Κάνε το Τεστ
αγάπη, σχέσεις, τι είναι οι γλώσσες της αγάπης, οι γλώσσες της αγάπης, έκφραση της αγάπης

Μορφές έκφρασης της αγάπης

Η γλώσσα της αγάπης

Δεν είναι πάντα εύκολο να δείχνετε την αγάπη που νιώθετε. Για μερικούς ανθρώπους, η αγάπη , η στοργή και οι εκδηλώσεις τους δεν έρχονται φυσικά. Ίσως εξαιτίας της προσωπικότητας ή του περιβάλλοντος στο οποίο μεγάλωσαν. Ωστόσο, οι εκδηλώσεις της αγάπης είναι σημαντικές για κάθε σχέση. Αν δυσκολεύεστε να δείξετε την αγάπη σας, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε.  Μπορείτε να γίνετε πιο δημιουργικοί ώστε να εκδηλώσετε την αγάπη και τη στοργή σας.

Ποια είναι η γλώσσα της αγάπης;

Όλοι μας δίνουμε και παίρνουμε αγάπη με πέντε διαφορετικούς τρόπους:

  1. Τα λόγια επιβεβαίωσης
  2. Τις πράξεις προσφοράς
  3. Την αποδοχή δώρων
  4. Τον ποιοτικό χρόνο
  5. Τη σωματική επαφή

Λόγια επιβεβαίωσης

Όταν τα λόγια επιβεβαίωσης είναι η δική σας γλώσσα της αγάπης , οι λέξεις ενισχύουν την αυτοπεποίθηση σας. Σας αρέσει να σας μιλούν όμορφα, να σας ενθαρρύνουν, να σας επαινούν και να σας κάνουν φιλοφρονήσεις. Οι σκληρές λέξεις και η κριτική μπορεί να σας ενοχλούν.

Πράξεις προσφοράς

Οτιδήποτε κάνει ο σύντροφος σας για να σας ξεκουράσει είναι σημάδι αγάπης για εσάς. Νιώθετε την αγάπη όταν ο σύντροφός σας φτιάχνει πρωινό για έκπληξη ή όταν πλένει τα πιάτα ενώ είναι η σειρά σας. Από την άλλη πλευρά, οι υποσχέσεις που δεν τηρούνται μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε ασήμαντοι.

Αποδοχή δώρων

Όταν μιλάτε αυτή τη γλώσσα της αγάπης, ένα δώρο προσεκτικά επιλεγμένο είναι αυτό που σας κάνει να νιώθετε μοναδικοί. Σε αντίθεση, τα τυπικά δώρα και η παράλειψη εορτασμού σημαντικών γεγονότων έχουν την αντίθετη επίδραση. Αυτή η γλώσσα της αγάπης δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είστε υλιστές, το δώρο μπορεί να είναι απλά ένα γλυκό μετά από μια κουραστική μέρα.

Ποιοτικός χρόνος

Για εσάς, η αγάπη σημαίνει αμέριστη προσοχή. Όταν ο σύντροφός σας προσέχει πραγματικά (και δεν κοιτάζει το κινητό του), αυτό σας κάνει να νιώθετε σημαντικοί. Η αποτυχία να σας ακούσει ενεργά ή οι μεγάλες χρονικές περίοδοι χωρίς χρόνο για τους δυο σας μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ότι δεν σας αγαπά.

Σωματική επαφή

Τα φιλιά, οι αγκαλιές, και το άγγιγμα είναι ο τρόπος που προτιμάτε να δείχνετε και να παίρνετε την αγάπη. Το άγγιγμα δείχνει στοργή και ασφάλεια, ενώ η παραμέληση της σωματικής επαφής μπορεί να σας απομακρύνει από το σύντροφό σας.