Κάνε το Τεστ
σχέσεις, προβλήματα στη σχέση, πως να σώσετε τη σχέση σας, μπορεί να σωθεί μια σχέση, τρόποι για να σώσετε τη σχέση σας

Πως να σώσετε τη σχέση σας

Μπορεί να σωθεί μια σχέση;

Οι σχέσεις είναι δύσκολες. Τη μια στιγμή μπορεί να αισθάνεστε ευτυχισμένοι και την επόμενη να νιώθετε μοναξιά μέσα στη σχέση. Ωστόσο, όταν είστε σε μια σχέση και αναρωτιέστε αν πρέπει να μείνετε ή να φύγετε, υπάρχουν κάποια πράγματα που καλό είναι να σκεφτείτε πριν πάρετε μια απόφαση.

Σκεφτείτε πόσο καιρό είστε στη σχέση, αν περάσατε δυσκολίες και τα καταφέρατε. Κάντε μια ανασκόπηση της σχέσης σας και δείτε και τον εαυτό σας μέσα στη σχέση.

Πώς θα καταλάβετε αν η σχέση σας μπορεί να σωθεί;

Το να φύγετε και να αποφύγετε τις διαφωνίες μπορεί να είναι η εύκολη λύση, επειδή το να μείνετε είναι το πιο δύσκολο. Όμως για να κρατήσει μια σχέση χρειάζεται και οι δύο σύντροφοι να είναι πρόθυμοι να δουλέψουν για τη αυτή.

Δεν έχει σημασία πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα, πόσο έχετε απομακρυνθεί, είστε ακόμη μαζί σε όλα. Όταν γνωρίζετε ότι έχετε κάτι ανεκτίμητο, είναι σημαντικό να παλέψετε για αυτό.

Είστε ο εαυτός σας με το σύντροφό σας

Είναι δύσκολο να είστε ειλικρινείς και να μοιράζεστε την αλήθεια με όλους. Το να μοιράζεστε τους φόβους σας, τις αδυναμίες και τα μυστικά σας δεν είναι κάτι εύκολο. Αν έχετε κάποιον που εμπιστεύεστε και τον έχετε στην καρδιά σας, κρατήστε τον κοντά σας επειδή σας γνωρίζει καλά και σας αγαπά για αυτό που είστε.

Κατανοήστε τις αδυναμίες σας

Αν είστε αρκετά ώριμοι να κατανοήσετε ότι είμαστε όλοι άνθρωποι, τότε η αγάπη σας μπορεί να κρατήσει. Οι άνθρωποι αποτυγχάνουν, κάνουν λάθη. Αλλά αν κάποιος αναγνωρίζει τις αδυναμίες του και τις δουλεύει, είναι πολύ σημαντικό. Η συγχώρεση σας απελευθερώνει, η πικρία και η δυσαρέσκεια σας κρατά κολλημένους.

Ακόμη νοιάζεστε

Δεν έχει σημασία αν ο σύντροφος σας , σας εκνευρίζει ή σας θυμώνει, ακόμη νοιάζεστε βαθιά για αυτόν. Αν νοιάζεστε, υπάρχει ακόμη ελπίδα για τη σχέση.

Παραμένετε καλοί φίλοι

Οι καλύτερες σχέσεις ξεκινούν από μια φιλία. Είτε ξεκινήσατε τη σχέση σας ως φίλοι ή σταδιακά γίνατε φίλοι, μια σχέση αξίζει να σωθεί όταν είστε φίλοι. Το να χάσετε μια σχέση και μια φιλία είναι πολύ επώδυνο.

Μιλήστε σαν καλοί φίλοι και συζητήστε όλα τα θέματα που σας απασχολούν με σεβασμό. Αν έχετε βρει έναν παντοτινό φίλο στο πρόσωπο του συντρόφου σας, μην το θεωρείτε δεδομένο.

Μην παίρνετε βιαστικές αποφάσεις

Η αλήθεια είναι ότι πολλά ζευγάρια έρχονται αντιμέτωπα με πολλές προκλήσεις. Όμως μπορούν να δουλέψουν τα θέματά τους αν είναι και οι δύο πρόθυμοι να κάνουν μια προσπάθεια. Μην παρασύρεστε από το θυμό, τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση. Δουλέψτε τα προβλήματά σας και αν ακόμη νιώθετε δυστυχισμένοι είναι η στιγμή να τελειώσετε τη σχέση σας.

Να είστε απολύτως ειλικρινείς

Μην προσπαθείτε να διορθώσετε τη σχέση σας μόνοι σας, αυτή η επιλογή δεν λειτουργεί. Μιλήστε με το σύντροφό σας αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Συζητήστε με ειλικρίνεια για τις ανησυχίες σας και αφήστε τον να γνωρίζει ότι αναρωτιέστε αν η σχέση σας λειτουργεί. Μην απειλείτε το σύντροφό σας ότι θα τον χωρίσετε αλλά σιγουρευτείτε ότι έχει καταλάβει πόσο σοβαρά παίρνετε αυτά τα θέματα.

Μην αφήνετε το σύντροφό σας στα σκοτάδια, ειδικά αν δεν έχετε μοιραστεί αυτές τις σκέψεις μαζί του ποτέ ξανά. Δώστε του την ευκαιρία να ξέρει. Να είστε ευγενικοί και απολύτως ειλικρινείς.

Ξεκινήστε ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία ζεύγους θα σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα από την πλευρά του συντρόφου σας. Βέβαια αν ο σύντροφός σας δεν θέλει να σας ακολουθήσει, μπορείτε να κάνετε ατομική ψυχοθεραπεία και να εξερευνήσετε τα δικά σας συναισθήματα.

Κατανοήστε τη δική σας συμβολή στο πρόβλημα

Μην πέφτετε στην παγίδα της απόδοσης ευθυνών. Μπορεί να νιώθετε αναστάτωση με κάτι που κάνει ο σύντροφός σας, αλλά την ίδια στιγμή, σιγουρευτείτε ότι κατανοείτε τον τρόπο με τον οποίο εσείς συμβάλλετε σε αυτή την αρνητική ενέργεια και στα προβλήματα μεταξύ σας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ξεκάθαροι για όσα κάνουν οι σύντροφοί τους και τους ενοχλούν αλλά δεν κατανοούν απόλυτα όσα κάνουν αυτοί.

Αν το πρόβλημα δεν είναι μια συμπεριφορά του συντρόφου σας που σας πληγώνει αλλά μια διαφορά στον τρόπο ζωής σας, μπορείτε με σεβασμό να μιλήσετε για το πως νιώθετε και αν είναι δυνατό να βρείτε έναν δίκαιο συμβιβασμό.

Επικεντρωθείτε στην επούλωση του εαυτού σας

Αυτό είναι κάτι διαφορετικό από το να αναγνωρίσετε τον τρόπο με τον οποίο εσείς συμβάλλετε στα προβλήματα στη σχέση σας. Αφορά την εσωτερική δουλειά που πρέπει να κάνετε με τον εαυτό σας.

Πολλοί άνθρωποι που αφήνουν μια σχέση δεν είναι πιο ευτυχισμένοι από όσο ήταν μέσα στη σχέση. Αν πιστεύετε ότι ο σύντροφός σας είναι υπεύθυνος για τα συναισθήματά σας και τον κατηγορείτε για τη δυστυχία σας, τότε δεν είναι η στιγμή να φύγετε. Είναι η στιγμή να ξεκινήσετε να δουλεύετε με τον εαυτό σας.

Αναλάβετε την ευθύνη για τα συναισθήματά σας

Πολλά από τα προβλήματα που προκύπτουν στη ζωή μας σχετίζονται άμεσα με υποκείμενα θέματα ψυχικής και συναισθηματικής υγείας. Αν αγνοείτε τα συναισθήματά σας, κρίνετε αυστηρά τον εαυτό σας, ή κάνετε το σύντροφό σας να νιώθει υπεύθυνος για τα συναισθήματά σας, τότε απορρίπτετε τον εαυτό σας. Με τη βοήθεια της ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ  θα αποδεχτείτε και θα αγαπήσετε τον εαυτό σας. Οι άνθρωποι μας συμπεριφέρονται όπως συμπεριφερόμαστε εμείς στον εαυτό μας.