Κάνε το Τεστ
θυμός, θυμός προς τον εαυτό, γιατί θυμώνετε με τον εαυτό σας

Γιατί θυμώνετε με τον εαυτό σας;

Θυμώνετε με τον εαυτό σας;

Όταν κάνουμε κάποιο λάθος, γρήγορα ξεχνάμε όλες τις νίκες και τι επιτυχίες μας. Όμως ένα λάθος μπορεί να σας κάνει να το σκέφτεστε συνέχεια και να το κουβαλάτε μέσα σας για χρόνια. Αυτό συμβαίνει πολλές φορές αλλά δεν σας κάνει καλό.

Λάθη κάνουμε όλοι μας και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο μαθαίνουμε. Σηκωνόμαστε και πέφτουμε και σηκωνόμαστε ξανά, αυτός είναι ο κύκλος της ανθρώπινης εξέλιξης. Όμως μπορεί να κάνετε λάθη και να μην κατανοείτε τα μαθήματα που έχουν να σας δώσουν. Η πρώτη σας αντίδραση είναι να θυμώνετε και να τα βάζετε με τον εαυτό σας. Δεν είστε οι μόνοι που βιώνετε αυτή την κατάσταση, υπάρχουν όμως τρόποι για να μην μένετε κολλημένοι στα λάθη σας.

Να θυμάστε ότι είστε άνθρωποι

Όλοι κάνουν λάθη, το ίδιο και εσείς. Από τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτό είναι κομμάτι της ανθρώπινης υπόστασης, θα νιώσετε καλύτερα για να κάνετε το δικό σας μοναδικό ταξίδι. Είναι αναπόφευκτο κάποιες φορές να αποτύχετε, να πείτε πράγματα που δεν πρέπει ή να μην αντεπεξέλθετε στις προσδοκίες σας. Για να είμαστε ειλικρινείς, έτσι είναι η ζωή. Όποιο λάθος και αν έχετε κάνει και ότι και αν συμβεί στο μέλλον, θα σας βοηθήσει να ωριμάσετε.

Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας

Σταματήστε να κατηγορείτε τον εαυτό σας. Είναι ανάγκη να δείξετε συμπόνια και κατανόηση στον εαυτό σας και να τον συγχωρήσετε. Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας για πράγματα που ξεφεύγουν από τον έλεγχό σας. Και ακόμη και αν είναι στον έλεγχό σας, μπορεί κάτι να πάει στραβά.

Η απογοήτευση είναι κομμάτι της ζωής

Η απογοήτευση είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής. Αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να βλέπετε απαισιόδοξα την ζωή. Αναποδιές και δυσκολίες συμβαίνουν καθημερινά σε όλους. Δεν μπορούμε να επιλέξουμε τις αντιξοότητες που θα αντιμετωπίσουμε.

Κατευνάστε την εσωτερική επικριτική φωνή σας

Μην αφήσετε τα λάθη σας να τροφοδοτήσουν την εσωτερική επικριτική φωνή που λέει ότι δεν είστε αρκετά καλοί. Αν αναρωτιέστε αν έχει δίκιο ή αν έχετε πιστέψει την εσωτερική σας φωνή, μην βάζετε τον εαυτό σας στη θέση του θύματος. Η επικριτική εσωτερική σας φωνή μπορεί να υπονομεύει την εξέλιξή σας και να σας προκαλεί άγχος. Αυτός ο φόβος που σας παραλύει δεν σας πάει πουθενά. Αντιθέτως, αποδεχτείτε ότι πάντα θα κάνετε λάθη.