Κάνε το Τεστ
wellbutrin xr, γουελμπουτριν, ενδειξεις, παρενεργειες

WELLBUTRIN – που χρησιμοποιείται; Παρενέργειες

WELLBUTRIN / Βουπροπιόνη

Το WELLBUTRIN είναι ένα αντικαταθλιπτικό φάρμακο. Ανήκει στην κατηγορία των NDRI αντικαταθλιπτικών (αναστολέας επαναπρόσληψης νορεπινεφρίνης και ντοπαμίνης). Η τυπική χρήση για το Wellbutrin (βουπροπιόνη, bupropion) είναι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Χρησιμοποιείται επίσης επικουρικά για τη διακοπή του καπνίσματος (όταν έχετε παράλληλα υποστήριξη, δηλαδή συμμετοχή σε πρόγραμμα διακοπής καπνίσματος).

Λήψη Wellbutrin

Κυκλοφορεί σε δισκία ελεγχόμενης αποδέσμευσης, σε δόσεις των Wellbutrin 150 mg και Wellbutrin 300 mg. Η συνήθης δοσολογία είναι 150 - 300 mg Wellbutrin μέσα στην ημέρα, σε διαιρεμένες δόσεις (και κατά προτίμηση όχι βράδυ).

Μορφή mg και ποσότητα Wellbutrin Τιμή
Χάπια WELLBUTRIN XR 150MG BTx30 11,51
Χάπια WELLBUTRIN XR 300MG BTx30 24,62

Αποτελεσματικότητα Wellbutrin

Η βουπροπιόνη δεν θα αλλοιώσει την προσωπικότητά σας, ούτε θα σας κάνει άμεσα χαρούμενους. Αν πάσχετε από κατάθλιψη, θα σας βοηθήσει αποτελεσματικά στο να ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Χρειάζεται όμως χρόνο για να αποκαταστήσει την ισορροπία των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο, που συνοδεύουν την κατάθλιψη ή άλλες διαταραχές.

Τα αποτελέσματα της δράσης του Wellbutrin επέρχονται συνήθως σε 3-4 εβδομάδες, έτσι θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να νιώσετε τη δράση του. Για αυτό θα πρέπει να την παίρνετε καθημερινά σταθερά, παρόλο που δεν θα δείτε κάποια ιδιαίτερη διαφορά στην αρχή. Συχνά χρειάζεται να συνεχίσει κανείς την αγωγή για μήνες, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ψυχίατρού σας.

Όταν χρησιμοποιείται σωστά, το Wellbutrin μπορεί αποτελεσματικά να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, όπως δείχνουν οι μελέτες.

Πληροφορίες συνοπτικά: Wellbutrin

Φάρμακο: WELLBUTRIN
Δραστική Ουσία: ΒΟΥΠΡΟΠΙΟΝΗ / Bupropion
Συνήθης δόση: 150-300 mg/ημέρα
Μέγιστη δόση: 450 mg/ημέρα
Κατηγορία: NDRI αντικαταθλιπτικό
Χρήση σε: Κατάθλιψη Διακοπή καπνίσματος
Γενόσημα φάρμακα: Zyban, Bupropion

wellbutrin xr, γουελμπουτριν, χαπια, ενδειξεις, παρενεργειες Παρενέργειες Wellbutrin

Εάν νιώσετε ότι δεν βελτιώνεστε ή ότι χειροτερεύετε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της θεραπείας (ιδίως τις πρώτες εβδομάδες ή αν διακόψετε το φάρμακο), θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας.

Τα φάρμακα μπορεί να έχουν διαφορετικές ανεπιθύμητες ενέργειες σε κάθε θεραπευόμενο. Συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες του Wellbutrin είναι: κεφαλαλγίες, αϋπνία, ξηροστομία, σεξουαλικές διαταραχές (μειωμένη επιθυμία ή διαταραχές στήσεις), ζάλη, διαταραχές στην όρεξη, γαστρεντερικές διαταραχές όπως ναυτία, δυσκοιλιότητα, ανησυχία. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος ασθενής θα βιώσει κάποια συμπτώματα από αυτά ή κάποια άλλα. Το Wellbutrin δεν δημιουργεί εξάρτηση, ωστόσο μπορεί να έχετε κάποια συμπτώματα στέρησης σε περίπτωση απότομης διακοπής του (όπως ίλιγγο, αϋπνία, άγχος) για αυτό θα πρέπει να μειωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας.

Αντενδείξεις Wellbutrin

Το Wellbutrin δεν πρέπει να λαμβάνεται σε ασθενείς με ιστορικό επιληπτικών κρίσεων ή όγκους του νευρικού συστήματος. Μπορεί να προκαλέσει σπασμούς, η εμφάνιση των οποίων είναι δοσοεξαρτόμενη.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Wellbutrin;

To Wellbutrin πρέπει πάντα να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Δεν πρέπει να ξεκινήσετε το Wellbutrin  μόνοι σας χωρίς ιατρική παρακολούθηση ή επειδή διαβάσατε γνώμες στο google ή προσωπικές εμπειρίες σε κάποιο φόρουμ.

Είναι το WELLBUTRIN το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;
ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΑ

Είναι το WELLBUTRIN το ΣΩΣΤΟ φάρμακο για εσάς;

Γενόσημα φάρμακα: Zyban, BupropionΆλλα σχετικά φάρμακα: Mysimba (βουπροπιόνη 90mg και ναλτρεξόνη 8mg ανά δισκίο)Συχνά ορθογραφικά λάθη: γουελμπουτριν, ζιμπαν

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης

Το Wellbutrin μπορεί να αντικατασταθεί ή συνδυαστεί με άλλα είδη θεραπείας ώστε με αποτελεσματικότητα να ελεγχθούν όχι μόνο τα συμπτώματα, αλλά και οι πραγματικές αιτίες της κατάθλιψης ή του άγχους.

Ψυχοθεραπεία: με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια της κατάθλιψης και όχι απλά τα συμπτώματα.

EMDR: Το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα της κατάθλιψης.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με τη φαρμακευτική αγωγή όπου αυτό είναι αναγκαίο.