Κάνε το Τεστ
circadin, σιρκαντιν, μελατονινη, ενδειξεις, δοσολογια, παρενεργειες

CIRCADIN – που χρησιμοποιείται; Παρενεργειες

CIRCADIN - ενδείξεις, δοσολογία, παρενέργειες

Το CIRCADIN ("σιρκαντίν") είναι ένα σκεύασμα που περιέχει τη φυσική ορμόνη μελατονίνη, και χορηγείται για την βραχυχρόνια αντιμετώπιση της αϋπνίας και την αντιμετώπιση του jet lag.  Μελέτες έχουν δείξει πως η θεραπεία με Circadin δεν διαταράσσει την αρχιτεκτονική του ύπνου και βελτιώνει την πρωινή εγρήγορση. Αποτέλεσμα είναι ο αναζωογονητικός ύπνος και η καλύτερη ποιότητα ζωής την επόμενη ημέρα.

Ενδείξεις Circadin

  • Βραχυχρόνια αντιμετώπιση της πρωτοπαθούς αϋπνίας (έως 13 εβδομάδες). Πρωτοπαθής αϋπνία είναι εκείνη η οποία δεν οφείλεται σε ιατρικούς, ψυχικούς ή περιβαλλοντικούς λόγους.
  • Αντιμετώπιση jet lag.

Δοσολογία και λήψη Circadin

To Circadin κυκλοφορεί σε δισκία βραδείας αποδέσμευσης των Circadin 2mg.

Μορφή mg και ποσότητα Circadin Τιμή
Χάπια PR.TAB CIRCADIN 2MG BTx21 15,02

Η συνιστώμενη δοσολογία του Circadin είναι μία ταμπλέτα των 2 mg, περίπου μία ώρα έως 2 ώρες πριν την κατάκλιση, μετά φαγητού. Η μέγιστη εγκεκριμένη δόση είναι 6 mg (τρεις ταμπλέτες) εφ΄ άπαξ πριν τον ύπνο.

circadin, χαπια, σιρκαντιν, μελατονινη, ενδειξεις, δοσολογια, παρενεργειες

Αναλυτικές πληροφορίες Circadinspc σπψ φυλλο οδηγιων παρενεργειες ενδειξεις, circadin, σιρκαντιν, μελατονινη

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Circadin (SPC) όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.

Παρενέργειες Circadin

Οι παρενέργειες δεν είναι συχνές. Μπορούν ωστόσο να εμφανιστούν μεταξύ των άλλων: εκνευρισμός, ανησυχία, εφιάλτες, άγχος, ημικρανία, ληθαργικότητα, υπνηλία, υπέρταση, κοιλιακό άλγος, δυσπεψία, κα

Άλλα φάρμακα και συμπληρώματα για την αϋπνία

Υπάρχουν διάφορα φάρμακα και φυσικά συμπληρώματα (για παράδειγμα, μελατονίνης, βαλεριάνας) για την βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση της αϋπνίας.

stilnox, valmane, circadin, zzzquil, αυπνια, υπνος, φαρμακα, συμπληρωματα, μελατονινη, βαλεριανα

Παρόμοια σκευάσματα/Γενόσημα:
Συχνά ορθογραφικά λάθη: σιρκαντιν, cirkadin

Άλλες μέθοδοι για την αντιμετώπιση της αϋπνίας

Ψυχοθεραπεία: με την ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει την αϋπνία αποτελεσματικά και μόνιμα, διερευνώντας και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά αίτια της αϋπνίας και όχι απλά τα συμπτώματα. Ειδικότερα, το EMDR είναι μια ειδική ψυχοθεραπευτική τεχνική που επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση δύσκολων/τραυματικών βιωμάτων (όπως πένθος, χωρισμοί, ατυχήματα, κα) που μπορεί να αποτελούν τη ρίζα της αϋπνίας.

Ομοιοπαθητική και Βελονισμός: η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ και ο ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν τη λύση. Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες, και μπορούν να συνδυαστούν με το Circadin όπου αυτό είναι αναγκαίο.