Κάνε το Τεστ
σεξ στο γάμο, έλλειψη σεξ στο γάμο, παράγοντες που οδηγούν στην έλλειψη σεξ ,που οφείλεται η έλλειψη σεξ στο γάμο

Έλλειψη σεξ στο γάμο

Έλλειψη σεξ στο γάμο

Οι μελέτες δείχνουν ότι 1 στα 5 ζευγάρια κάνουν λιγότερο από 10 φορές το χρόνο σεξ. Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει αμοιβαία και από τους δύο συντρόφους.

Πολλά ζευγάρια νιώθουν παγιδευμένα σε ένα κύκλο άγχους, έντασης και ανησυχίας για την απόδοση στο σεξ. Μπορεί ο άνδρας να νιώθει απογοήτευση, ντροπή αν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο σεξ για αυτό και καταφεύγει στην αποφυγή. Αυτό όμως είναι μια καταστροφική επιλογή για ένα ζευγάρι. Με αυτό τον τρόπο διαλύεται το δέσιμο και η οικειότητα στη σχέση. Η διακοπή του σεξ είναι μια κακή επιλογή που προκύπτει από αρνητικά κίνητρα.

Μια σχέση χωρίς σεξ είναι μεγάλη πρόκληση για κάθε ζευγάρι γιατί χρειάζεται να αντιμετωπίσει ένα κύκλο δυσαρέσκειας και θυμού με αποτέλεσμα να μειώνεται η οικειότητα, η ευχαρίστηση και ο ερωτισμός.

Γιατί λείπει η οικειότητα στη σχέση σας;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους ένα ζευγάρι μπορεί να έχει χάσει την οικειότητά του. Δείτε με ειλικρίνεια τη σχέση σας.

Το άγχος οδηγεί στην έλλειψη οικειότητας

Οι γυναίκες, ειδικά, δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι το άγχος επιδρά στην  σεξουαλική επιθυμία του άνδρα. Όμως το άγχος είναι η κύρια αιτία έλλειψης σεξ σε ένα γάμο.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα κοινωνικά στερεότυπα έχουν δημιουργήσει την λανθασμένη αντίληψη ότι οι άνδρες έχουν πάντα διάθεση για σεξ. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Το εργασιακό άγχος ή το άγχος του σπιτιού μπορεί να κάνει τους άνδρες και τις γυναίκες να νιώθουν εξουθενωμένοι, να θέλουν να κοιμηθούν ή να κάνουν κάτι για να χαλαρώσουν και να μην βρίσκουν ελκυστικό το σεξ.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση επηρεάζει τη σχέση

Η αυτοεκτίμηση και η εικόνα του σώματος δεν επηρεάζουν μονάχα τις γυναίκες. Κανένας δεν θέλει να νιώθει άσχημα με τον εαυτό του.

Η χαμηλή αυτοεκτίμηση έχει κόστος στις προσωπικές σχέσεις ενός ατόμου, ειδικά την σωματική οικειότητα. Αν λείπει η οικειότητα από τη σχέση σας, αρχίστε να κάνετε κομπλιμέντα και να δείχνετε την εκτίμηση στο σύντροφό σας. Τα όμορφα λόγια αφήνουν το σύντροφό σας να γνωρίζει ότι είστε ελκυστικοί.

Η απόρριψη μπορεί να οδηγήσει σε ένα γάμο χωρίς οικειότητα

Έχετε ποτέ απορρίψει το σύντροφό σας; Ίσως να μην δείχνετε ενθουσιασμό όταν προσπαθεί να σας δείξει την στοργή του μέσα και έξω από την κρεβατοκάμαρα. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να μειώσει την οικειότητα.

Η έλλειψη σεξ σε μια σχέση παρεμποδίζει την σύνδεση στο ζευγάρι και οδηγεί σε σοβαρά συζυγικά προβλήματα όπως η κατάθλιψη.

Ένας γάμος χωρίς σεξ μπορεί να κάνει το σύντροφό σας να νιώθει ανεπιθύμητος, μη ελκυστικός και να τον αποθαρρύνει. Ο γάμος μετατρέπεται σε καταναγκαστικό έργο και σαν αποτέλεσμα, ο ένας από τους δυο συντρόφους αρχίζει να νιώθει απογοήτευση και  χάνει το κίνητρο του.

Η δυσαρέσκεια μειώνει την οικειότητα

Ο σύντροφός σας μπορεί να νιώθει δυσαρέσκεια. Τα ανεπίλυτα θέματα στη σχέση μπορεί να τον απομακρύνουν συναισθηματικά και σωματικά. Αν δεν υπάρχουν τέτοια θέματα, τότε ίσως να νιώθει ότι δεν τον εκτιμάτε ή να μην του αρέσει ο τρόπος που του συμπεριφέρεστε.

Ο μοναδικός τρόπος για να βρείτε λύση είναι να μιλήσετε ανοιχτά για τη σχέση σας και να προσπαθήσετε να λύσετε τα θέματά σας πριν χαθεί τελείως η οικειότητα. Η ψυχοθεραπεία ζεύγους μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα θέματα που σας απασχολούν.