Κάνε το Τεστ

Για όλα φταίει η ευτυχία!

Για όλα φταίει η ευτυχία!

Υπάρχουν πολλές λανθασμένες αντιλήψεις σχετικά με το τι μας κάνει ευτυχισμένους. Οι περισσότεροι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι η ευτυχία επιτυγχάνετε μόνο όταν κάνουμε ένα μεγάλο βήμα στη ζωή μας όπως το να βρούμε τον ιδανικό σύντροφο ή να επιτύχουμε επαγγελματικά.

Οι άνθρωποι , ωστόσο, προσαρμόζονται εύκολα σε νέες συνθήκες , πράγμα που σημαίνει για παράδειγμα ότι συνηθίζουν το σύντροφό τους με αποτέλεσμα να επιστρέφουν πάλι στην ίδια κατάσταση και να ψάχνουν για το επόμενο βήμα.

Οι λανθασμένες αντιλήψεις για την ευτυχία αντικατοπτρίζονται στις παρακάτω φράσεις:

  • "Θα είμαι ευτυχισμένος όταν θα γίνω πλούσιος και επιτυχημένος."
  • "Θα είμαι ευτυχισμένος όταν παντρευτώ το σωστό άτομο."
  • "Η δουλειά των ονείρων μου θα με κάνει ευτυχισμένο."
  • "Δεν μπορώ να είμαι ευτυχισμένος όταν η σχέση μου διαλύεται."

Είναι μύθος ότι η συνεχής ευτυχία είναι η φυσική κατάσταση του ανθρώπου. Η πραγματικότητα είναι ότι ως ανθρώπινα όντα νιώθουμε πολλά συναισθήματα, πράγμα που είναι απόλυτα φυσιολογικό. Είναι φυσιολογικό να θυμώνουμε, να νιώθουμε θλίψη για μια απώλεια ή να φοβόμαστε όταν αντιμετωπίζουμε απειλητικές καταστάσεις. Είναι επίσης απολύτως φυσιολογικό να χαιρόμαστε ή να απολαμβάνουμε τη ζωή. Η φυσιολογική κατάσταση των ανθρώπων είναι να βιώνουν ένα εύρος συναισθημάτων, από την ευτυχία μέχρι την απελπισία.

Ένας ακόμη μύθος είναι ότι ευτυχία σημαίνει ότι νιώθουμε ευχαρίστηση ή θετικά συναισθήματα. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι η ευτυχία είναι η ευχαρίστηση ή η ικανοποίηση, αλλά αν αυτό πιστεύετε τότε δεν έχετε καμία ελπίδα για διαρκή ευτυχία επειδή όλα τα συναισθήματα είναι φευγαλέα. Τα συναισθήματα αλλάζουν. Ευτυχία σημαίνει να ζείτε μια ουσιαστική ζωή και να βιώνετε όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα, τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα.

Πολλοί άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι αν δεν είναι ευτυχισμένοι κάτι πηγαίνει λάθος. Η πραγματικότητα είναι ότι αν δεν είστε συνεχώς χαρούμενοι, είστε απόλυτα φυσιολογικός. Η ζωή είναι δύσκολη. Δεν υπάρχει τίποτα κακό αν δεν είστε συνεχώς ευτυχισμένοι.

Πέρα όμως από αυτές τις λανθασμένες αντιλήψεις, μπορείτε να δείτε τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις και να αποδεχτείτε ότι θα έχετε καλές και κακές στιγμές.