Κάνε το Τεστ
εικόνα του σώματος, εικόνα του σώματος και αυτοεκτίμηση, πως η εικόνα του σώματος επηρεάζει την αυτοεκτίμηση, πως θα ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας

Πως η εικόνα του σώματος επηρεάζει την αυτοεκτίμηση

Εικόνα του σώματος και Αυτοεκτίμηση

Έχετε μπει ποτέ στη διαδικασία να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τα μοντέλα που βλέπετε στις διαφημίσεις; Νιώθετε ότι πρέπει να χάσετε μερικά κιλά για να είστε πιο ελκυστικοί; Οι άνθρωποι πολλές φορές δεν είναι ικανοποιημένοι με την εμφάνισή τους. Όμως όταν δεν νιώθετε καλά με το σώμα σας αυτό μπορεί να είναι σημάδι χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Πολλοί παράγοντες μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να νιώθουν έτσι. Οι εκπομπές στην τηλεόραση, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα πρότυπα ομορφιάς. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ο καθένας είναι διαφορετικός. Κάθε άτομο έχει το δικό του μοναδικό σώμα και αξίζει να του φέρεστε όμορφα.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά οι έφηβοι, δυσκολεύονται να αποδεχθούν το σώμα τους. Αναπτύσσουν ανθυγιεινές συνήθειες και διατροφικές διαταραχές για να έχουν το τέλειο σώμα. Όμως μπορείτε να ξεπεράσετε τις ανασφάλειές σας και να αποδεχτείτε το σώμα σας όπως είναι.

Τι είναι η εικόνα του σώματος και η αυτοεκτίμηση;

Η εικόνα του σώματος είναι ένας συνδυασμός των σκέψεων και των συναισθημάτων που έχει κάποιος για το σώμα του και την εμφάνισή του. Είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την αυτοεκτίμηση. Το bullying και η κριτική από τους άλλους ανθρώπους μπορεί να οδηγήσουν σε αρνητική εικόνα για το σώμα. Η αυτοεκτίμηση είναι το πόσο εκτιμάτε την μοναδικότητά σας. Το πως οι άλλοι κρίνουν την προσωπικότητά σας αυτό επηρεάζει την αυτοεκτίμησή σας.

Πώς η εικόνα του σώματος επηρεάζει την αυτοεκτίμηση;

Η αυτοεκτίμηση και η εικόνα του σώματος έχουν σημαντική επίδραση στις σκέψεις, στα συναισθήματα και στις συμπεριφορές. Όταν συγκρίνετε το σώμα σας με το σώμα κάποιου άλλου, δεν θα νιώθετε ποτέ ικανοποιημένοι. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι αψεγάδιαστες σέλφι φωτογραφίες δημιουργούν συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς. Ωστόσο, συνήθως δεν είναι ρεαλιστικά. Από την στιγμή που δεν είναι αληθινά δεν είναι και εφικτά.

Πώς θα ενισχύσετε την αυτοεκτίμησή σας;

Κατανοήστε ότι κανείς δεν είναι τέλειος

Κανείς δεν είναι τέλειος. Η τελειότητα είναι περισσότερο μια ιδέα παρά η πραγματικότητα. Το να στοχεύετε στην τελειότητα δεν είναι ρεαλιστικό. Όταν κοιτάτε τα περιοδικά ή το Instagram ,μην τα παίρνετε τις μετρητοίς. Να θυμάστε ότι όλες οι εικόνες έχουν υποστεί επεξεργασία.

Εκτιμήστε τη δική σας ομορφιά

Γράψτε όλα όσα εκτιμάτε στον εαυτό σας. Όταν νιώθετε άσχημα με τον εαυτό σας, δείτε τη λίστα και θυμίστε στον εαυτό σας όλα τα θετικά χαρακτηριστικά σας. Όσο η αυτοεκτίμησή σας θα βελτιώνεται, τόσο περισσότερο θα αγαπάτε τον εαυτό σας.

Μην βασίζεστε στους άλλους για να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να αποδεχτεί τα θετικά σχόλια από τους άλλους ανθρώπους, αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι η κύρια πηγή της αυτοπεποίθησής σας. Η αυτοπεποίθηση πηγάζει από μέσα σας. Σίγουρα είναι ωραίο να δέχεστε την επιβεβαίωση από τους άλλους , αλλά το σημαντικό είναι να νιώθετε όμορφα μέσα σας.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Κάντε τακτική άσκηση και ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή. Θέστε στόχους και ενισχύστε την ψυχική σας υγεία. Δεν χρειάζεται να γίνετε εμμονικοί με την άσκηση και την διατροφή. Χρειάζεται μέτρο και ισορροπία για έναν υγιή τρόπο ζωής.

Μην ασχολείστε συνεχώς με τα social media

Τα social media συνδέονται με την χαμηλή αυτοεκτίμηση. Προσπαθήστε να μην αφιερώνετε πολύ χρόνο σε αυτά. Πάρτε μια συνειδητή προσπάθεια και αφήστε στην άκρη το κινητό σας.