Κάνε το Τεστ
σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας θα κρατήσει, παράγοντες που επηρεάζουν την διάρκεια της σχέσης σας, μακροχρόνιες σχέσεις

Σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας θα έχει διάρκεια

Σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας θα κρατήσει

Κάθε σχέση έχει διακυμάνσεις. Τη μια μέρα είστε αγκαλιά με τον αγαπημένο σας και σκέφτεστε ότι η αγάπη σας θα κρατήσει για πάντα και την επόμενη μέρα συγκρούεστε για απλά πράγματα. Το να είστε ευτυχισμένοι είναι η μια πλευρά του νομίσματος, αλλά το να γνωρίζετε ότι έχετε μια υγιή, σταθερή και μακροχρόνια σχέση είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Υπάρχουν όμως κάποια σημάδια που δείχνουν ότι η σχέση σας θα έχει διάρκεια.

Βοηθάτε ο ένας τον άλλο

Είναι κάτι που συμβαίνει αυθόρμητα στην καθημερινότητα. Ο ένας μαγειρεύει και ο άλλος καθαρίζει. Ο ένας απλώνει τα ρούχα από το πλυντήριο και ο άλλος τα μαζεύει. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι συμπληρώνει ο ένας τον άλλο συνεχώς, αλλά ότι υπάρχουν πράγματα για τα οποία φροντίζει ο καθένας στη σχέση.

Επικοινωνείτε

Οι σχέσεις για να ευημερήσουν και να εξελιχθούν χρειάζονται δύο ανθρώπους που επικοινωνούν και συζητούν για όλα τα θέματα. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει να συζητάτε μόνο για ταινίες και την αγαπημένη σας μουσική. Σημαίνει να συζητάτε για σημαντικά πράγματα όπως οι αποφάσεις στη ζωή σας, τα όμορφα και τα άσχημα συναισθήματα. Τα ζευγάρια που μιλάνε, μένουν μαζί επειδή αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους πριν γίνουν σοβαρά.

Ότι χαλάει, το φτιάχνετε

Στις μέρες μας, οι άνθρωποι μόλις χαλάσει κάτι το πετάνε και αγοράζουν ένα καινούργιο. Αυτή η στάση μπορεί να είναι ωφέλιμη για τα αντικείμενα, αλλά δεν είναι καθόλου υγιής αντιμετώπιση για τους ανθρώπους. Καμία σχέση δεν είναι τέλεια. Τα πράγματα αλλάζουν. Θα υπάρξουν όμορφες στιγμές αλλά και άσχημες. Όταν εμφανίζονται οι δυσκολίες, οι άνθρωποι σε μια μακροχρόνια σχέση συνήθως επιλύουν το πρόβλημα, αν φυσικά αυτό μπορεί να γίνει.

Νιώθετε άνετα μεταξύ σας

Στα πρώιμα στάδια της σχέσης, οι άνθρωποι τείνουν να παρουσιάζουν μόνο την λαμπερή εκδοχή του εαυτού τους, κρύβοντας οτιδήποτε μπορεί να τους κάνει να φαίνονται λιγότερο ελκυστικοί στα μάτια του συντρόφου τους. Αλλά όταν θέλετε συνεχώς να εντυπωσιάζετε το σύντροφό σας, επειδή φυσικά σας αρέσει, αυτό δεν είναι εφικτό και ρεαλιστικό.

Αν μπορείτε να είστε ο εαυτός σας και να νιώθετε άνετα με το σύντροφό σας για αυτό που είστε , αυτό σημαίνει ότι νιώθετε άνετα στη σχέση σας. Μπορείτε να μιλήσετε όταν κάτι σας ενοχλεί, από το να μένετε σιωπηλοί ή να λέτε στο σύντροφό σας μόνο αυτά που θέλει να ακούσει. Αν είστε σε μια σχέση που είστε ειλικρινείς με όσα νιώθετε και ο σύντροφός σας μπορεί να τα ακούσει, να σας υποστηρίξει και να είναι και αυτός ειλικρινής, τότε αυτό είναι ένα καλό σημάδι για τη σχέση σας.

Αναγνωρίζετε τα λάθη σας και ζητάτε συγνώμη

Δύο άνθρωποι που είναι σε σχέση χρειάζεται να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τα λάθη, τις παρεξηγήσεις, αντί να βρίσκουν δικαιολογίες για τη συμπεριφορά τους, και να ξεπερνούν την δυσαρέσκεια.

Όλοι κάνουμε λάθη, λέμε πράγματα που δεν πρέπει και γινόμαστε εγωιστές. Η συγνώμη είναι ένα πανίσχυρο φάρμακο που μπορεί να επουλώσει τις πληγές σε μια σχέση. Είναι πολύ σημαντικό οι σύντροφοι να ζητάνε συγνώμη και να την εννοούν και να κάνουν ότι μπορούν για να διορθώσουν τα πράγματα.