Κάνε το Τεστ
σχέσεις, αγάπη, σημαντικά στοιχεία σε μια σχέση, παράγοντες επιτυχημένης σχέσης, στοιχεία επιτυχημένων σχέσεων

Τα πιο σημαντικά στοιχεία σε μια σχέση

Σχέσεις

Η πρώτη επαφή των παιδιών με τη ρομαντική αγάπη είναι τα παραμύθια. Η πριγκίπισσα είναι σε κίνδυνο και ο πρίγκιπας έρχεται να την σώσει. Τελικά ζουν μαζί ευτυχισμένοι. Όσο μεγαλώνουμε, συνειδητοποιούμε ότι η αγάπη δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Περιλαμβάνει λάθη, υποχωρήσεις και πολλά ακόμη.

Δύο άνθρωποι που νιώθουν αμοιβαία συναισθήματα ξεκινούν μια σχέση. Αυτή η αρχική φάση είναι η πιο γλυκιά περίοδος. Όσο τα χρόνια περνούν , αρχίζουν να εμφανίζονται τα προβλήματα. Κάθε υγιής σχέση χρειάζεται κάποια βασικά συστατικά για να είναι επιτυχημένη.

Αγάπη προς τον εαυτό

Ο κάθε άνθρωπος είναι δημιούργημα της αγάπης. Οι γονείς σας αγαπήθηκαν και σας δημιούργησαν. Όταν όλοι οι άνθρωποι γύρω σας , σας αγαπούν, μαθαίνετε να αγαπάτε τον εαυτό σας. Η αγάπη προς τον εαυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μια σχέση. Αν δεν αγαπάτε τον εαυτό σας, πώς θα μπορέσετε να μοιραστείτε την αγάπη με ένα άλλο άτομο;

Η αγάπη προς τον εαυτό σημαίνει να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας και να τον συγχωρείτε. Δεν πρέπει να παραμελείτε τον εαυτό σας για χάρη του συντρόφου σας. Συγχωρήστε τον εαυτό σας για τα λάθη του παρελθόντος. Μια σχέση διαρκεί όταν και οι δύο σύντροφοι αγαπούν πρώτα τον εαυτό τους.

Σεβασμός

Χωρίς σεβασμό, πολλά άσχημα πράγματα μπορεί να συμβούν σε μια σχέση. Όπως και στο μπάσκετ, αν οι παίκτες δεν σέβονται το άθλημα παίζουν βρώμικα για να κερδίσουν. Αν και η δέσμευση σε μια σχέση δεν είναι παιχνίδι, απαιτεί τον ίδιο σεβασμό. Αν δεν σέβεστε το σύντροφό σας μπορεί να τον απατήσετε ή να κάνετε άλλα πράγματα που θα τον πληγώσουν.

Αν σέβεστε ένα άτομο, το αποδέχεστε. Σε μια ώριμη σχέση κατανοείτε ότι ο σύντροφός σας έχει τις δικές του ανάγκες και προτιμήσεις.

Επικοινωνία

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι η επικοινωνία είναι το κλειδί για κάθε σχέση. Η καλή επικοινωνία είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα σε μια υγιή σχέση. Όταν ξεκινάτε μια νέα σχέση, είναι σημαντικό να μιλάτε για όσα θέλετε και προσδοκάτε. Μερικές φορές αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να είστε ειλικρινείς και να κάνετε άβολες συζητήσεις, αλλά αν είστε σε μια υγιή σχέση ο σύντροφός σας θα σας ακούσει (και θα πρέπει να κάνετε και εσείς το ίδιο). Το να είστε στην ίδια σελίδα με τον σύντροφό σας σημαίνει να είστε ειλικρινείς για όσα σας ενοχλούν, να κάνετε αμοιβαίες υποχωρήσεις και να κάνετε φιλοφρονήσεις ο ένας στον άλλο. Καθώς η επικοινωνία είναι σημαντική, πρέπει να νιώθετε και οι δύο άνετα να μιλάτε. Αν ο σύντροφός σας θέλει να απαντάτε αμέσως στα μηνύματα και στις κλήσεις του όλη την ημέρα και εσείς δεν το θέλετε αυτό, δεν είναι υγιές. Από την άλλη πλευρά, αν ο σύντροφός σας αγνοεί τα μηνύματά σας και αυτό δεν σας κάνει να αισθάνεστε καλά, ούτε αυτό είναι υγιές. Η επικοινωνία θα σας βοηθήσει να βρείτε μια ισορροπία στην οποία θα νιώθετε και οι δύο άνετα.

Όρια

Όλοι μας έχουμε προσωπικά όρια που μας κάνουν να νιώθουμε καλά, άνετα και ασφαλείς. Σε μια υγιή σχέση, πρέπει να νιώθετε 100% άνετα να συζητάτε για αυτά τα όρια και να ξέρετε ότι θα γίνουν σεβαστά. Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να νιώθετε νευρικοί ή φοβισμένοι για να θέσετε τα προσωπικά σας όρια σε κάθε σχέση. Και αν νιώσετε ότι ο σύντροφός σας χρησιμοποιεί αυτά τα όρια για να σας ελέγχει, είναι η στιγμή να αναθεωρήσετε τη σχέση σας.

Υποστήριξη

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σε μια υγιή σχέση είναι να έχετε έναν υποστηρικτικό σύντροφο ο οποίος θα σας στηρίζει σε όλες τις επιλογές σας. Είναι πολύ σημαντικό για μια σχέση να νιώθετε ότι ο ένας στηρίζει τον άλλο. Ο σύντροφός σας δεν χρησιμοποιεί τακτικές για να σας χειραγωγήσει, να σας ελέγξει ή να σας ρίξει ψυχολογικά. Θα είναι προστατευτικός αλλά όχι κτητικός. Θα σας ενθαρρύνει να περνάτε χρόνο με τους φίλους και την οικογένειά σας, να προσπαθείτε να επιτύχετε τους προσωπικούς σας στόχους και να έχετε ζωή και εκτός σχέσης. Οι υποστηρικτικοί σύντροφοι πάντα θα θέλουν το καλύτερο για εσάς και θα σας στηρίζουν για να υλοποιήσετε τα όνειρά σας. Σε μια υγιή σχέση θα νιώθετε ο εαυτό σας και δεν θα θέλετε να αλλάξετε πράγματα ή να κάνετε θυσίες για να ευημερήσει η σχέση σας.

Εμπιστοσύνη

Κάθε σχέση που βασίζεται μόνο στο πάθος είναι εύκολο να διαλυθεί. Όταν εμπιστεύεστε το άτομο που αγαπάτε, τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Δεν υπάρχουν περιττές συγκρούσεις, υπερβολική σκέψη ή καχυποψία.

Η εμπιστοσύνη δείχνει ότι γνωρίζετε καλά τον σύντροφό σας. Μπορεί να μένετε σε διαφορετικές πόλεις και να εμπιστεύεστε το σύντροφό σας. Δεν έχετε μυστικά εκτός και αν πρόκειται για κάποια έκπληξη. Τα μυστικά μόνο κακό προκαλούν σε μια σχέση και κλονίζουν την εμπιστοσύνη. Αν η εμπιστοσύνη χαθεί είναι δύσκολο η σχέση να επουλωθεί.

Ειλικρίνεια

Να είστε ειλικρινείς για τις σκέψεις σας. Συζητήστε με το σύντροφό σας όσα σας απασχολούν. Όταν μιλάτε, επικοινωνείτε. Δεν ακούτε απλά το σύντροφό σας αλλά τον αφουγκράζεστε. Η ειλικρίνεια είναι το παν. Τα ζητήματα που δεν συζητάτε συχνά οδηγούν στο χωρισμό.

Όταν αναλύετε όσα συμβαίνουν στη σχέση σας, έχετε ανοιχτό το μυαλό σας. Είτε μιλάτε για το πως θα γιορτάσετε την επέτειό σας ή πως θα λύσετε ένα θέμα, σκεφτείτε ελεύθερα.

Πάθος

Η αγάπη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε μια σχέση. Όμως η αγάπη από μόνη της δεν είναι αρκετή. Είναι ανάγκη να αγαπάτε με πάθος. Όταν αυτό συμβαίνει, τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους. Δεν θα κουράζεστε να αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις και να κάνετε θυσίες , επειδή αγαπάτε με πάθος το σύντροφό σας.

Αν και το πάθος σε μια σχέση υποχωρεί μέσα σε ένα ή δύο χρόνια, όλα εξαρτώνται από τις επιλογές που κάνετε σαν ζευγάρι.

Ανθυγιεινές σχέσεις

Μια ανθυγιεινή σχέση βασίζεται στην εξουσία και στον έλεγχο, όχι στην αγάπη και στο σεβασμό. Αν νιώθετε ότι ο σύντροφός σας χρησιμοποιεί τακτικές για να σας ελέγξει, τότε αυτό είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι. Δεν είναι ανάγκη ο σύντροφός σας να ασκεί σωματική βία για να είναι η σχέση κακοποιητική. Ο καθένας αξίζει να είναι σε μια υγιή σχέση , χωρίς άγχος και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις κακοποιητικές συμπεριφορές. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε το σύντροφό σας. Αν είστε σε μια κακοποιητική σχέση ζητήστε αμέσως βοήθεια.

Αξίζετε μια υγιή σχέση

Οι σχέσεις δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση. Ωστόσο, αν και οι δύο θέλετε να διατηρήσετε τη σχέση σας μπορείτε να τα καταφέρετε:

  • Πάντα να αγαπάτε τον εαυτό σας και να γνωρίζετε τι αξίζετε.
  • Μην χάνετε την προσωπικότητά σας.
  • Η εμπιστοσύνη είναι εύθραυστη για αυτό χρειάζεται φροντίδα.
  • Να είστε ειλικρινείς και ανοιχτόμυαλοι.
  • Να αγαπάτε με πάθος.
  • Να μιλάτε όσο περισσότερο μπορείτε με το σύντροφό σας.
  • Να στηρίζετε ο ένας τον άλλο.