Κάνε το Τεστ
lycopodium, λυκοποντιουμ, ομοιοπαθητικο φαρμακο, ιδιοσυγκρασια, lycopontium

Lycopodium – ομοιοπαθητικό φάρμακο

lycopodium, ομοιοπαθητικο φάρμακο, λυκοποντιουμ, ιδιοσυγκρασια, lycopontiumLycopodium - ομοιοπαθητικό φάρμακο

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο Lycopodium προέρχεται από το φυτό Lycopodium clavatum (Λυκοπόδιον το κορυνώδες), γνωστό και ως wolf's claw, lamb's tail, (Μούσκλια ή Λυκοπόδιο, ή Νύχι Λύκου) ένα φυτό που ανευρίσκεται σε ορεινά μέρη. H Η ιδιοσυγκρασία του Lycopodium ως ομοιοπαθητικό φάρμακο αφορά κυρίως άτομα με χαμηλή αυτοπεποίθηση, που μπορεί να συμπεριφέρονται με αυταρχικότητα εκεί που μπορούν, τους ενδιαφέρει πολύ το "φαίνεσθαι" και η γνώμη των άλλων. Συνδέεται με γαστρεντερικά προβλήματα (τυμπανισμός) και ύπνος που δεν ξεκουράζει. Το Lycopodium δρα κυρίως στο συκώτι, τη χολή και το πεπτικό σύστημα γενικότερα. Σεξουαλικές διαταραχές (προβλήματα ανικανότητας και στυτικής δυσλειτουργίας, κλπ).

Μπορεί το Lycopodium να με βοηθήσει;

Εξαρτάται. Θα σας βοηθήσει εφόσον ταιριάζει στο σύνολο (ή κάποιες φορές και εν μέρει) της ιδιοσυγκρασίας και των συμπτωμάτων που εμφανίζετε.

Παρενέργειες Lycopodium

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες. Ωστόσο προκαλούν θεραπευτικές μεταβολές στον οργανισμό, ο οποίος μπορεί να παρουσιάσει παροδικά κάποιες ψυχικές ή/και σωματικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής πορείας προς την ίαση.

Δυναμοποιήσεις Lycopodium

Οι δυναμοποιήσεις που χρησιμοποιούνται συχνά είναι οι Lycopodium 1M, Lycopodium 200CH, Lycopodium 6x.

Πόσο θα με βοηθήσει το Lycopodium;

Υπάρχει μία παρανόηση τόσο σε γιατρούς όσο και σε θεραπευόμενους, ότι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο μπορεί σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις να εξαφανίσει ΟΛΑ τα συμπτώματα και ΟΛΑ τα προβλήματα, ανεξαρτήτου βαρύτητας και ποιότητας. Αυτό δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις, ιδίως για θέματα που άπτονται της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής.

Η ομοιοπαθητική είναι ένα εξαιρετικό θεραπευτικό εργαλείο, αλλά η ελλιπής κατανόηση για το θέμα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος και τις ρίζες αυτού (όπως γίνεται στις περιπτώσεις αντιμετώπισης ψυχολογικών θεμάτων από μη-ειδικούς γιατρούς), οδηγεί πολύ συχνά τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται για χρόνια δοκιμάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα περιμένοντας να βρεθεί το "σωστό" φάρμακο, ενώ άλλες θεραπευτικές τεχνικές θα μπορούσαν να έχουν πιο γρήγορα, ουσιαστικότερα και μόνιμα αποτελέσματα.

Θεραπεία για το άγχος και ενίσχυση αυτοπεποίθησης

Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το Lycopodium είναι δυνητικά σημαντική, αλλά ιδίως για τους περισσότερους ανθρώπους που υποφέρουν από έλλειψη αυτοπεποίθησης ή ζήλεια, άγχος και φοβίες, χρειάζεται θεραπεία καταρχήν με EMDR (για την επεξεργασία ορισμένων τραυματικών βιωμάτων της παιδικής/εφηβικής ηλικίας) και συμπληρωματικά ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ο συνδυασμός των οποίων έχει εξαιρετικά (και μόνιμα) αποτελέσματα.

lycopodium, λυκοποντιουμ, ομοιοπαθητικο φαρμακο, ιδιοσυγκρασια, lycopontium