Κάνε το Τεστ
αδυνάτισμα και ομοιοπαθητική, ομοιοπαθητικη απωλεια βαρους

Αδυνάτισμα και Ομοιοπαθητική

Ομοιοπαθητική και απώλεια βάρους

Η ομοιοπαθητική μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή να αδυνατίσει κυρίως στην περίπτωση όπου υπάρχει κάποιο πρόβλημα-απορρύθμιση του μεταβολισμού και ορμονών (πχ, μεγάλη επιθυμία για γλυκά, σοκολάτα, μεγάλες ποσότητες φαγητού, θυροειδής, υποθυροειδισμός, εύκολη αύξηση βάρους παρόλο τη προσεκτική διατροφή, κλπ) είτε κάποιου οργανικού προβλήματος, είτε λόγω συναισθηματικών λόγων (στρες, άγχος, στεναχώρια).

Διερεύνηση ψυχολογικών παραγόντων-εμποδίων

Πολλές φορές η αύξηση του βάρους συνδέεται με ψυχολογικούς παράγοντες οι οποίοι οδηγούν στην αυξημένη λήψη τροφής (ιδίως γλυκών, υδατανθράκων και τροφών πλούσια σε λιπαρά). Σε αυτές τις περιπτώσεις όπου οι άνθρωποι ξεσπάνε συναισθηματικά στο φαγητό, συμπληρωματικά στην ομοιοπαθητική είναι βοηθητική η ψυχολογική υποστήριξη ή ψυχοθεραπεία, γιατί εφόσον δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη σωματική παθολογία ή ορμονικό πρόβλημα, τότε κάτι ψυχολογικό σας ωθεί στο να τρώτε (πχ άγχος, θλίψη, στεναχώρια, κατάθλιψη) το οποίο χρειάζεται να εντοπισθεί και αντιμετωπισθεί. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να αρκεί η ομοιοπαθητική, σε άλλες συμπληρωματικά χρειάζεται ψυχοθεραπεία.

Θα με βοηθήσουν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα;

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, τα ομοιοπαθητικά φάρμακα βελτιώνοντας το μεταβολισμό, την ψυχολογία και το ανοσοποιητικό σύστημα γενικότερα, βοηθούν τον ασθενή να χάσει βάρος. Σε περιπτώσεις έντονης παχυσαρκίας, συχνά χρειάζεται η συμβουλή ενός διαιτολόγου για την διατροφή και τις θερμίδες που πρέπει να τρώτε. Η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών σας και σωματικής άσκησης είναι σημαντικές για να έχετε τα επιθυμητά & μόνιμα αποτελέσματα.

Σημειώνεται πως τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν συνταγογραφούνται απλά ως "αδυνατιστικά". Μία αρχική συνέντευξη με τον ομοιοπαθητικό γιατρό είναι απαραίτητη για να επιλεγεί το κατάλληλο φάρμακο για τον ασθενή, καθώς η συνταγογράφηση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων είναι εξατομικευμένη. Πέρα από αυτό, κάτι ιδιαίτερο δεν χρειάζεται για να ακολουθήσει κανείς ομοιοπαθητική θεραπεία, πλην της διακοπής του καφέ και της coca cola (ο ντεκαφεϊνέ επιτρέπεται).

Για ποιους είναι κατάλληλη η ομοιοπαθητική θεραπεία

Θυμίζουμε επίσης το γεγονός ότι τα ομοιοπαθητικά φάρμακα στερούνται τοξικών παρενεργειών, καθώς και το χαμηλό κόστος τους. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι ακίνδυνα και χωρίς παρενέργειες. Για αυτό είναι ασφαλή και κατάλληλα για όλους τους ασθενείς, και για όλες τις ηλικίες και καταστάσεις.

Ως εκ τούτου, για παράδειγμα, παιδιά και εγκυμονούσες, μπορούν με ασφάλεια να ακολουθήσουν την ομοιοπαθητική θεραπεία, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τι άλλο μπορεί να με βοηθήσει να αδυνατίσω;

Εκτός από την ομοιοπαθητική, ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ μπορεί να είναι πολύτιμος σύμμαχος για τους ανθρώπους που έχουν αποφασίσει να αδυνατίσουν, καθώς μπορεί να αυξήσουν το μεταβολισμό, να μειώσει την όρεξη για φαγητό/γλυκά, και να μειώσει το στρες λόγω του οποίου οι άνθρωποι ξεσπάνε συναισθηματικά στο φαγητό. Είναι απαραίτητο επίσης να γνωρίζετε κάποιους βασικούς κανόνες διατροφής και πόσες θερμίδες πρέπει να τρώτε για να αδυνατίσετε