο θα ήθελε. Μπορεί να χρησιμοποιεί αυτή την ενέργεια για τις δραστηριότητες μετά τη δουλειά. Για παράδειγμα, μπορεί να γράφει ποιήματα, να βγαίνει για καφέ με ένα φίλο.

Όσο δουλεύετε για να επιτύχετε αυτή την ισορροπία, μπορεί να νιώθετε ότι κάνετε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που περιμένει η κοινωνία από εσάς. Ωστόσο, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν τρόπο ζωής που θα καλύπτει τις συναισθηματικές, οικονομικές, φυσικές και κοινωνικές σας ανάγκες.

Πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ενισχύσετε την ευτυχία σας

Για να μπορέσετε να ενισχύσετε την ευτυχία σας, υπάρχουν συγκεκριμένες συνήθειες και συμπεριφορές που χρειάζεται να αλλάξετε.

 • Κάντε περισσότερο αυτό που αγαπάτε: αυξήστε τη ροή στη ζωή σας. Σκεφτείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που χάσατε την αίσθηση του χρόνου επειδή είχατε απορροφηθεί στην παρούσα στιγμή, π.χ. ακούγατε μουσική, κολυμπούσατε, μιλούσατε σε ένα φίλο.
 • Δημιουργήστε ουσιαστικές σχέσεις: οι μελέτες δείχνουν ότι δεν έχει σημασία ο αριθμός των σχέσεων που έχουμε, αλλά η ποιότητα των σχέσεων. Για να δημιουργήσετε ουσιαστικές σχέσεις πρέπει να έχετε κάποιες δεξιότητες, όπως οι δεξιότητες επικοινωνίας.
 • Ανακαλύψτε το σκοπό στη ζωή σας: ποια πράγματα είναι σημαντικά για εσάς; Ποιες είναι οι δυνάμεις και οι αδυναμίες σας;

Αν έχετε ουσιαστικές σχέσεις στη ζωή σας και έχετε βρει το σκοπό σας, τότε θα νιώθετε περισσότερα θετικά συναισθήματα, και αυτό θα ενισχύει την ευτυχία σας.

Ανακαλύψτε όσα αγαπάτε!

Η δουλειά για πολλούς ανθρώπους είναι μια πρόκληση. Τα μονοπάτια καριέρας μπορεί να φέρουν στην επιφάνεια επώδυνα συναισθήματα, ανασφάλειες, και ανησυχίες για το παρόν και το μέλλον. Αν θέλετε υποστήριξη σε αυτό το ταξίδι, ένας έμπειρος ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ μπορεί να σας βοηθήσει. Στην ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορείτε να μιλήσετε ανοιχτά για όσα σας απασχολούν. Για την καριέρα, την οικογένεια, τη ζωή σας.