Κάνε το Τεστ
διαζύγιο

Πως να αντιμετωπίσετε το διαζύγιο

Τρόποι αντιμετώπισης του διαζυγίου

Όταν ένας γάμος καταλήγει σε διαζύγιο είναι μια επώδυνη κατάσταση. Κάθε ζευγάρι αγαπιέται και πιστεύει ότι θα περάσει μαζί την υπόλοιπη ζωή του. Ωστόσο, το διαζύγιο είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο στις μέρες μας και κάποιοι γάμοι τελικά δεν λειτουργούν. Φυσικά, κανείς δεν νιώθει καλά για όσα συμβαίνουν. Είναι φυσιολογικό να πενθήσετε για το γάμο σας και είναι ανάγκη να επεξεργαστείτε όσα συνέβησαν.

Υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπίσετε το διαζύγιο. Αυτό σας επιτρέπει να προχωρήσετε στη ζωή σας αντί να παραμένετε κολλημένοι στο παρελθόν.

Αναγνωρίστε τα συναισθήματά σας

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αναγνωρίσετε τα συναισθήματά σας. Είναι φυσιολογικό να μην νιώθετε καλά. Αν είστε στη διαδικασία διαζυγίου ή χωρισμού, τότε τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ πρώιμα για να σκεφτείτε να προχωρήσετε. Είναι ανάγκη να αφήσετε τον εαυτό σας να νιώσει όλα τα συναισθήματα. Είναι φυσιολογικό να κλαίτε αν νιώθετε την ανάγκη και να νιώθετε σύγχυση. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πως θα αντιδράσουν σε μια τέτοια κατάσταση και θα νιώσετε καλύτερα στο μέλλον.

Μερικοί άνθρωποι όταν παίρνουν διαζύγιο δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους. Αν όμως καταπιέζετε τα συναισθήματά σας, τότε δεν αναγνωρίζετε τα πραγματικά σας συναισθήματα. Ο χωρισμός και το διαζύγιο είναι δύσκολα θέματα να τα σκεφτεί κάποιος, αλλά είναι κάτι που δεν μπορείτε να αποφύγετε. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Οι άνθρωποι θα καταλάβουν αν είστε αναστατωμένοι.

Δώστε προσοχή στις συναισθηματικές σας ανάγκες

Βρείτε μια ομάδα υποστήριξης για να συμμετέχετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε όταν νιώθετε συναισθηματικά φορτισμένοι. Πάρτε λίγο χρόνο για να επεξεργαστείτε τα συναισθήματά σας, ιδανικά πριν ξεκινήσει η διαδικασία του διαζυγίου. Μπορείτε να έχετε την υποστήριξη που χρειάζεστε , να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία, διαλογισμό, δημιουργική έκφραση.

Είναι σημαντικό να αναλάβετε την ευθύνη για την συναισθηματική σας  ευεξία και σιγουρευτείτε ότι φροντίζετε τον εαυτό σας συναισθηματικά, σωματικά και πνευματικά.

Φροντίστε την συναισθηματική και την σωματική σας υγεία

Διαβάστε ένα καλό βιβλίο, ξεκουραστείτε, κάντε ένα ζεστό μπάνιο, ασχοληθείτε με νέα χόμπι, ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή και καλό είναι να έχετε θετικούς ανθρώπους γύρω σας. Προσπαθήστε να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση σας.

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να νιώσει όλα τα συναισθήματα

Το να νιώθετε ένα εύρος συναισθημάτων είναι φυσιολογικό, και ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας παίζει τεράστιο ρόλο στην ποιότητα της ζωής σας. Αποφύγετε τις καταστροφικές συμπεριφορές όπως η κατανάλωση αλκοόλ. Αφήστε τον εαυτό σας να ανοιχτεί. Είναι φυσιολογικό και υγιές να ανακουφίζεστε από τις καλές και τις κακές στιγμές. Είναι αναπόφευκτο κομμάτι της διαδικασίας του πένθους.

Αλλάξτε τις προσδοκίες σας

Όταν βιώνετε ένα διαζύγιο είναι σαν να νιώθετε ότι χάνετε τον έλεγχο της ζωής σας, αλλά να θυμάστε ότι κανένας δεν έχει τον έλεγχο για τα συναισθήματα και τις πράξεις ενός άλλου ατόμου. Μην προσπαθείτε να ελέγξετε κάθε πτυχή του συντρόφου σας. Μάθετε να αποδέχεστε όσα συμβαίνουν.

Αφήστε στην άκρη τα προβλήματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε

Αν αντιμετωπίζετε άβολες ή επώδυνες καταστάσεις, μάθετε να τις αφήνετε πίσω σας, βρείτε χρόνο να δείτε τι είναι το καλύτερο για εσάς. Συγκεντρωθείτε σε όσα μπορείτε να ελέγξετε και αφήστε τα υπόλοιπα. Μην μπαίνετε στη διαδικασία των συγκρούσεων. Αν δεν μπορείτε να είστε μαζί με το σύντροφό σας χωρίς να διαφωνείτε, είναι απλά καλύτερο να αποχωρήσετε.

Περάστε χρόνο με τους φίλους σας

Περάστε χρόνο με τους φίλους σας και θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το χωρισμό και το διαζύγιο. Χρειάζεστε υποστήριξη όταν αντιμετωπίζετε τόσο πολύπλοκα θέματα όπως το διαζύγιο. Αυτές οι στιγμές είναι δύσκολες και χρειάζεστε ένα σταθερό υποστηρικτικό σύστημα. Είναι ανάγκη να έχετε δίπλα σας ανθρώπους που σας νοιάζονται και είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα όταν δεν έχετε την καλύτερη διάθεση. Βγείτε έξω και διασκεδάστε με όσους σας νοιάζονται. Μπορεί να μην έχετε την διάθεση να  διασκεδάσετε εξαιτίας των υποχρεώσεων της καθημερινότητας, αλλά η κοινωνική ζωή είναι πολύ σημαντική.

Να έχετε δίπλα σας την οικογένειά σας

Η οικογένεια είναι πολύ σημαντικό κομμάτι όταν αντιμετωπίζετε το χωρισμό και το διαζύγιο. Ζητήστε βοήθεια από την οικογένειά σας ώστε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που προκύπτουν. Μερικοί άνθρωποι είναι ανάγκη να μείνουν μαζί με την οικογένειά τους. Το να έχετε ανθρώπους που σας αγαπούν θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι όλα είναι εντάξει. Είναι πολύ πιο εύκολο να αντιμετωπίσετε την κατάσταση όταν έχετε υποστήριξη.

Ασχοληθείτε με τα ενδιαφέροντά σας

Τα χόμπι αποσπούν το μυαλό σας από το χωρισμό και το διαζύγιο. Είναι σημαντικό να κάνετε πράγματα που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά. Τα ενδιαφέροντα και τα χόμπι είναι υγιή για εσάς και πρέπει να σκέφτεστε ποια είναι τα ενδιαφέροντα σας. Μερικοί άνθρωποι αγαπούν να μαθαίνουν μουσική και ξένες γλώσσες, θέλουν να παίζουν παιχνίδια και να ασχολούνται με αθλήματα.

Άσκηση

Η άσκηση είναι μια εξαιρετική επιλογή. Είναι ανάγκη να σιγουρευτείτε ότι φροντίζετε τον εαυτό σας και η άσκηση θα τονώσει τη διάθεσή σας. Κάντε ένα διάλλειμα στη διάρκεια της ημέρας. Η άσκηση θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια και αυτό θα σας κάνει να νιώθετε πιο ευτυχισμένοι. Η άσκηση είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό και βοηθά να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση σας.

Ξεκινήστε ψυχοθεραπεία

Η ψυχοθεραπεία είναι μια καλή επιλογή όταν έχετε προβλήματα στη σχέση σας ή στο διαζύγιο. Το διαζύγιο δεν είναι πάντα μια απλή υπόθεση όταν αγαπάτε κάποιον. Το διαζύγιο είναι για πολλούς ανθρώπους σοκ, αλλά κάποια στιγμή χρειάζεται να προχωρήσετε. Ο ψυχοθεραπευτής θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας καθώς θα μάθετε μηχανισμούς για να ενισχύσετε τη διάθεσή σας.