Κάνε το Τεστ
συμβουλές ζωής, συμβουλές για μια ευτυχισμένη ζωή

Συμβουλές για μια ευτυχισμένη ζωή

Συμβουλές Ζωής

Όλοι μας θέλουμε να ζούμε μια ικανοποιητική και ευτυχισμένη ζωή. Συνεχώς αναρωτιόμαστε πως θα το πετύχουμε. Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την ευτυχία. Υπάρχουν όμως κάποιοι τρόποι που θα σας βοηθήσουν να έρθετε πιο κοντά σε αυτή.

1.Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας                                                                              

Πολλές φορές μπορεί να πάρετε αποφάσεις που είναι ενάντια σε όσα πιστεύετε. Κατά βάθος, δεν θέλετε να το κάνετε αλλά το κάνετε. Ακούτε τη λογική σας. Προσπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας ότι η αύξηση που κερδίσατε είναι ικανοποιητική ή ότι δεν θέλετε να πάρετε κάποιο μεγάλο ρίσκο, έτσι όμως συμβιβάζεστε. Το να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας είναι μια πραγματική πρόκληση. Αλλά αν καταπιέζετε τον πραγματικό σας εαυτό αυτό θα σας δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα.

2. Κάντε αυτό που αγαπάτε

Είναι σπουδαίο να κάνετε αυτό που αγαπάτε. Και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι τα παρατάνε. Βρίσκουν απλά μια δουλειά για να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και βάζουν στην άκρη όλα όσα αγαπούν. Τελικά, χάνουν το κίνητρό τους, βουλιάζουν στη ρουτίνα και εγκαταλείπουν τα όνειρά τους. Και μετά από χρόνια κοιτούν πίσω μετανιωμένοι και εύχονται να είχαν κάνει άλλα πράγματα.

3. Δημιουργήστε ένα περιβάλλον που θα σας αντιπροσωπεύει

Αν είστε εξωστρεφής, μην κάνετε μια δουλειά που θα καταπιέζει αυτό το κομμάτι του εαυτού σας. Αν είστε εσωστρεφής , μην προσπαθείτε να γίνετε εξωστρεφής για να είστε αρεστοί στους συνεργάτες σας. Δημιουργήστε το δικό σας περιβάλλον ώστε να μπορείτε να εξελιχθείτε. Καλό είναι να σας περιβάλλουν άνθρωποι που σας καταλαβαίνουν ή τουλάχιστον προσπαθούν να σας καταλάβουν. Πάντα υπάρχουν επιλογές. Μην μένετε σε ένα περιβάλλον που δεν σας αντιπροσωπεύει.

 4. Επιλέξτε σοφά τους φίλους σας

Είστε η αντανάκλαση των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνάτε τον περισσότερο χρόνο, για αυτό επιλέξτε τους σωστά. Αν παραπονιούνται συχνά, αναπόφευκτα θα κάνετε και εσείς το ίδιο. Αν δεν προσπαθούν να βελτιώσουν τον εαυτό τους, δεν θα το κάνετε ούτε εσείς. Είναι πολύ δύσκολο να είστε χαρούμενοι όταν περιβάλλεστε από αρνητικούς ανθρώπους.

5. Αντιμετωπίστε τις προκλήσεις

Ως ανθρώπινα όντα αγαπάμε τις προκλήσεις και ευημερούμε μέσα από αυτές. Ωριμάζουμε και ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας. Και εμείς αποφασίζουμε αν αυτή η διαδικασία της εξέλιξης θα είναι ευχάριστη. Είμαστε ευτυχισμένοι επειδή τα έχουμε καταφέρει και έχουμε ξεπεράσει τον εαυτό μας.

6. Καλλιεργήστε την βεβαιότητα αλλά μην ξεχνάτε τον αυθορμητισμό

Αν όλα στη ζωή μας ήταν  προγραμματισμένα, θα ήταν  βαρετά. Αν τίποτα στη ζωή σας δεν είναι σχεδιασμένο, τότε υπάρχει ρίσκο. Η ευτυχία βρίσκεται κάπου στη μέση. Θέλετε βεβαιότητα στη ζωή σας για να νιώθετε ασφάλεια αλλά αφήστε και ένα παράθυρο ανοιχτό για τον αυθορμητισμό στη ζωή σας. Οι αυθόρμητες περιπέτειες είναι αυτές που μας δίνουν χαρά .

7. Ποτέ μην τα παρατάτε

Είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσετε κάτι. Όλοι έχουν κάποιες εξαιρετικές ιδέες. Αλλά χρειάζεται πολλή επιμονή για να ολοκληρώσετε κάτι. Όταν κανένας δεν πιστεύει σε αυτό που κάνετε, θα έρθετε αντιμέτωποι με ένα μεγάλο δίλημμα, "Αξίζει να συνεχίσω;" Όταν όλοι γύρω σας δεν θα αντιλαμβάνονται την πρόοδο σας και δεν θα έχετε υποστήριξη, θα συνεχίσετε να προσπαθείτε; Όταν τα εμπόδια και οι δυσκολίες θα σας απογοητεύουν θα συνεχίσετε να παλεύετε; Χρειάζεται να το κάνετε, επειδή όλα αυτά μπορεί να συμβούν. Οι απογοητεύσεις, οι αποτυχίες, τα εμπόδια και η κριτική από τους άλλους δεν πρέπει να σας σταματήσουν, είναι κομμάτι του μονοπατιού προς την ζωή των ονείρων σας.

8. Μην σταματάτε να εξελίσσεστε

Όσο πιο πολλά μαθαίνετε τόσο καλύτεροι θα γίνεστε. Εξελίξτε τις επαγγελματικές και τις ηγετικές σας ικανότητες, βελτιωθείτε στην επικοινωνία, αλλάξτε τις συμπεριφορές που δεν σας αρέσουν, μάθετε να διαχειρίζεστε δύσκολες καταστάσεις, να είστε δημιουργικοί , να θέτετε στόχους και να τους επιτυγχάνετε. Η ζωή είναι μια διαρκής διαδικασία εξέλιξης.

9. Να δείχνετε τα συναισθήματά σας

Το μυστικό είναι να δείχνετε τα συναισθήματά σας. Τα κοινωνικά στερεότυπα μας κάνουν να κρύβουμε ποιοι είμαστε και να δημιουργούμε έναν άλλο εαυτό ώστε να είμαστε αποδεκτοί. Αλλά όλα τα καλά έρχονται όταν είμαστε ο εαυτός μας. Αυτές οι στιγμές επιβεβαιώνουν την ανθρώπινη ύπαρξή μας. Ότι δεν είμαστε τέλειοι. Ανοίγουμε τον εαυτό μας και βλέπουμε ποιοι είμαστε. Αποδεχόμαστε τον εαυτό μας και αφήνουμε τους άλλους να κάνουν το ίδιο .

Η ευτυχία είναι κρυμμένη μέσα σας μην την ψάχνετε κάπου αλλού.