Αδυνάτισμα και Ομοιοπαθητική

αδυνάτισμα και ομοιοπαθητική

Ομοιοπαθητική και μεταβολισμός

Η Ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή να αδυνατίσει κυρίως στην περίπτωση όπου υπάρχει κάποιο πρόβλημα-απορρύθμιση του μεταβολισμού και ορμονών (πχ, μεγάλη επιθυμία για γλυκά, σοκολάτα, μεγάλες ποσότητες φαγητού, θυροειδής, υποθυροειδισμός, εύκολη αύξηση βάρους παρόλο τη προσεκτική διατροφή, κλπ).

Διερεύνηση ψυχολογικών παραγόντων-εμποδίων

Πολλές φορές η αύξηση του βάρους συνδέεται με ψυχολογικούς παράγοντες οι οποίοι οδηγούν στην αυξημένη λήψη τροφής. Σε αυτές τις περιπτώσεις, συμπληρωματικά στην ομοιοπαθητική είναι απαραίτητη η ψυχολογική υποστήριξη ή ψυχοθεραπεία, γιατί εφόσον δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη σωματική παθολογία ή ορμονικό πρόβλημα, τότε κάτι ψυχολογικό σας ωθεί στο να τρώτε (πχ άγχος, στεναχώρια, κατάθλιψη) το οποίο χρειάζεται να εντοπισθεί και αντιμετωπισθεί. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να αρκεί η ομοιοπαθητική, σε άλλες συμπληρωματικά χρειάζεται ψυχοθεραπεία.

Θα με βοηθήσουν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα;

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα βελτιώνοντας το μεταβολισμό, την ψυχολογία και το ανοσοποιητικό σύστημα γενικότερα, βοηθούν τον ασθενή να χάσει βάρος. Σε περιπτώσεις έντονης παχυσαρκίας, συχνά χρειάζεται η συμβουλή ενός διαιτολόγου. Η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών σας και σωματικής άσκησης είναι σημαντικές για να έχετε τα επιθυμητά & μόνιμα αποτελέσματα.

Σημειώνεται πως τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν συνταγογραφούνται απλά ως “αδυνατιστικά”. Μία αρχική συνέντευξη με τον ομοιοπαθητικό γιατρό, διάρκειας 1-2 ωρών είναι απαραίτητη για να επιλεγεί το κατάλληλο φάρμακο για τον ασθενή. Πέρα από αυτό, κάτι ιδιαίτερο δεν χρειάζεται για να ακολουθήσει κανείς ομοιοπαθητική θεραπεία, πλην της διακοπής του καφέ (ο ντεκαφεϊνέ επιτρέπεται).

Για ποιους είναι κατάλληλη η ομοιοπαθητική θεραπεία

Θυμίζουμε επίσης το γεγονός ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα στερούνται τοξικών παρενεργειών, καθώς και το χαμηλό κόστος τους. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ακίνδυνα και χωρίς παρενέργειες. Για αυτό είναι ασφαλή και κατάλληλα για όλους τους ασθενείς, και για όλες τις ηλικίες και καταστάσεις.

Ως εκ τούτου, για παράδειγμα, παιδιά και εγκυμονούσες, μπορούν με ασφάλεια να ακολουθήσουν την ομοιοπαθητική θεραπεία, χωρίς κανένα πρόβλημα.

ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΕΣΤ