Κάνε το Τεστ
πως να σταματήσετε να κατηγορείτε τους άλλους, αναλάβετε την ευθύνη των πράξεων σας

Πως να σταματήσετε να κατηγορείτε τους άλλους

Πώς να σταματήσετε να κατηγορείτε τους άλλους;

Μερικές φορές η ζωή δεν παίρνει το δρόμο που θα θέλατε. Ο καθένας αντιμετωπίζει εμπόδια στη ζωή του και είναι φυσιολογικό να προσπαθήσετε για να  επιτύχετε. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που κατηγορούν τους άλλους αντί να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις πράξεις τους. Αν έχετε συνηθίσει να κατηγορείτε τους άλλους, χρειάζεται να κάνετε κάποιες θετικές αλλαγές στη ζωή σας. Μπορείτε να αλλάξετε τη ζωή σας και να αρχίσετε να γίνετε το άτομο που θέλετε.

Όταν κατηγορείτε τους άλλους προσπαθείτε να διατηρήσετε την εικόνα του εαυτού σας και να προστατεύσετε την αυτοεκτίμηση σας. Για όσα συμβαίνουν μπορεί να φταίει ο σύντροφός σας, φταίει ο εργοδότης σας , φταίει η κοινωνία. Κάποιος ή κάτι σας φταίνε. Αυτό σας επιτρέπει να αποφύγετε τον εαυτό σας.

Το να κατηγορείτε τους άλλους σας κρατά ασφαλείς, και δεν σας αφήνει να δείτε την απόσταση σε αυτό που πιστεύετε για τον εαυτό σας και σε αυτό που είστε πραγματικά. Το να κατηγορείτε τους άλλους σας αποτρέπει να εξελιχθείτε και να ωριμάσετε. Είναι ένας τρόπος να αποφύγετε τις ευθύνες, και σας κρατά κολλημένους σε μια κατάσταση.

Το να κατηγορείτε τους άλλους είναι μια στρατηγική (συνήθως ασυνείδητη) που δεν σας αφήνει να κάνετε αλλαγές ή να αντιμετωπίσετε την πραγματικότητα. Όσο τα προβλήματα οφείλονται σε άλλους, παραμένετε απασχολημένοι και μένετε επικεντρωμένοι στο να διορθώσετε τις κατηγορίες, ώστε να διορθώσετε το άτομο ή την κατάσταση. Στρέφετε την προσοχή σας σε αυτό που πιστεύετε ότι είναι η πηγή του προβλήματος. Έτσι γυρνάτε την πλάτη όχι μόνο στις τρέχουσες καταστάσεις, αλλά σε όσα έχετε ανάγκη να κάνετε.

Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα για να σταματήσετε να κατηγορείτε τους άλλους είναι να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας. Τα λάθη σας προκύπτουν από την έλλειψη εκπαίδευσης για συγκεκριμένα θέματα. Χρειάζεται να προσπαθήσετε να σταματήσετε να καλύπτετε τις ανεπάρκειές σας γιατί αυτό δεν σας προσφέρει τίποτε καλό. Είναι πιο υγιές να ψάξετε βαθιά μέσα σας και να προσπαθήσετε να βελτιώσετε τον εαυτό σας. Δεν πρέπει να ντρέπεστε για όσα κάνατε στο παρελθόν αν θέλετε να προχωρήσετε.

Μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμο να δίνετε χρόνο για να μάθετε. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας , αυτό είναι μια διαδικασία που παίρνει μια ζωή. Πάντα θα υπάρχουν νέα πράγματα να μάθετε και να γίνεστε καλύτεροι. Είτε προσπαθείτε να μάθετε νέες τεχνικές για να γίνετε καλύτεροι στη δουλειά σας ή να μάθετε νέα χόμπι. Μπορείτε να σταματήσετε να κατηγορείτε τους άλλους και να γίνεστε καλύτεροι σε πολλές πτυχές της ζωής σας.