Κάνε το Τεστ
silica ομοιοπαθητικο φαρμακο, silicea, σιλικα, ιδιοτητες

Silica – ομοιοπαθητικό φάρμακο

Silica - ομοιοπαθητικό φάρμακο

silica ομοιοπαθητικο φαρμακο, silicea, σιλικα, ιδιοτητες

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο Silica (σίλικα) παρασκευάζεται από το διοξείδιο του πυριτίου, το οποίο ανευρίσκεται στο νερό, άμμο, ζωϊκούς ιστούς, στα φυτά και στο χώμα. Η ομοιοπαθητική ιδιοσυγκρασία της Silica αφορά άτομα ήπια, καλλιεργημένα, με υποχωρητικό χαρακτήρα. Οι ιδιότητες της Silica περιλαμβάνουν έλλειψη αυτοπεποίθησης, αναποφασιστικότητα, αυτοαμφισβήτηση, συνεχές άγχος ακόμα και για μικρά πράγματα, αποφεύγουν τις συγκρούσεις. Υπάρχει γενικά εύκολη κόπωση, έλλειψη σωματικής ενέργειας, γενικά κρυώνουν, έχουν συχνά προβλήματα στα νύχια-μαλλιά-οστά (εύθραυστα), σκελετό (σκολίωση), δύσοσμες εκκρίσεις και έντονη δυσκοιλιότητα. Συχνές λοιμώξεις και κρυολογήματα, ιγμορίτιδα. Έχει εξαιρετική δράση σε αποστήματα, συρίγγια και βλάβες από ξένα σώματα.

Μπορεί η Silica να με βοηθήσει;

Εξαρτάται. Η Silica θα σας βοηθήσει εφόσον ταιριάζει στο σύνολο (ή κάποιες φορές και εν μέρει) της ιδιοσυγκρασίας και των συμπτωμάτων που εμφανίζετε.

Δυναμοποιήσεις Silicea

Δυναμοποιήσεις που χρησιμοποιούνται συχνά είναι οι Silica 1M, Silica 200CH, Silica 12CH, Silica 6x.

Παρενέργειες Silica

Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν έχουν παρενέργειες. Ωστόσο προκαλούν θεραπευτικές μεταβολές στον οργανισμό, ο οποίος μπορεί να παρουσιάσει παροδικά κάποιες ψυχικές ή/και σωματικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια της θεραπευτικής πορείας προς την ίαση.

Πόσο θα με βοηθήσει η Silicεa;

Υπάρχει μία παρανόηση τόσο σε γιατρούς όσο και σε θεραπευόμενους, ότι ένα ομοιοπαθητικό φάρμακο μπορεί σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις να εξαφανίσει ΟΛΑ τα συμπτώματα και ΟΛΑ τα προβλήματα, ανεξαρτήτου βαρύτητας και ποιότητας. Αυτό δεν ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις, ιδίως για θέματα που άπτονται της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής.

Η ομοιοπαθητική είναι ένα εξαιρετικό θεραπευτικό εργαλείο, αλλά η ελλιπής κατανόηση για το θέμα που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος και τις ρίζες αυτού (όπως γίνεται στις περιπτώσεις αντιμετώπισης ψυχολογικών θεμάτων από μη-ειδικούς γιατρούς), οδηγεί πολύ συχνά τους ανθρώπους να ταλαιπωρούνται για χρόνια δοκιμάζοντας ομοιοπαθητικά φάρμακα περιμένοντας να βρεθεί το "σωστό" φάρμακο, ενώ άλλες θεραπευτικές τεχνικές θα μπορούσαν να έχουν πιο γρήγορα, ουσιαστικότερα και μόνιμα αποτελέσματα.

Θεραπεία για το άγχος, ενίσχυση αυτοπεποίθησης και διεκδικητικότητας

Η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Silicea είναι δυνητικά σημαντική, αλλά ιδίως για τους περισσότερους ανθρώπους που υποφέρουν από έλλειψη αυτοπεποίθησης, δυσκολία στην διεκδίκηση και στο να πούνε "όχι", άγχος, φοβίες, κοινωνικό άγχος, χρειάζεται θεραπεία καταρχήν με EMDR (για την επεξεργασία ορισμένων τραυματικών βιωμάτων της παιδικής/εφηβικής ηλικίας) και συμπληρωματικά ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ο συνδυασμός των οποίων έχει εξαιρετικά (και μόνιμα) αποτελέσματα.