Κάνε το Τεστ
η φάση του μήνα του μέλιτος, ο μήνας του μέλιτος, ποια είναι τα επόμενα βήματα μετά τη φάση του μέλιτος

Τι είναι η φάση του μήνα του μέλιτος;

Η φάση του μήνα του μέλιτος

Το να ερωτευτεί κάποιος είναι εύκολο, αλλά το να μείνει ερωτευμένος σε μια μακροχρόνια σχέση μπορεί πολλές φορές να απαιτεί σκληρή δουλειά. Στην αρχή μιας σχέσης, τα ζευγάρια τυπικά περνούν πολύ χρόνο μαζί και έχουν πολλές θετικές εμπειρίες όπως τα ραντεβού και άλλες διασκεδαστικές δραστηριότητες. Ωστόσο, αυτές οι θετικές εμπειρίες μειώνονται με τον καιρό, καθώς οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, όπως η δουλειά, το σπίτι και οι υποχρεώσεις απομακρύνουν το ζευγάρι.

Εκτός από τις θετικές εμπειρίες, κάθε ζευγάρι έχει και αρνητικές εμπειρίες όπως οι διαφωνίες για τα οικονομικά, οι υποχρεώσεις , ο χρόνος που θα περάσουν με άλλους ανθρώπους. Οι θετικές και οι αρνητικές εμπειρίες είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους. Καθώς υπάρχουν ζευγάρια που έχουν πολλές θετικές εμπειρίες και λίγες αρνητικές , υπάρχουν και άλλα που έχουν πολλές θετικές και πολλές αρνητικές εμπειρίες, ενώ κάποιοι άλλοι έχουν μια ουδέτερη σχέση. Καθώς οι θετικές και  οι αρνητικές εμπειρίες αλλάζουν με τον καιρό, μερικά ζευγάρια αποφασίζουν να μείνουν μαζί, ενώ άλλα όχι.

Τι είναι η φάση του μήνα του μέλιτος;

Στα πρώιμα στάδια μιας νέας σχέσης, όλα φαίνονται συναρπαστικά όσο δένεστε και ερωτεύεστε το σύντροφό σας. Αυτή είναι η φάση του μήνα του μέλιτος, όπου και οι δύο σύντροφοι είναι σε μαγική φούσκα στην οποία όλα μοιάζουν ιδανικά.

Ποια είναι τα επόμενα στάδια;

Μετά από ένα χρονικό διάστημα σε κάθε ζευγάρι οι ορμόνες πέφτουν και οι σύντροφοι αρχίζουν να βλέπουν τα πράγματα όπως είναι πραγματικά. Προσπαθήστε να μην βλέπετε την πραγματικότητα ως κάτι κακό.

Σίγουρα, θα αρχίσετε να παρατηρείτε χαρακτηριστικά που σας εκνευρίζουν στο σύντροφό σας και ίσως να θέλετε να περνάτε περισσότερο χρόνο με ανθρώπους εκτός σχέσης.

Η αγάπη έρχεται με τον χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι όσο περισσότερο μαθαίνετε το σύντροφό σας τόσο πιο πολύ τον αγαπάτε. Φυσιολογικά, θα αρχίσετε να σκέφτεστε με το "εμείς" και να αφήνετε στην άκρη το "εγώ".  Ο σκοπός είναι να δημιουργήσετε μια πιο βαθιά σύνδεση που ανοίγει το δρόμο για μια υγιή σχέση γεμάτη εμπιστοσύνη.

Τι μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε τη σχέση σας ζωντανή;

Πρώτα από όλα, αποδεχτείτε ότι η φάση του μήνα του μέλιτος δεν είναι κάτι σταθερό. Επικεντρωθείτε στο να δημιουργήσετε ένα κοινό μέλλον όπου και οι δύο θα δουλεύετε τα εξής:

  • Την επικοινωνία
  • Την σύνδεση
  • Τη δέσμευση
  • Τη διασκέδαση
  • Την εξέλιξη
  • Την εμπιστοσύνη

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κρατήσετε τη φλόγα ζωντανή στη σχέση σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι περνάτε χρόνο μαζί, γελάτε μαζί , βγαίνετε μαζί και έχετε στιγμές οικειότητας.

Κάθε σύντροφος χρειάζεται να έχει χρόνο για τον εαυτό του και τα δικά του ενδιαφέροντα. Με αυτό τον τρόπο ανανεώνεται η σχέση σας και πάντα θα έχετε να μοιραστείτε μια καινούργια εμπειρία.