Κάνε το Τεστ
calendula, καλεντουλα, ομοιοπαθητικο, φαρμακο, ιδιοτητες

Calendula – Ομοιοπαθητικό φάρμακο

calendula, καλεντουλα, ομοιοπαθητικο, φαρμακο, ιδιοτητες Calendula - ομοιοπαθητικό φάρμακο

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο Calendula παρασκευάζεται από το φυτό Καλέντουλα. Είναι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο που χρησιμοποιείται σε οξείες περιπτώσεις. Μπορεί να βοηθήσει σε τραύματα, γδαρσίματα, χειρουργικές τομές, πληγές και τραύματα που πυορροούν. Έχει αντισηπτική δράση και μπορεί να προστατέψει από σοβαρές μολύνσεις όταν εφαρμόζεται τοπικά. Έχει εξαιρετικές στυπτικές ιδιότητες και βοηθάει στον έλεγχο της αιμορραγίας, σε τραύματα διαφόρων ειδών, όπως κοψίματα, χειρουργικές τομές, εξαγωγές δοντιών, κα..

Η Calendula βοηθάει επίσης σε δερματικά προβλήματα που χρειάζονται κάποιο καταπραϋντική κρέμα και βοηθάει στο να αποφύγει κανείς τοπικές κρέμες με κορτιζόνη.

Η Calendula δεν ειναι απλά ένα ακόμα "βότανο", αλλά ως ομοιοπαθητικό φάρμακο έχει μια ευρύτερη συστημική δράση, και οι ιδιότητές της επηρεάζουν όλο το σώμα και τον ψυχισμό. Ωστόσο η Calendula είναι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο που χρησιμοποιείται σε οξείες περιπτώσεις, και δεν θεωρείται ένα πιο βαθύ, ιδιοσυγκρασιακό φάρμακο.

Οι αλοιφές και οι κρέμες με ομοιοπαθητική Calendula έχουν συνήθως χαμηλές δυναμοποιήσεις, όπως 6x και έχουν ισχυρότερη δράση από τις απλές κρέμες με καλέντουλα. Από το στόμα οι υψηλότερες δυναμοποιήσεις έχουν γενικότερη δράση.

Δυναμοποιήσεις Calendula

Οι δυναμοποιήσεις στις οποίες χρησιμοποιείται συχνά το ομοιοπαθητικό φάρμακο Calendula, είναι οι χαμηλότερες δυναμοποιήσεις όπως Calendula 30CH, Calendula 12CH και Calendula 6x, 4x.

Παρενέργειες Calendula

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες.

Αντιμετώπιση ψυχικών και σωματικών τραυμάτων

Άλλα ομοιοπαθητικά φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν σε τραύματα είναι η Arnica και το Bellis perennis (για εσωτερικά τραύματα περισσότερο).

Αν το σωματικό τραύμα συνοδεύεται από κάποιο ψυχολογικό, τότε το EMDR (μια ψυχοθεραπευτική μέθοδος) είναι αναντικατάστατο ώστε να ξεπεράσει ο άνθρωπος μια και για πάντα τα τραυματικά βιώματα που τον έχουν στιγματήσει (ατύχημα, τραοχαίο, χειρουργείο, κα).