Κάνε το Τεστ
comtrex cold, κομτρεξ κολντ, κρυολογημα

COMTREX COLD – που χρησιμοποιείται;

COMTREX COLD για το κρυολόγημα

Το COMTREX COLD (κομτρεξ κολντ) είναι ένα φάρμακο που χορηγείται στο κοινό κρυολόγημα με πυρετό και ρινική συμφόρηση. Το Comtrex cold είναι ένας συνδυασμός τριών διαφορετικών φαρμάκων: της παρακεταμόλης, της ψευδοεφεδρίνης και της χλωροφαινιραμίνης. Η δράση αυτών των ουσιών είναι η παρακάτω:

  • παρακεταμόλη: φάρμακο με αναλγητική και αντιπυρετική δράση
  • ψευδοεφεδρίνη: ρινική αποσυμφορητική δράση (μειώνει την παραγωγή βλέννας στη μύτη)
  • χλωροφαινιραμίνη: αντιισταμινικό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του φταρνίσματος, του φτάρνισμα, των υγρών ματιών και της ρινικής καταρροής

Δοσολογία Comtrex cold

Ενήλικες: δύο δισκία μέχρι τρεις φορές την ημέρα εφ’ όσον χρειάζεται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.
Αποφύγετε να λάβετε το COMTREX COLD για περισσότερες από 7 ημέρες, εκτός εάν το συνέστησε ο θεράπων ιατρός.
Εάν τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται ή συνοδεύονται από πυρετό που διαρκεί περισσότερο από 3 ημέρες ή εάν εμφανιστούν νέα συμπτώματα, συμβουλευτείτε ιατρό.

Μορφή mg και ποσότητα Τιμή
Χάπια COMTREX COLD F.C.TAB (500+30+2)MG BTx20 2,98
Χάπια COMTREX COLD F.C.TAB (500+30+2)MG BTx24 3,36

Έφηβοι (12 έως 18 ετών): Ένα ως δύο δισκία μέχρι τρεις φορές την ημέρα εφ’ όσον χρειάζεται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.
Η δόση δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται συχνότερα από κάθε τέσσερις ώρες και δεν πρέπει να λαμβάνονται περισσότερες από τρεις δόσεις στο εικοσιτετράωρο.
comtrex cold, κομτρεξ κολντ, χαπια, κρυολογημα

Παρενέργειες Comtrex cold

Όπως όλα τα φάρµακα, έτσι και το Comtrex cold µπορεί να προκαλέσει ανεπιθύµητες ενέργειες αν και δεν παρουσιάζονται σε όλους τους ανθρώπους.

Το Comtrex cold μπορεί να προκαλέσει νευρικότητα, ζάλη ή αϋπνία. Η ζάλη είναι μία από τις πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες. Μπορεί να προκαλέσει υπερδιέγερση, ιδιαίτερα σε παιδιά.

Αντενδείξεις Comtrex cold

Να μην χρησιμοποιείται από ασθενείς που λαμβάνουν β-αναστολείς.

Δεν συνιστάται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας.

Δεν πρέπει να μην λαμβάνεται από παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.

Προφυλάξεις Comtrex cold

Οι ασθενείς πρέπει να ενημερώνονται να μην λαμβάνουν ταυτόχρονα άλλα προϊόντα που περιέχουν παρακεταμόλη.

Μην οδηγείτε αυτοκίνητο ή χειρίζεστε βαριά μηχανήματα όταν χρησιμοποιείτε το Comtrex Cold.

Οι ηλικιωμένοι είναι επιρρεπείς στην σύγχυση από ψύχωση και σε άλλες νευρολογικές αντιχολινεργικές αντιδράσεις που έχει το Comtrex cold.

Να χορηγείται με προσοχή σε άτομα με επιληψία, βρογχίτιδα, βρογχεκτασία, ηπατική ή ήπια έως μέτρια νεφρική ανεπάρκεια, σακχαρώδη διαβήτη, αρρυθμίες ή φαιοχρωμοκύτωμα, υπέρταση, υπερθυρεοειδισμό, υπερτροφία του προστάτη, ψύχωση, καρδιαγγειακά προβλήματα, υψηλή ενδοφθαλμική πίεση. Σε αλκοολικούς πρέπει να γίνεται παρακολούθηση της ηπατικής λειτουργίας σε μακροχρόνια χορήγηση.

Άλλα σχετικά φάρμακα: Depon cold & flu

Ενίσχυση ανοσοποιητικού και αντιμετώπιση κρυολογημάτων 

Το άγχος και το χρόνιο στρες μας καθιστούν πιο επιρρεπείς στο κρυολόγημα και τις λοιπές ιώσεις, καθώς επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Είναι πολύ σημαντικό σε περιόδους έξαρσης των ιώσεων να θωρακίζουμε τον οργανισμό μας. Η διατροφή με πλούσιες βιταμίνες, η άσκηση και ο καλός ύπνος παίζουν κύριο ρόλο στην ψυχική και σωματική αντοχή μας. Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ιώσεων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως στην περίπτωση που εμφανίζετε συχνά κρυολογήματα και λοιμώξεις, υπό την καθοδήγηση ενός ειδικού ομοιοπαθητικού γιατρού.