Κάνε το Τεστ
sulphur ομοιοπαθητικο φαρμακο, σουλφουρ, sulfur, ιδιοτητες, ιδιοσυγκρασια

Sulphur – ομοιοπαθητικό φάρμακο

Sulphur - ομοιοπαθητικό φάρμακο

sulphur ομοιοπαθητικο φαρμακο, σουλφουρ, sulfur, ιδιοτητες, ιδιοσυγκρασια

To ομοιοπαθητικό φάρμακο Sulphur παράγεται από το θειάφι (θείο). Το Sulphur eίναι ένα πολύχρηστο ομοιοπαθητικό φάρμακο, δηλαδή τα συμπτώματά του καλύπτουν ένα πολύ μεγάλο εύρος παθολογίας (polycrest) και είναι από τα πιο συχνά στην Ελλάδα. Υπάρχουν δύο βασικές ιδιοσυγκρασίες, η πρώτη έχει να κάνει με το "φιλοσοφικό" τύπο που αφορά άτομα με φιλοσοφικές τάσεις (πολλές θεωρίες και ερωτήματα). Η άλλη ιδιοσυγκρασία αφορά τον "πρακτικό ιδεαλιστή" που είναι πιο εξωστρεφή άτομα. Η ιδιοσυγκρασία του Sulphur αφορά άτομα με έντονο εγωκεντρισμό, επικριτικά, αγχώδη, ακατάστατα άτομα (τσαπατσουλιά), δεν ενδιαφέρονται τόσο για την προσωπική υγιεινή. Όσον αφορά το γυναικείο φύλλο, ταιριάζει περισσότερο σε business προσανατολισμένες γυναίκες. Γενικά πρόκειται για άτομα που ζεσταίνονται (ιδίως τα πέλματα), επιθυμούν γλυκά και λίπος. Η ροπή στην αδράνεια (τεμπελιά) και η αναβλητικότητα είναι χαρακτηριστικά του Sulphur, αναλώνεται σε συζητήσεις χωρίς πρακτικά αποτελέσματα. Η συμπτωματολογία και οι ιδιότητες του Σούλφουρ καλύπτουν πλήθος νοσημάτων και παθολογίας, ιδίως δερματικά προβλήματα (ακμή, έκζεμα, ψωρίαση, αποστήματα, κλπ) καθώς και το γαστρεντερικό (διάρροια, αιμορροϊδες, έλκη, κα).

Μπορεί το Sulphur να με βοηθήσει;

Εξαρτάται. Θα σας βοηθήσει εφόσον ταιριάζει στο σύνολο (ή κάποιες φορές, και εν μέρει) της ιδιοσυγκρασίας και των συμπτωμάτων που εμφανίζετε.

Δυναμοποιήσεις Sulphur

Δυναμοποιήσεις που χρησιμοποιούνται συχνά είναι οι Sulphur 1M, Sulphur 200CH, Sulphur 6x.

Παρενέργειες Sulphur

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες. Ωστόσο προκαλούν θεραπευτικές μεταβολές στον οργανισμό, ο οποίος μπορεί να παρουσιάσει κάποιες ψυχικές ή/και σωματικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής πορείας.

Πόσο θα με βοηθήσει το Sulphur ;

Υπάρχει μία παρανόηση τόσο σε γιατρούς όσο και σε θεραπευόμενους, ότι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο μπορεί σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις να εξαφανίσει ΟΛΑ τα συμπτώματα και ΟΛΑ τα προβλήματα, ανεξαρτήτου βαρύτητας και ποιότητας. Αυτό δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις, ιδίως για θέματα που άπτονται της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής.

Η ομοιοπαθητική είναι ένα εξαιρετικό θεραπευτικό εργαλείο, αλλά η ελλιπής κατανόηση για το θέμα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος και τις ρίζες αυτού (όπως γίνεται στις περιπτώσεις αντιμετώπισης ψυχολογικών θεμάτων που αναλαμβάνουν γιατροί χωρίς να είναι ψυχίατροι), οδηγεί πολύ συχνά τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται για χρόνια δοκιμάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα περιμένοντας να βρεθεί το "σωστό" φάρμακο, ενώ άλλες θεραπευτικές τεχνικές θα μπορούσαν να συμπληρώσουν τη θεραπεία ή να έχουν πιο γρήγορα, ουσιαστικότερα και μόνιμα αποτελέσματα.

Θεραπεία άγχους, κατάθλιψης, θυμού

Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το Sulphur είναι δυνητικά σημαντική, αλλά οι περισσότεροι ανθρώποι που υποφέρουν από άγχος, θυμό, αδράνεια (η οποία μπορεί να υποκρύπτει κατάθλιψη) χρειάζονται ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, και πιθανότατα EMDR (για την επεξεργασία ορισμένων τραυματικών βιωμάτων). Η συνδυαστική θεραπεία έχει στις περισσότερες περιπτώσεις πολύ καλά αποτελέσματα.