Κάνε το Τεστ
Steve Jobs , αποφθέγματα Steve Jobs, φράσεις του Steve Jobs, φράσεις για την επιτυχία του Steve Jobs

Steve Jobs – αποφθέγματα

Steve Jobs-αποφθέγματα

Ο Steve Jobs είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και επιδραστικούς ανθρώπους του 20ου αιώνα στο χώρο της τεχνολογίας. Η ζωή του, τα επιτεύγματα του και οι φράσεις του αποτελούν έμπνευση για πολλούς ανθρώπους.

Αποφθέγματα του Steve Jobs

Steve Jobs , αποφθέγματα

 1. Το να είσαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο νεκροταφείο δεν έχει καμιά σημασία για εμένα.
 2. Η καινοτομία είναι αυτή που ξεχωρίζει τον ηγέτη απ’ αυτόν που ακολουθεί.
 3. Ο μόνος τρόπος για να γίνει καλή δουλειά είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις.
 4. Οι μεγαλύτεροι ρωτούν «τι είναι αυτό;» αλλά τα παιδιά ρωτούν «τι μπορώ να κάνω μ’ αυτό;»
 5. Το να έχεις στο μυαλό σου ότι πρόκειται να πεθάνεις, είναι ο καλύτερος τρόπος που ξέρω για να αποφεύγεις την παγίδα να σκέπτεσαι ότι έχεις κάτι να χάσεις.
 6. Έχετε εμπιστοσύνη σε κάτι —στο πεπρωμένο σας, στη ζωή, στο κάρμα σας, σε οτιδήποτε. Αυτή η προσέγγιση ποτέ δεν με έχει απογοητεύσει.
 7. Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, γι’ αυτό μην τον σπαταλάς ζώντας την ζωή κάποιου άλλου.
 8. Η ποιότητα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα. Μια νίκη είναι πολύ καλύτερη από δυο ισοπαλίες.
 9. Μην αφήνεις τον θόρυβο της άποψης των άλλων να καταπνίξει την εσωτερική σου φωνή. Και το πιο σημαντικό, έχε το θάρρος να ακολουθήσεις την καρδιά και την διαίσθηση σου.
 10. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό που ξεχωρίζει τους επιτυχημένους επιχειρηματίες από τους αποτυχημένους, είναι η επιμονή.
 11. Μερικές φορές, όταν καινοτομείς, κάνεις λάθη. Είναι καλύτερο να τα αποδεχθείς γρήγορα και να προχωρήσεις στην βελτίωση άλλων καινοτομιών.
 12. Το να υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι θα πεθάνω σύντομα, είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο που έχω βρει για να με βοηθάει να παίρνω τις σημαντικότερες αποφάσεις στη ζωή μου.
 13. Οι άνθρωποι που είναι αρκετά τρελοί ώστε να σκέφτονται πως θα αλλάξουν τον κόσμο είναι αυτοί που θα το καταφέρουν.
 14. Δεν μπορείτε να ενώσετε τις τελείες κοιτώντας μπροστά: μπορείτε μόνο να τις ενώσετε κοιτώντας πίσω. Οπότε, πρέπει να πιστέψετε πως αυτές οι τελείες θα συνδεθούν κάπως με το μέλλον.
 15. Τα πράγματα δεν χρειάζεται να αλλάζουν τον κόσμο για να είναι σημαντικά.

Steve Jobs , αποφθέγματα

Αποφθέγματα για την επιτυχία 

 1. Τα σπουδαία πράγματα στις επιχειρήσεις δεν γίνονται ποτέ από ένα άτομο. Γίνονται από μια ομάδα ανθρώπων.
 2. Είναι καλύτερο να επενδύεις στο αύριο παρά να ανησυχείς για όσα συνέβησαν χθες.
 3. Νομίζω πως αν κάνετε κάτι και αποδειχτεί πολύ καλό, θα πρέπει μετά να κάνετε κάτι υπέροχο. Μη χρονοτριβείτε καιρό στο ίδιο πράγμα. Απλά σκεφτείτε τι έρχεται στη συνέχεια.
 4. Τα πράγματα για τα οποία θα μετανιώσεις περισσότερο στη ζωή σου είναι αυτά που δεν έκανες.
 5. Δεν με νοιάζει να είμαι σωστός. Με ενδιαφέρει η επιτυχία και να κάνω σωστά πράγματα.
 6. Αυτό ήταν ένα από τα "μάντρα" μου - συγκέντρωση και απλότητα. Κάτι απλό μπορεί να είναι πιο δύσκολο από κάτι σύνθετο: πρέπει να εργαστείτε σκληρά για να καθαρίσετε τη σκέψη σας και να το κάνετε απλό.
 7. Το πιο σπουδαίο πράγμα είναι να βάζεις όλη σου την καρδιά και την ψυχή σε κάτι για μεγάλο χρονικό διάστημα, και τελικά να αξίζει.
 8. Οι λεπτομέρειες έχουν μεγάλη αξία, αξίζει να περιμένεις για να κάνεις κάτι σωστά.
 9. Να είστε μέτρο σύγκρισης στην ποιότητα. Μερικοί άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε ένα περιβάλλον όπου προσδοκάται η τελειότητα.
 10. Η δουλειά σας θα γεμίσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας και ο μόνος τρόπος για να είστε πραγματικά ικανοποιημένοι είναι να κάνετε αυτό που θεωρείτε υπέροχη δουλειά. Και ο μόνος τρόπος να κάνετε υπέροχη δουλειά είναι να αγαπάτε αυτό που κάνετε. Αν δεν το έχετε βρει, συνεχίστε να ψάχνετε. Μην εφησυχάζετε. Θα το καταλάβετε με όλη σας την καρδιά όταν θα το βρείτε.
 11. Είμαι περήφανος τόσο για τα πράγματα που έχουμε κάνει όσο και για αυτά που δεν έχουμε κάνει. Η καινοτομία λέει όχι σε χιλιάδες πράγματα.
 12. Είναι πολύ δύσκολο να σχεδιάζεις προϊόντα για συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων. Πολλές φορές, οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θέλουν μέχρι την στιγμή που θα τους το δείξεις.
 13. Η δημιουργικότητα, είναι απλά το να συνδέεις πράγματα.

Steve Jobs , αποφθέγματα

Φράσεις για την επαγγελματική επιτυχία

 1. Όταν απολύθηκα από την Apple ήταν το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να μου συμβεί. Η βαριά επιτυχία αντικαταστάθηκε από την ανάλαφρη αίσθηση του να είσαι και πάλι στο ξεκίνημα. Με έκανε να εισέλθω σε μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους της ζωή μου.
 2. Η τεχνολογία δεν σημαίνει τίποτα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι εμπιστεύεσαι ανθρώπους, οι οποίοι βασικά είναι καλοί και έξυπνοι και αν τους δώσεις εργαλεία, θα κάνουν με αυτά υπέροχα πράγματα.
 3. Να είσαι πολύ κοντά με τους πελάτες σου. Τόσο κοντά που να τους λες τι χρειάζονται πριν το συνειδητοποιήσουν μόνοι τους.
 4. Τα τελευταία 33 χρόνια, κοιτούσα κάθε πρωί στον καθρέφτη και ρωτούσα τον εαυτό μου: Αν σήμερα ήταν η τελευταία μέρα της ζωής μου, θα ήθελα να κάνω αυτό που έχω προγραμματισμένο; Και κάθε φορά που η απάντηση ήταν όχι, ήξερα πως έπρεπε κάτι να αλλάξω.
 5. Αν δεν αγαπάς αυτό που κάνεις, σίγουρα θα αποτύχεις.
 6. Πάντα συμβουλεύω τους ανθρώπους να μην περιμένουν! Να κάνουν κάτι όταν είναι νέοι, όταν δεν έχουν τίποτε να χάσουν, και να το έχουν αυτό πάντα στο μυαλό τους.
 7. Δεν πρέπει ποτέ να ξεκινάς μια επιχείρηση με σκοπό να γίνεις πλούσιος. Ο σκοπός σου είναι να φτιάξεις κάτι στο οποίο πιστεύεις και θα κάνει την επιχείρηση να έχει διάρκεια.
 8. Ένας τρόπος για να θυμάσαι ποιος είσαι, είναι να θυμάσαι ποιοι είναι οι ήρωες σου.
 9. Πραγματικά δούλευα 17 με 18 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Για περίπου 2 με 3 χρόνια. Αυτή ήταν η ζωή μου. Αλλά αγαπούσα αυτό που έκανα, ήμουν νέος και μπορούσα να το κάνω.
 10. Οι άνθρωποι κρίνουν την απόδοσή σου, για αυτό συγκεντρώσου στο αποτέλεσμα.
 11. Έχει μεγαλύτερη πλάκα να είσαι πειρατής από το να καταταγείς στο ναυτικό.
 12. Πρέπει να είσαι πρόθυμος να αποτύχεις. Αν φοβάσαι την αποτυχία, δεν θα φτάσεις πολύ μακριά.

Steve Jobs , αποφθέγματα

Ο δρόμος προς την επιτυχία απαιτεί σκληρή δουλειά 

Όλα τα παραπάνω αποφθέγματα του Steve Jobs μας δείχνουν ότι χρειάζεται επιμονή και προσπάθεια για την επιτυχία. Ότι πρέπει να αγαπάμε τη δουλειά μας για να μπορούμε να έχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε.   Μερικές φορές το πρώτο βήμα για κάτι καινούργιο είναι το πιο δύσκολο, αλλά πρέπει να το κάνουμε.

Φυσικά, η αυτογνωσία και η αυυοβελτίωση είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για την επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής. Η ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ και το LIFE COACHING μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακαλύψετε τις ικανότητές σας ώστε να διαπρέψετε σε ότι και αν κάνετε.