Κάνε το Τεστ
σχέσεις, πράγματα που καταστρέφουν τις σχέσεις, μικρά πράγματα που καταστρέφουν την σχέση σας, πως καταστρέφετε τη σχέση σας

Μικρά πράγματα που καταστρέφουν τη σχέση σας

Πράγματα που καταστρέφουν τη σχέση σας

Οι σχέσεις είναι εύθραυστες και συχνά επηρεάζονται από μικρά πράγματα τα οποία δεν φροντίζετε. Μια σχέση περνάει από διαφορετικά στάδια, από τη φιλία μέχρι το γάμο. Και τα πράγματα δεν μένουν ποτέ ίδια ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Μια δυνατή σχέση έχει τα πάνω και τα κάτω της χωρίς όμως να επηρεάζεται ουσιαστικά. Ωστόσο, η μεγαλύτερη απειλή για μια σχέση είναι όταν ο ένας ή και οι δύο σταματήσουν να προσπαθούν.

Να θυμάστε ότι τίποτε δεν κρατάει για πάντα. Ο μήνας του μέλιτος θα περάσει, και η σχέση σας θα μπει σε μια νέα φάση. Το σημαντικό είναι και οι δύο να διατηρήσετε την αυθεντικότητά σας, να είστε ο εαυτός σας. Μερικές φορές όμως η τόση άνεση μπορεί να είναι επικίνδυνη για μια σχέση. Δεν χρειάζεται να γίνει κάτι συνταρακτικό για να βιώσετε κρίση στη σχέση σας. Είναι πολλά μικρά πράγματα που προκαλούν σημαντικά προβλήματα σε μια σχέση.

Τα μικρά πράγματα περιλαμβάνουν πράξεις της καθημερινότητας, συνήθειες που μπορούν να δυναμώσουν ή να σαμποτάρουν τη σχέση σας.

Το θέμα είναι ότι δεν συνειδητοποιείτε αυτά τα μικρά πράγματα που συμβαίνουν συνεχώς. Προσπαθείτε να αντεπεξέλθετε στις  υποχρεώσεις της καθημερινότητας και να δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό.

Σταματάτε να μιλάτε

Θυμάστε την αρχή της σχέσης σας που μιλούσατε συνεχώς. Μπορεί να περνούσατε όλη τη νύχτα συζητώντας, ή να περνούσατε αμέτρητες ώρες στο τηλέφωνο ή αγκαλιασμένοι στον καναπέ.

Οι σχέσεις πεθαίνουν όταν δύο άνθρωποι σταματάνε να μιλάνε. Και αυτό δεν σημαίνει την απλή ομιλία, σημαίνει τις πραγματικές, ειλικρινείς συζητήσεις που το ζευγάρι κάνει στην αρχή της σχέσης του αλλά με τον καιρό ξεθωριάζουν.

Αυτό είναι φυσιολογικό όσο η σχέση εξελίσσεται. Το κλειδί είναι να μην αφήσετε να ξεθωριάσει τόσο και δεν κάνετε ποτέ πραγματικές συζητήσεις (οι οποίες δεν αφορούν τα παιδιά, τη δουλειά ή τι διαβάσατε στις ειδήσεις).

Σταματάτε να εκφράζετε τα συναισθήματά σας

Όσο περνούν τα χρόνια σε μια σχέση μπορεί να σταματάτε να λέτε "Σε αγαπώ" τόσο συχνά. Ή να δείχνετε το θυμό σας όταν είστε αναστατωμένοι με το σύντροφό σας ή να δείχνετε την αγάπη σας. Τα έντονα συναισθήματα υποχωρούν και αυτό που έχει μείνει είναι μέτρια συναισθήματα.

Είναι τόσο μέτρια που πλέον δεν τα εκφράζετε, όμως είναι εξίσου σημαντικό να τα μοιράζεστε. Το πάθος που υπάρχει στην αρχή της σχέσης υποχωρεί με τα χρόνια , όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχετε συναισθήματα ή ότι πρέπει να σταματήσετε να λέτε στον αγαπημένο σας πως νιώθετε.

Σταματάτε να ακούτε

Σε κανέναν δεν αρέσει να μην τον ακούνε. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να σκοτώσετε τη σχέση σας από το να σταματήσετε να ακούτε το σύντροφό σας.

Αυτό δείχνει έλλειψη σεβασμού και φυσικά ο σύντροφός σας θα αντιληφθεί ότι δεν τον ακούτε πλέον. Αν κανείς δεν ακούει, πώς θα ευημερήσει η σχέση σας; Η ενεργή ακρόαση είναι ιδιαίτερα σημαντική και δείχνει στο σύντροφός σας ότι ακούτε όσα σας λέει.

Σταματάτε να διασκεδάζετε

Δημιουργούμε σχέσεις με τους ανθρώπους για πολλούς λόγους όπως τα κοινά ενδιαφέροντα, οι κοινές απόψεις, η σωματική έλξη, η κοινή επαγγελματική ζωή. Απολαμβάνουμε την παρέα του άλλου επειδή διασκεδάζουμε. Καμία σχέση δεν μπορεί να συνεχιστεί αν δεν διασκεδάζουν οι δύο σύντροφοι.