Κάνε το Τεστ
magnesia phosphorica

Magnesia phosphorica

magnesia-phosphorica Magnesia phosphorica

To ομοιοπαθητικό φάρμακο Magnesia phosphorica (magnesia phos ή mag-p) παρασκευάζεται από το φωσφορικό μαγνήσιο. Επηρεάζει σημαντικά το συκώτι. Δίνεται σε παθήσεις κυττάρων αίματος, οστών, δοντιών, νευρικών και μυϊκών κυττάρων. Για κολικούς, κράμπες, ιδίως στα χέρια και δάχτυλα, σπασμούς, δυσμηνόρροια, υπερτροφία αδένων. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά φάρμακα για αντιμετώπιση νευραλγίας (πχ στο πρόσωπο ιδίως).

Ανήκει στα βιοχημικά άλατα του Σούσλερ (Schuessler's tissue salts) που συνήθως δίνονται σε δυναμοποίηση 6χ, χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η ιδιοσυγκρασία.

Η δράση συχνά ενισχύεται με φωσφορικό κάλιο (kali phosphoricum 6x / 12CH).

Μπορεί η Magnesia phosphorica να με βοηθήσει;

Ιδίως στις χαμηλές δυναμοποιήσεις (πχ mag-p 6x), θεωρείται συμπληρωματικό φάρμακο. Η Magnesia phosphorica 6x δίνεται σε καθημερινή λήψη, αλλά συνήθως στη συνταγή έχει προηγηθεί κάποιο άλλο ομοιοπαθητικό φάρμακο σε μεγαλύτερη δυναμοποίηση (1Μ, 200CH, 30CH) το οποίο και είναι το ομοιοπαθητικό φάρμακο που είναι το κύριο για τη θεραπεία.

Δυναμοποιήσεις Magnesia phosphorica

Δυναμοποιήσεις που χρησιμοποιούνται συχνά είναι οι Magnesia phosphorica 6x και Magnesia phosphorica 12CH.

Πόσο θα με βοηθήσει η Magnesia phosphorica;

Στις μικρές δυναμοποιήσεις 6χ (αλλά και 12χ, 12CH) η Magnesia phosphorica είναι συμπληρωματικό/υποστηρικτικό φάρμακο, και όχι το κύριο φαρμακό σας, όπως εξηγήσαμε παραπάνω.

Η ομοιοπαθητική είναι ένα εξαιρετικό θεραπευτικό εργαλείο, αλλά η ελλιπής κατανόηση για το θέμα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος και τις ρίζες αυτού (όπως γίνεται στις περιπτώσεις αντιμετώπισης ψυχολογικών θεμάτων που αναλαμβάνουν γιατροί χωρίς να είναι ψυχίατροι), οδηγεί πολύ συχνά τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται για χρόνια δοκιμάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα περιμένοντας να βρεθεί το "σωστό" φάρμακο, ενώ άλλες θεραπευτικές τεχνικές θα μπορούσαν να έχουν πιο γρήγορα, ουσιαστικότερα και μόνιμα αποτελέσματα.

Προσοχή

Βεβαιωθήτε ότι ο άνθρωπος που σας το συνταγογράφησε είναι πραγματικά ειδικός ομοιοπαθητικός γιατρός. Μην δέχεστε τη χορήγηση άγνωστων σε σας ουσιών που δεν παίρνετε από ομοιοπαθητικά φαρμακεία (αλλά σας δίνουν από ένα γραφείο ή ένα συρτάρι, χωρίς να ξέρετε τι παίρνετε).