Κάνε το Τεστ

Ψυχίατρος στην Αθήνα

Ψυχίατρος

Μπορεί να αντιμετωπίσει όλο το φάσμα των ψυχικών διαταραχών, από τις πιο ήπιες έως τις πιο σοβαρές.

Ο ψυχίατρος είναι καταρχήν γιατρός και μπορεί να διαγιγνώσκει ποιες περιπτώσεις ψυχικών διαταραχών είναι επείγουσες, σε ποιες είναι απαραίτητη η συνταγογράφηση φαρμάκων, σε ποιες περιπτώσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν και εκείνες στις οποίες δεν χρειάζονται.

Επιπλέον, έχοντας μία σφαιρική γνώση για τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος και για τις διαταραχές του, μπορεί να διαγνώσει ή να υποπτευθεί την πιθανή οργανική αιτία μίας ψυχικής διαταραχής και να παραπέμψει τον ενδιαφερόμενο στις κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις. Ο ψυχίατρος έχει επίσης την απαραίτητη κατάρτιση και το νομικό δικαίωμα να συνταγογραφεί φάρμακα.

Έχει μία αρχική εκπαίδευση 6 ετών στην Ιατρική σχολή και στη συνέχεια 5 χρόνια στην Ψυχιατρική ειδικότητα. Η ειδίκευση συμπεριλαμβάνει και την αντιμετώπιση ψυχοπαθολογίας, είτε αυτή αφορά το συναίσθημα (όπως για παράδειγμα άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού) και δεν περιορίζεται μόνο στις διαταραχές της σκέψης (πχ σχιζοφρένεια).

Αθήνα

Το ιατρείο βρίσκεται στην Αθήνα, στην περιοχή του Χολαργού, πολύ κοντά στο μετρό. Ο ψυχίατρος μπορεί να εξυπηρετήσει ανθρώπους από απόσταση (συνδερίες skype), αλλά η πρώτη συνεδρία πρέπει απαραιτήτως να είναι από κοντά.

Χολαργός

Η πρόσβαση στο ιατρείο είναι πολύ εύκολη με το μετρό. Το ιατρείο απέχει 300μ από τη στάση Μετρό "Χολαργός", με εύκολη προσβασιμότητα από όλες τις περιοχές της Αθήνας και πέριξ του Χολαργού (Χαλάνδρι, Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Νέο Ψυχικό, Φιλοθέη, Κηφισιά).

Άλλα σχετικά άρθρα:

Ποια η διαφορά μεταξύ Νευρολόγου και Ψυχιάτρου;