Κάνε το Τεστ
ομαδική ψυχοθεραπεία, οφέλη ομαδικής ψυχοθεραπείας

Οφέλη της ομαδικής ψυχοθεραπείας

Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Η ομαδική ψυχοθεραπεία συμπληρώνει την ατομική ψυχοθεραπεία και αντίστροφα, δίνοντας στον θεραπευόμενο τη δυνατότητα να ενσωματώσει γνώσεις και από την ομαδική και την ατομική ψυχοθεραπεία στη ζωή και στις σχέσεις.

Η ομαδική ψυχοθεραπεία διευκολύνει την βαθιά αλλαγή και την επούλωση. Μέσα από μια θεραπευτική ομάδα μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας και τις σχέσεις σας με τους άλλους. Με την δυναμική της ομαδικής ψυχοθεραπείας θα αποκτήσετε βαθύτερο επίπεδο συνειδητότητας. Θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε περισσότερο τον εαυτό σας, να εκφράσετε τα συναισθήματά σας, να απελευθερωθείτε από όσα σας μπλοκάρουν και αποτελούν εμπόδια, να πάρετε ρίσκα και να έχετε υποστήριξη σε όλη αυτή τη διαδρομή.

Η ομαδική ψυχοθεραπεία σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε τις στρεβλώσεις, να δώσετε και να πάρετε υποστήριξη, να ξεπεράσετε τα όρια σας, και να μάθετε νέους τρόπους επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης. Επίσης βοηθά στη βελτίωση της ενέργειας και της ευεξίας, όπως επίσης και στην βαθύτερη ικανότητα για οικειότητα και δέσμευση. Μέσα στα πλαίσια της ομάδας μπορείτε να δείτε πως αλληλεπιδράτε με τους άλλους, να πειραματιστείτε με νέες συμπεριφορές και να δείτε τις αντιδράσεις των άλλων μελών. Μια από τις πιο σπουδαίες πτυχές της ομαδικής ψυχοθεραπείας είναι ότι σας βοηθά να εξομαλύνετε τις εμπειρίες σας. Ανακαλύπτετε νέες πτυχές του εαυτού σας που φοβόσασταν ή νιώθατε ντροπή για αυτές.

Η ομαδική ψυχοθεραπεία είναι ανεκτίμητη για τους ανθρώπους που θέλουν να συνεχίσουν το μεταμορφωτικό ταξίδι της ανακάλυψης του εαυτού τους. Το ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον της ομαδικής ψυχοθεραπείας, όπου όλα τα μέλη δεσμεύονται να είναι ειλικρινή και δουλεύουν τα θέματά τους, προσφέρει μια βαθιά και ανταποδοτική ευκαιρία για σύνδεση, ανταλλαγή και  βαθιά και μακροχρόνια αλλαγή. Τα μέλη της ομάδας μαθαίνουν και εξελίσσονται όχι μόνο από τη δική τους δουλειά μέσα στην θεραπευτική ομάδα, αλλά και από αυτή των υπολοίπων μελών.

Η ομαδική ψυχοθεραπεία δίνει πολλές δυνατότητες επανορθωτικών εμπειριών. Δηλαδή, μέσα στη συμβολική αυτή οικογένεια, επουλώνονται οι πληγές του παρελθόντος, πληγές της παιδικής ηλικίας που κυρίως διαμορφώθηκαν από τους γονείς μας και άλλα σημαντικά πρόσωπα.