Κάνε το Τεστ
σχέσεις, ζευγάρια, πώς να διαρκέσει μια σχέση, συμβουλές για την σχέση

Πώς μπορείτε να κάνετε μια σχέση να έχει διάρκεια;

Η διάρκεια στις σχέσεις

Οι σχέσεις χρειάζονται δουλειά, ειδικότερα αν σκοπεύετε να κρατήσουν και να απολαμβάνετε μια υγιή, ευτυχισμένη, και μακροχρόνια σύνδεση με τον σύντροφό σας. Και αν αναρωτιέστε τι θα μπορούσε να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πιθανότητες να είστε με τον σύντροφό σας για όλη σας τη ζωή, υπάρχουν κάποιες συμβουλές που μπορούν να κάνουν την σχέση σας να διαρκέσει καθώς δημιουργείτε ένα βαθύτερο δέσιμο ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας.

1.Ανοίξτε τις διόδους επικοινωνίας

Η ειλικρινής επικοινωνία με τον σύντροφό σας είναι το κλειδί για να αντέξει η σχέση σας στο χρόνο. Αν δεν νιώθετε άνετα να μιλήσετε ανοιχτά με τον σύντροφό σας, να εκφράσετε τις σκέψεις σας, και να είστε ευάλωτοι μπροστά του/της, η σχέση σας δεν έχει τις προοπτικές να διαρκέσει επειδή δεν υπάρχει ισχυρή σύνδεση μεταξύ σας. Όταν εσείς και ο σύντροφός σας μπορείτε να μοιράζεστε αυτά που σκέφτεστε  χωρίς φόβο, απόρριψη ή γελοιοποίηση, η σχέση είναι πιο πιθανόν να κρατήσει για πολύ καιρό.

2.Δείξτε αμοιβαίο σεβασμό

Για να συνδεθείτε με τον σύντροφό σας, χρειάζεται να σέβεστε ο ένας τον άλλο. Για παράδειγμα, αν αισθάνεστε ότι ο σύντροφός σας,σας  υποτιμά, δεν σας σέβεται, σας εκμεταλλεύεται και σας θεωρεί δεδομένη, η σχέση σας θα αποτύχει και εσείς θα αισθάνεστε συντετριμμένη επειδή δεν θα αισθάνεστε ότι αξίζετε.  Από την άλλη πλευρά, αν και οι δύο προσπαθείτε να κάνετε τον άλλο να αισθανθεί πολύτιμος και πως τον εκτιμάτε, η σχέση σας είναι πιο πιθανό να διαρκέσει στο χρόνο.

3.Εμπλουτίστε την καθημερινότητά σας

Περνάτε τυπικά τα βράδια του Σαββάτου βλέποντας τηλεόραση με τον σύντροφό σας; Είστε συχνά μαζί στο ίδιο δωμάτιο αλλά περνάτε τον περισσότερο χρόνο ο καθένας με το κινητό του; Είναι σημαντικό να μην αφήνετε την ρουτίνα να καταστρέφει το πάθος στη σχέση σας. Για να ανανεώσετε την σχέση σας ώστε να έχει διάρκεια, βρείτε τρόπους να κρατάτε την φλόγα ζωντανή κάνοντας νέα πράγματα μαζί.

4.Μην σταματάτε την προσπάθεια

Όταν πρωτογνωριστήκατε και μαθαίνατε ο ένας τον άλλο, και οι δύο προσπαθούσατε να εντυπωσιάσετε ο ένας τον άλλο, και να τον εκπλήξετε. Ωστόσο, καθώς οι σχέσεις ωριμάζουν, αλλάζουν, ίσως να μην προσπαθείτε το ίδιο όπως στην αρχή. Αν και είναι καλό που εσείς και ο σύντροφός σας είστε άνετοι μεταξύ σας και έχετε ένα δέσιμο που δεν υπήρχε στην αρχή, είναι επιτακτική ανάγκη εσείς και ο σύντροφός σας να διαθέτετε χρόνο, ενέργεια και προσπάθεια για την σχέση. Θα πρέπει να απολαμβάνετε ακόμη τα ραντεβού, να κρατάτε το χέρι του άλλου και να θέλετε ο σύντροφός σας να είναι ευτυχισμένος.

5.Ασχοληθείτε με τον εαυτό σας

Το να έχετε χρόνο για τον εαυτό σας και να κάνετε όσα σας αρέσουν είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να κρατήσει μια σχέση. Δεν είναι υγιές να περνάτε κάθε στιγμή με τον σύντροφό σας και να απομακρύνετε τους γύρω σας. Εσείς και ο σύντροφός σας δεν χρειάζεται να κάνετε τα πάντα μαζί όλη την ώρα, ή να παραμελείτε όσα είναι σημαντικά για εσάς αν θέλετε η σχέση σας να διαρκέσει.

6.Χιούμορ και διασκέδαση

Το να μπορείτε να αστειευτείτε με τον σύντροφό σας είναι ο θεμέλιος λίθος για μια υγιή και ευτυχισμένη σχέση. Και για να διαρκέσει μια σχέση, το χιούμορ πρέπει να υπάρχει. Οι σχέσεις έχουν τα πάνω και τα κάτω τους, αν όμως εσείς και ο σύντροφός σας κρατάτε τις ωραίες στιγμές, αυτή η συντροφικότητα θα σας βοηθήσει να είστε δεμένοι και στα δύσκολα.

7.Στηρίξτε ο ένας τον άλλο

Στηρίζετε ο ένας τον άλλο; Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεστε ότι μπορείτε να στηριχτείτε συναισθηματικά στον άλλο για να είναι η σχέση ουσιαστική και μακροχρόνια. Θα πρέπει να είστε ο μεγαλύτερος θαυμαστής του συντρόφου σας!

Όταν πιστέψετε πραγματικά στο σύντροφό σας και θέλετε να είναι ευτυχισμένος και επιτυχημένος, η σχέση μπορεί να είναι πολύ δυνατή και ασφαλής ώστε να αντέξει στο χρόνο.