Κάνε το Τεστ
αγάπη για τον εαυτό, συμπόνια προς τον εαυτό

Αγάπησε τον εαυτό σου!

Αγαπήστε τον Εαυτό σας

Μπορείτε να πείτε ειλικρινά ότι αγαπάτε τον εαυτό σας; Υπάρχουν στιγμές που δυσκολεύεστε να νιώσετε χαρούμενοι όταν είστε μόνοι σας; Στην καθημερινότητά μας επικεντρωνόμαστε εύκολα στα λάθη μας καθώς όλοι μας έχουμε ανασφάλειες και δεν σκεφτόμαστε τα θετικά στοιχεία μας. Αλλά με αυτό τον τρόπο μπορεί να αντιπαθήσουμε τον εαυτό μας. Ίσως να επικεντρωνόμαστε στους άλλους γύρω μας και όχι στον εαυτό μας. Μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν να είναι μόνοι και φοβούνται να κάνουν πράγματα μόνοι τους. Αυτό πραγματικά μπορεί να δημιουργήσει εμπόδια στο ταξίδι προς την αγάπη για τον εαυτό σας, καθώς είναι ανάγκη να μάθετε να νιώθετε άνετα με τον εαυτό σας.

Γιατί είναι σημαντικό να αγαπάμε τον εαυτό μας;

Αυτό μπορεί σε κάποιους να ακούγεται πολύ σημαντικό σε σχέση με κάποιους άλλους, αλλά η αγάπη για τον εαυτό μας είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για εμάς.

Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας έχουμε αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και γενικά νιώθουμε θετικά συναισθήματα. Ίσως έτσι να μπορούμε  να ερωτευτούμε κάποιον άλλο καθώς έχουμε μάθει πρώτα να αγαπάμε τον εαυτό μας.

Τι είναι η συμπόνια προς τον εαυτό μας;

Για πολλούς ανθρώπους η αγάπη για τον εαυτό και η συμπόνια προς τον εαυτό είναι συνώνυμες έννοιες, αλλά υπάρχει διαφορά ανάμεσα τους. Η συμπόνια προς τον εαυτό μας βασίζεται σε τρία βασικά στοιχεία:

  1. Την ενσυνειδητότητα (η διατήρηση μιας ισορροπημένης αντίληψης όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες).
  2. Την κοινή ανθρωπιά (η αναγνώριση ότι οι δυσκολίες είναι κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης).
  3. Την καλοσύνη προς τον εαυτό (η ανταπόκριση με φροντίδα προς τον εαυτό μας όταν αντιμετωπίζουμε δυσκολίες).

Οι μελέτες δείχνουν ότι η συμπόνια προς τον εαυτό μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καλή ψυχική υγεία. Στην πραγματικότητα οι έρευνες δείχνουν ότι η συμπόνια προς τον εαυτό προάγει την ευεξία.

Τα οφέλη της συμπόνιας προς τον εαυτό μας στην καθημερινότητα είναι πάρα πολλά. Ακόμη πολλοί άνθρωποι δεν έχουν κατανοήσει αυτό το ταξίδι της συμπόνιας προς τον εαυτό μας καθώς είναι μια πραγματικά μεταμορφωτική εμπειρία από μέσα προς τα έξω. Ευτυχώς όμως η συμπόνια προς τον εαυτό είναι κάτι που μπορείτε να μάθετε και η ανταμοιβή αξίζει τον κόπο.

Αν μπορείτε να αγαπήσετε τον εαυτό σας, θα είστε πιο χαρούμενοι και θα ξέρετε πώς να τον φροντίσετε. Όταν αγαπάτε ειλικρινά τον εαυτό σας και είστε ευτυχισμένοι, δεν θα μπαίνετε στη διαδικασία να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους ,θα νιώθετε περισσότερη αυτοπεποίθηση και δεν θα ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς.