Κάνε το Τεστ
dry shampoo, ξηρό σαμπουάν, δράση dry shampoo, πως λειτουργεί το dry shampoo, πως χρησιμοποιώ το dry shampoo, μειονεκτήματα dry shampoo

Dry shampoo

Dry shampoo

Το dry shampoo (ξηρό σαμπουάν) είναι ένα προϊόν που απορροφά τη λιπαρότητα και τα έλαια από το τριχωτό της κεφαλής. Έτσι δεν είναι αναγκαίο το συχνό λούσιμο. Πολλοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να φρεσκάρουν τα μαλλιά τους μετά από την προπόνηση,  όταν έχει η υγρασία ή για να διατηρούν το χτένισμά τους. Επίσης είναι πολύ βοηθητικό για τους ανθρώπους με αναπηρίες που δεν μπορούν να κάνουν μόνοι τους μπάνιο χωρίς βοήθεια.

Πώς λειτουργεί το dry shampoo;

Το dry shampoo είναι συνήθως σε μορφή σπρέι. Η βάση του μπορεί να είναι το οινόπνευμα ή το άμυλο. Όταν ψεκάζουμε το σπρέι στα μαλλιά μας, το οινόπνευμα ή το άμυλο απορροφούν τα έλαια, και έτσι τα μαλλιά μοιάζουν πιο καθαρά.

Dry shampoo και λούσιμο

Οι ειδικοί γενικά υποστηρίζουν ότι το dry shampoo είναι μια καλή επιλογή, αλλά δεν πρέπει να υποκαθιστά το λούσιμο των μαλλιών με νερό. Ο σκοπός του dry shampoo είναι να φρεσκάρει τα μαλλιά σας και όχι να τα καθαρίζει. Δεν καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τα έλαια.

Πολλά σαμπουάν συμβάλλουν στην ενυδάτωση των μαλλιών. Αν χρησιμοποιείτε μόνο dry shampoo , τότε τα μαλλιά σας θα καταλήξουν αφυδατωμένα και η τρίχα θα είναι πιο επιρρεπής στο σπάσιμο.

Το dry shampoo επίσης αφήνει κατάλοιπα στο τριχωτό της κεφαλής. Όταν δεν λούζετε τα μαλλιά σας με κανονικό σαμπουάν και νερό, τα κατάλοιπα αυτά συσσωρεύονται. Αν δεν καθαρίζετε σωστά το τριχωτό της κεφαλής και χρησιμοποιείτε μόνο dry shampoo , τότε μπορεί να βγάλετε εξανθήματα και να εμφανίσετε φλεγμονή. Επίσης το dry shampoo αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης πιτυρίδας.

Ακόμη, το λούσιμο απομακρύνει τα βακτήρια και τους μύκητες από τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Έτσι δεν φράσσουν οι πόροι σας και απομακρύνετε τα προϊόντα styling.

Καλό είναι λοιπόν να λούζετε τα μαλλιά σας κανονικά. Όσοι άνθρωποι δεν έχουν ξηρά ή λιπαρά μαλλιά μπορούν να λούζουν τα μαλλιά τους δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Όσοι έχουν σπαστά μαλλιά που φριζάρουν μπορεί να έχουν άλλη ρουτίνα και να κάνουν λούσιμο λιγότερες φορές.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιώ το dry shampoo;

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε το dry shampoo σωστά ώστε να αποτρέψετε την καταστροφή των μαλλιών και την συσσώρευση καταλοίπων. Καλό είναι να ψεκάζετε το dry shampoo σε απόσταση 30 εκατοστών από τα μαλλιά σας. Μετά τον ψεκασμό καλό είναι να κάνετε ελαφρύ μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής ή να περάσετε τα δάχτυλα στα μαλλιά σας ώστε να σιγουρευτείτε ότι το dry shampoo έχει πάει παντού.

Επίσης είναι σημαντικό να μην το χρησιμοποιείτε δύο φορές στη σειρά. Καλό είναι η χρήση του να μη ξεπερνά τους τρεις μήνες, ώστε να αποφύγετε την φθορά στα μαλλιά.

Υπάρχουν πολλοί τύποι dry shampoo. Κάποια προσθέτουν όγκο στα μαλλιά, άλλα απορροφούν την επιπλέον λιπαρότητα και υπάρχουν ακόμη και αυτά που καλύπτουν τα λευκά μαλλιά. Για να μπορέσετε να καταλήξετε στο ιδανικό για εσάς, χρειάζεται να κάνετε κάποιες δοκιμές.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα dry shampoo;

Δεν υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα σχετικά με το dry shampoo από τη στιγμή που κάνετε σωστή χρήση. Αν χρησιμοποιείτε το dry shampoo μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να φρεσκάρετε τα μαλλιά σας μετά από μια προπόνηση ή για να διατηρήσετε το χτένισμά σας, προφανώς και δεν υπάρχουν αρνητικές συνέπειες.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί σε όσα μπορεί να κάνει ένα dry shampoo. Η χρήση του για δύο μέρες στη σειρά μπορεί να προκαλεί ερεθισμό και ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Μπορεί επίσης να φράσσει τους πόρους στο κεφάλι σας, με αποτέλεσμα την εμφάνιση σπυριών ή εξανθήματος.

Επίσης, είναι σημαντικό να έχετε στο μυαλό σας ότι το dry shampoo κάνει τα μαλλιά ευάλωτα στη θερμική επεξεργασία.

Το dry shampoo απορροφά αποτελεσματικά τα έλαια ή την λιπαρότητα ανάμεσα στα λουσίματα. Αλλά σε αντίθεση με το όνομά του δεν αντικαθιστά το λούσιμο των μαλλιών. Για αυτό καλό είναι να συνεχίζετε να λούζετε τα μαλλιά σας και να μην χρησιμοποιείτε το dry shampoo για δύο ημέρες συνεχόμενα.

Η φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής είναι σημαντική

Πολλές φορές η υπερβολική λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να είναι αποτέλεσμα έντονου άγχους. Ωστόσο, εκτός από το να φροντίζετε την υγιεινή του τριχωτού της κεφαλής είναι σημαντικό να αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά το άγχος με ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΒΕΛΟΝΙΣΜΟ και ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ.