Κάνε το Τεστ

Καλύτερα γίνεται, αρκεί να το πιστέψεις!

Life Coaching και Ψυχοθεραπεία για μια καλύτερη ζωή!

Πόσες φορές, όταν μας συμβαίνει κάτι, έχουμε ακούσει τη φράση: «υπάρχουν και χειρότερα»;

Για ποιο λόγο, θα πρέπει αυτή η φράση, να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα;

Είναι προτιμότερο να σκεφτόμαστε τα χειρότερα, για να εξελιχθούμε και να πάμε μπροστά ή να σκεφτόμαστε πως υπάρχουν καλύτερα και να επιδιώξουμε να τα φτάσουμε;

Η φράση «υπάρχουν και χειρότερα», αποτελεί άλλοθι για να μην ξεκουνήσουμε για το παρακάτω. Αποτελεί μία συγκατάβαση, η οποία μας κάνει να νιώσουμε στιγμιαία ανακούφιση.

Από την άλλη, η φράση «υπάρχουν και καλύτερα», οδηγεί στην αποδοχή της ωμής αλήθειας ότι κάπου εκεί έξω, υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο, το οποίο φυσικά απαιτεί κινητοποίηση και εγρήγορση.

Η πρώτη φράση, δεν απαιτεί καμία προσπάθεια και υλοποίηση, από τη μεριά μας. Η δεύτερη φράση έχει σκοπό να μας ταρακουνήσει και να μας ξεσηκώσει απ’ όπου έχουμε βολευτεί. Είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες, η πλειοψηφία να διαλέξει την πρώτη φράση.

Όμως, ποια κατηγορία πιστεύετε ότι θα ζήσει τη ζωή στο φουλ και θα ρουφήξει, όσες περισσότερες ευκαιριες, μπορεί;

Ποια κατηγορία θα εξελιχθεί, θα διεκδικήσει και έχει αρκέτες πιθανότητες στο τέλος, να έχει πετύχει κάτι;

Η ζωή είναι ένα παιχνίδι και όπως συμβαίνει σε όλα τα παιχνίδια, έτσι και σε αυτό, τις νίκες του – ο καθένας μας – τις διεκδικεί. Αν σκεφτόμαστε διαρκώς, πως υπάρχουν και χειρότερα, πάντα θα μας προσπερνάει κάποιος άλλος. Πάντα θα βρίσκεται κάποιος άλλος, που θα διεκδικεί, ενώ εμείς όχι.

Δεν παίζει ρόλο, αν αυτός ο κάποιος είναι καλύτερος ή πιο γρήγορος. Δεν κερδίζουν πάντα οι καλύτεροι. Κερδίζουν οι πιο μεθοδικοί. Κερδίζουν εκείνοι που κυνηγάνε και διεκδικούν. Κερδίζουν εκείνοι που ξεβολεύονται. Κερδίζουν εκείνοι που δεν απογοητεύονται και δεν τα παρατάνε.

Η ζωή είναι ένας αγώνας που απαιτεί διεκδίκηση. Θα σου δώσει πολλά! Είναι διατεθειμένη να σου δώσει τα πάντα και προσωπικά και επαγγελματικά, αρκεί να τα διεκδικήσεις. Αρκεί να πιστέψεις ότι καλύτερα γίνεται και να γυρίσεις την πλάτη, σε όσους σου λένε το αντίθετο. Πίστεψε ότι γίνεται καλύτερα, διεκδίκησε και θα σου δοθεί!

Όσο κινούμαστε, τόσο καλύτερα γίνεται.

Με αυτό τον τρόπο, έρχεται η ανάπτυξη. Κι όσο υπάρχει η κινητικότητα, η οποία θέτει σε λειτουργία το πιστεύω μας πως γίνεται να έχουμε καλύτερη ζωή, η ανάπτυξη είναι δεδομένη!

Η στασιμότητα και οι περιοριστικές πεποιθήσεις είναι εκείνες που μας οδηγούν στα χειρότερα. Η φράση «υπάρχουν και χειρότερα», μας καθηλώνει. Μας κάνει να βουλιάζουμε όλο και πιο πολύ. Δεν μας βοηθάει να εξελιχθούμε, δεν μας βοηθάει να εκφράσουμε τα ταλέντα μας, δεν μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι.

Η περιοριστική φράση «καλύτερα δεν γίνεται» ακούγεται ωραιότερα στα αυτιά μας αν μετατραπεί σε «καλύτερα δε, γίνεται»!

Kι αν σας πει κάποιος ξανά ότι υπάρχουν και χειρότερα, απαντήστε του χαμογελώντας, πως υπάρχουν και καλύτερα! Υπάρχουν ακριβώς εκείνα,  τα οποία είστε πρόθυμοι εσείς, να διεκδικήσετε.

Ο καθένας μας διεκδικεί, όσα πιστεύει ότι αξίζει! Άλλοι βάζουν πιο ψηλά τον πήχη, διεκδικούν μια πιο ευτυχισμένη ζωή, ενώ άλλοι βαλτώνουν στα ίδια και τα ίδια, σκεπτόμενοι τα χειρότερα.

Κι όσο διεκδικούμε τα καλύτερα, τόσο εκείνα έρχονται προς το μέρος μας! Έλκουμε όλο και περισσότερα και όλο και καλύτερα σε όλους τους τομείς.

Γιατί το «καλύτερα γίνεται» είναι τρόπος ζωής και αναφέρεται σε όλα.

Καλύτερα γίνεται οικονομικά, καλύτερα γίνεται φιλικά και καλύτερα γίνεται ακόμα και ερωτικά! Το καλύτερα γίνεται, μας ακολουθεί  παντού, διότι καλύτερα γίνεται στη ζωή γενικότερα. Η ζωή θα μας το αποδείξει, αν το πιστέψουμε!

Κι όταν γίνεται καλύτερα, είναι τότε που και ο κόσμος γύρω μας γίνεται ξαφνικά λίγο πιο μαγικός και λίγο καλύτερος. Συναντάμε πιο συχνά ανθρώπους, που μας κάνουν να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Ανθρώπους θετικούς που μας βοηθάνε να εξελιχθούμε. Κι όσο δίνουμε, τόσο παίρνουμε.

Όταν γίνεται καλύτερα, βρίσκουμε  λύσεις στα προβλήματα πιο άμεσα και δεν νιώθουμε να ασφυκτιούμε. Οι συνεργασίες μας γίνονται καλύτερες.

Καλύτερες ιδέες κατακλύζουν το μυαλό μας. Οι ευκαιρίες που εμφανίζονται μπροστά μας είναι πλέον καλύτερες ή μάλλον τις βλέπουμε καλύτερα!

Όλα όσα μας περιβάλλουν, μεταβάλλονται προς το καλύτερο κι όχι από μόνα τους, αλλά γιατί εμείς κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Την κατεύθυνση του «καλύτερα γίνεται».

Και για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα θα πρέπει να αποβάλλουμε από την καθημερινότητα μας, αρνητικότητες όπως γκρίνια και παράπονα, στρες και άγχος, θυμούς και φόβους. Θα πρέπει να προσπαθούμε συνειδητά να μετατρέπουμε τα αρνητικά συναισθήματα σε θετικά.

Τα αρνητικά συναισθήματα δεν πρόκειται να μας κατευθύνουν στον κόσμο του «καλύτερα γίνεται». Μας οδηγούν σε μια δίνη, η οποία μας ρουφάει όλο και περισσότερο. Για να ξεφύγουμε από αυτά βοηθάει να σκεφτόμαστε πως τα πάντα στη ζωή είναι προσωρινά, - και τα καλά και τα άσχημα -, έτσι θα εστιάζουμε στα άσχημα όσο το δυνατόν λιγότερο και θα προσπαθούμε να απολαμβάνουμε τα θετικά, όσο περισσότερο μπορούμε.

Μερικές φορές, η ζωή μας δοκιμάζει και πριν γίνουν τα πράγματα καλύτερα, χειροτερεύουν αρκετά. Ακόμη και τότε όμως δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε το πιστεύω μας ότι «καλύτερα γίνεται» κι ότι όλο αυτό δεν πρόκειται να διαρκέσει για πάντα. Κάποια στιγμή θα περάσει η καταιγίδα, και τα καλύτερα θα εμφανιστούν.

Θα εμφανιστούν επειδή τα αξίζουμε και τα διεκδικήσαμε. Είναι θέμα πιθανοτήτων. Όσο διεκδικούμε κάτι, τόσο το πλησιάζουμε.

Κι όσο αρχίζουν τα πράγματα να γίνονται καλύτερα,  το «καλύτερα γίνεται» αποτελεί πλέον εξάρτηση. Απομακρυνόμαστε από τα αρνητικά και αναζητάμε τα καλύτερα όλο και συχνότερα. Τα αναμένουμε με αγωνία, ελπίζουμε σε αυτά και δεν τα εγκαταλείπουμε.

Στο «καλύτερα γίνεται» μπορεί να μας οδηγήσει και το life coaching και η ψυχοθεραπεία, ακολουθώντας διαφορετικές διαδρομές η κάθεμία.  Δεν υπάρχει ένας δρόμος μόνο.

Σημαντικό είναι να ακολουθήσουμε όποια διαδρομή μας ταιριάζει και να παραμένουμε προσκολλημένοι στο μονοπάτι μας, μέχρι αυτό να αρχίσει να κυλάει μέσα μας και να αποτελεί πλέον μονόδρομο! Άλλωστε κάθε διαδρομή είναι μοναδική και κρύβει τα δικά της «καλύτερα γίνεται».

Life coaching και ψυχοθεραπεία

Το life coaching είναι μια διαδικασία αυτοβελτίωσης, μια δυναμική διαδικασία προσωπικής ανάπτυξης και μπορεί να μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά μας και να εστιάσουμε στα θετικά. Το life coaching κοιτάζει μπροστά, ενώ η ψυχοθεραπεία επικεντρώνεται στα αδύνατά μας σημεία, στις περιοριστικές πεποιθήσεις και τα όσα μας κρατάνε πίσω. Ο συνδυασμός και των δύο (δηλαδή η φροντίδα των δυνατών και αδύναμών μας σημείων) είναι ο καλύτερος συνδυασμός για να προχωρήσουμε σε μια καλύτερη ζωή!