Κάνε το Τεστ
kali phos ομοιοπαθητικο φαρμακο, 6χ, 6x, καλι, καλι φοσ, καλι φωσφορικουμ

Kali phosphoricum – ομοιοπαθητικό φάρμακο

kali phosphoricum 6x phos, καλι, φωσφορικουμ, φοσφορικουμ Kali phosphoricum

To ομοιοπαθητικό φάρμακο Kali phosphoricum (Kali phos ή Kali-p) παρασκευάζεται από το φωσφορικό κάλιο. Δίνεται σε περιπτώσεις διανοητικής και σωματικής εξάντλησης ιδίως μετά από περιόδους στρες και υπερκόπωσης (burnout), μετά από εξετάσεις. Σε παθήσεις εγκεφάλου και νεύρων, μυών και αιμοπεταλίων. Για σηπτικές καταστάσεις, φλεγμονές, τυφοειδείς και εντερικούς πυρεχούς. Υστερία, μελαγχολία, φοβίες, νοητική αδυναμία απο υπερκόπωση, παράλυση, αλωπεκία.

Ανήκει στα βιοχημικά άλατα του Σούσλερ (Schuessler's tissue salts) που συνήθως δίνονται σε δυναμοποίηση 6χ χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η ιδιοσυγκρασία.

Η δράση συχνά ενισχύεται με φωσφορικό μαγνήσιο (magnesia phosphorica 6x / 12CH, mag-p).

Μπορεί το Kali phosphoricum να με βοηθήσει;

Ιδίως στις χαμηλές δυναμοποιήσεις, όπως το Kali phos 6x, θεωρείται συμπληρωματικό φάρμακο. Το κύριο ομοιοπαθητικό φάρμακό σας συνήθως προηγείται του Kali phos 6x, τις πρώτες ημέρες.

Το Kali phos 6x δίνεται σε καθημερινή λήψη, αλλά συνήθως έχει προηγηθεί κάποιο άλλο ομοιοπαθητικό φάρμακο σε μεγαλύτερη δυναμοποίηση (1Μ, 200CH, 30CH) το οποίο και είναι το ομοιοπαθητικό φάρμακο που είναι το κύριο για τη θεραπεία.

Δυναμοποιήσεις Kali phosphoricum

Δυναμοποιήσεις που χρησιμοποιούνται συχνά είναι οι Kali phosphoricum 6x και Kali phosphoricum 12CH.

Πόσο θα με βοηθήσει το Kali phos;

Στις μικρές δυναμοποιήσεις 6χ (αλλά και 12χ, 12CH) είναι καθαρά συμπληρωματικό/υποστηρικτικό φάρμακο, και όχι το κύριο φαρμακό σας, όπως εξηγήσαμε παραπάνω.

Η ομοιοπαθητική είναι ένα εξαιρετικό θεραπευτικό εργαλείο, αλλά η ελλιπής κατανόηση για το θέμα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος και τις ρίζες αυτού (όπως γίνεται στις περιπτώσεις αντιμετώπισης ψυχολογικών θεμάτων που αναλαμβάνουν γιατροί χωρίς να είναι ψυχίατροι), οδηγεί πολύ συχνά τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται για χρόνια δοκιμάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα περιμένοντας να βρεθεί το "σωστό" φάρμακο, ενώ άλλες θεραπευτικές τεχνικές θα μπορούσαν να έχουν πιο γρήγορα, ουσιαστικότερα και μόνιμα αποτελέσματα.

Προσοχή

Βεβαιωθείτε ότι ο άνθρωπος που σας το συνταγογράφησε είναι πραγματικά ειδικός ομοιοπαθητικός γιατρός. Μην δέχεστε τη χορήγηση άγνωστων σε σας ουσιών που δεν παίρνετε από ομοιοπαθητικά φαρμακεία (αλλά σας δίνουν από ένα γραφείο ή ένα συρτάρι, χωρίς να ξέρετε τι παίρνετε).