Κάνε το Τεστ
balayage, τι είναι το balayage, συντήρηση balayage, γιατί είναι δημοφιλές το balayage , τεχνική balayage

Balayage

Balayage

Ο όρος balayage (μπαλαγιάζ) προκύπτει από την γαλλική λέξη "balayer" που σημαίνει σαρώνω. Είναι μια τεχνική βαφής των μαλλιών που δίνει φυσικό ξάνοιγμα. Με την συγκεκριμένη τεχνική τα μαλλιά μοιάζουν σαν να έχουν ξανοίξει φυσικά από τον ήλιο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι φυσικό και δίνει υπέροχη διάσταση και χρώμα στα μαλλιά. Το φυσικό ξάνοιγμα δίνει φωτεινότητα και αντίθεση στα μαλλιά με αποτέλεσμα να μοιάζει πραγματικά φυσικό.

Δέκα χρόνια πριν το balayage δεν ήταν τόσο δημοφιλές όσο σήμερα. Είναι μια πολύ εξειδικευμένη μέθοδος που χρειάζεται ειδική εκπαίδευση για την εφαρμογή της. Σταδιακά έγινε πολύ δημοφιλές από τις σταρ του Χόλυγουντ. Και έτσι οι γυναίκες ξεκίνησαν να ζητούν αυτή την τεχνική. Σήμερα οι περισσότεροι κομμωτές κάνουν την συγκεκριμένη τεχνική βαφής.

Στις μέρες μας υπάρχει μια στροφή από το κλασικό balayage στο πιο διακριτικό. Όλο και περισσότερες γυναίκες αποζητούν ήπια χρώματα με φυσική απόδοση. Η διάσταση που δίνει το balayage στα μαλλιά το κάνουν τέλειο για κάθε περίσταση.

Το μυστικό με το balayage είναι να μην καταλαβαίνουν οι άλλοι αν έχετε κάνει βαφή στα μαλλιά σας ή όχι.

Πώς μπορώ να συντηρήσω το balayage;

Σε αντίθεση με τις κλασικές βαφές μαλλιών που χρειάζονται ανανέωση κάθε μήνα, το balayage δεν χρειάζεται τόσες πολλές επισκέψεις στο κομμωτήριο για την συντήρησή του. Για να μείνουν τα μαλλιά σας ενυδατωμένα και λαμπερά μπορείτε να κάνετε μάσκες στο σπίτι και να χρησιμοποιείτε κατάλληλα σαμπουάν ώστε να διατηρηθεί το χρώμα σας.

Κάθε 8-10 εβδομάδες μπορείτε να πηγαίνετε στο κομμωτήριο και να κάνετε μια ανανέωση με την θεραπεία glossing , η οποία δίνει λάμψη και ανανεώνει το αποτέλεσμα του balayage. Γενικά, η συντήρηση του balayage δεν χρειάζεται τόσο χρόνο και χρήμα όσο η βαφή μαλλιών και φυσικά αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παραμένουν υγιή.

Γιατί είναι τόσο δημοφιλές το balayage;

Εκτός από το απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα που προσφέρει χρειάζεται λιγότερη συντήρηση από τις κλασικές βαφές και τεχνικές. Κάθε γυναίκα είναι μοναδική και το ίδιο μοναδικό είναι το αποτέλεσμα του balayage, καθώς αποτελεί μια εξατομικευμένη διαδικασία για τις ανάγκες κάθε γυναίκας. Επιπλέον, οι λευκές ρίζες που μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους μοιάζουν απόλυτα αρμονικές με το χρώμα στα μαλλιά. Αντίθετα, οι κλασικές βαφές μαλλιών δημιουργούν μια έντονη αντίθεση και χρειάζονται συχνή ανανέωση.

Το balayage είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους μαλλιών;

Το balayage μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο και χρώμα μαλλιών. Είναι μια εξαιρετική τεχνική για την διαβάθμιση του χρώματος και είναι απόλυτα εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στις επιθυμίες κάθε γυναίκας.

Μπορεί να γίνει σε ανοιχτές και σκούρες αποχρώσεις μαλλιών και σε όλους τους τύπους μαλλιών. Ο κομμωτής σας θα σας δώσει συμβουλές για το τι σας ταιριάζει.

Η φροντίδα του εαυτού είναι προτεραιότητα 

Όλοι μας χρειάζεται να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Η εμφάνισή παίζει κύριο ρόλο στην διάθεση, στην ευεξία και στην ψυχική μας υγεία. Όταν νιώθουμε όμορφα με τον εαυτό μας ενισχύουμε την ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ και την ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ μας.