Κάνε το Τεστ
Ultra Levure, Ουλτρα Λεβιρ, Παρενέργειες, Προβιοτικά, Που βοηθάει, Τιμή, Δοσολογία, Αντιβίωση

Ultra Levure – προβιοτικό, που χρησιμοποιείται;

Πληροφορίες για το Ultra Levure

Το Ultra Levure ανήκει στα προβιοτικά. Είναι δηλαδή ένας μικροοργανισμός (saccharomyces boulardii, σακχαρομύκητας) ο οποίος αποτελεί φυσική βοήθεια για την ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου, συμβάλλοντας στη καλή υγεία του. Το Ultra-Levure διατίθεται ως ένα λυοφιλοποιημένο προϊόν που προέρχεται από το καλλιεργημένο στέλεχος ζύμης boulardii, το οποίο ενδείκνυται για την συμπληρωματική συμπτωματική θεραπεία της διάρροιας (μολυσματικής-ιογενής, βακτηριακής ή μη) και για την προφύλαξη και τη θεραπεία διάρροιας σχετιζόμενης με αντιβιοτικά.

Η αποτελεσματικότητα της προβιοτικής ζύμης Saccharomyces boulardii έχει τεκμηριωθεί μέσα από διάφορες μελέτες και έχει αποδειχτεί πως έχει διάφορες προστατευτικές δράσεις:

 • αντιφλεγμονώδεις (εντεροαιμορραγικός Ε. Coli)
 • αντιμικροβιακές (εντεροαιμορραγικός Ε. Coli, C. difficile, κα)
 • ενζυμικές (δισακχαριδάσες, αμιυοπεπτιδάση της λευκίνης, σπερμίνη, σπερμιδίνη),
 • μεταβολικές,
 • έναντι των τοξινών (τοξίνη Α του C. difficile, τοξίνη της χολέρας)
 • και ανοσοενισχυτικές (εκκριτική ανοσοσφαιρίνη A -IgA- και άλλες ανοσοσφαιρίνες)

Λήψη Ultra Levure και δοσολογία

Κυκλοφορεί σε κάψουλες Ultra Levure 50 mg και 250mg και σε φακελίσκους με σκόνη για πόσιμο διάλυμα των Ultra Levure 250mg. Η συνήθης δόση είναι 2-4 φακελίσκοι την ημέρα (δηλαδή 500 mg έως 1000 mg).

Τα προβιοτικά πρέπει να λαμβάνονται αμέσως μετά το φαγητό, και όχι πριν. Σε σχέση με αντιβιοτικά που μπορεί να παίρνει κανείς, το Ultra Levure πρέπει να λαμβάνεται την ίδια ώρα (ταυτόχρονα) με την αντιβίωση.

To Ultra Levure 250 mg περιέχει ζώντα κύτταρα. Για το λόγο αυτό, το παρόν φάρμακο δεν πρέπει να αναμιγνύεται με πολύ ζεστά ροφήματα (θερμοκρασίας άνω των 50°C), παγωμένα ποτά ή τροφές (π.χ.ποτά που αποθηκεύονται στο ψυγείο, παγωτά, πολύ ζεστά γεύματα) και αλκοολούχα ποτά.

Επειδή το Ultra Levure 250 mg ως προς τη φύση του είναι μύκητας, δεν πρέπει να συγχορηγείται με παρεντερικά ή με από του στόματος αντιμυκητιασικά φάρμακα.

Μορφές - Τιμή Ultra Levure

Μορφή mg και ποσότητα ULTRA LEVURE Τιμή
Κάψουλες ULTRA-LEVURE CAPS 250 MG ΒΤx10 2,54
Κάψουλες ULTRA-LEVURE CAPS 50 MG ΒΤx20 3,28
Φακελίσκοι ULTRA-LEVURE PD.ORA.SUS 250MG BTx10 3,33

Ενδείξεις Ultra Levure

 • Προφύλαξη και θεραπεία των εκ του εντέρου ανεπιθύμητων ενεργειών των αντιβιοτικών
 • Συμπληρωματική αγωγή σε οξείες διάρροιες ενηλίκων και παιδιών
 • Προσθήκη στη θεραπεία με vancomycin/metronidazole για την πρόληψη της επανεμφάνισης της διάρροιας που προκαλείται από το Clostridium difficile.
 • Προφύλαξη από διάρροια που έχει σχέση με τη χορήγηση αντιβιοτικών ευρέως φάσματος

ultra levure, ουλτρα λεβιρ, χαπια, φακελισκοι, φακελοι, σκονη, παρενεργειες, δοσολογια, τιμη, αντιβιωση

Προφυλάξεις στη χρήση Ultra Levure

Σε περίπτωση που η διάρροια επιμένει μετά από 2 ημέρες αγωγής ή σε περίπτωση που εμφανισθεί αίμα στα κόπρανα ή πυρετός, η θεραπεία θα πρέπει να επαναξιολογείται και θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το ενδεχόμενο να χρειάζεται να δοθεί επανυδάτωση, χορηγούμενη από του στόματος ή παρεντερικά.

Παρενέργειες Ultra Levure

Σπάνια παρατηρείται μετεωρισμός. Ακόμα πιο σπάνια παρατηρείται εξάνθημα, δερματική αλλεργία, κνίδωση, κνησμός.

Αναλυτικές πληροφορίες Ultra Levurespc σπψ φυλλο οδηγιων παρενεργειες ενδειξεις, ultra levure, ουλτρα λεβιρ

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε το επίσημο φύλλο οδηγιών του Ultra Levure για το κοινό, και το SPC του Ultra Levure όπου περιγράφονται αναλυτικά όλες οι πιθανές παρενέργειες, προφυλάξεις και αντενδείξεις.

Αντενδείξεις - Παρενέργειες για το Ultra Levure

 • γνωστή ευαισθησία σε κάποιο από τα συστατικά,
 • ασθενείς με Καθετήρα Κεντρικών Φλεβών (Central Venous Catheter -CVC-)
 • ασθενείς με αλλεργία στις ζύμες, ιδιαίτερα στο Saccharomyces boulardii.

Τo Ultra-Levure και παρόμοια προϊόντα (δηλαδή με ζώντες μικροοργανισμούς) αντενδείκνυνται σε ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση ή σε ανοσοκαταστολή και έχουν αντένδειξη σε ασθενείς με κεντρικό φλεβικό καθετήρα. Ο λόγος είναι ότι έχουν αναφερθεί σπάνιες περιπτώσεις μυκηταιμίας σε ασθενείς που λαμβάνουν Saccharomyces boulardii όπως και θανατηφόρα περιστατικά σε ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση. Λόγω του κινδύνου αερομεταφερόμενης μόλυνσης, οι φακελίσκοι ή τα καψάκια δεν πρέπει να ανοίνονται στους θαλάμους ασθενών. Το υγειονομικό προσωπικό θα πρέπει να φοράει γάντια κατά το χειρισμό των προβιοτικών και στη συνέχεια ταχέως να απορρίπτει τα γάντια και να πλένει σωστά τα χέρια του.

Άλλα προβιοτικά: Bifolac Restore
Συχνά ορθογραφικά λάθη: ούλτρα λεβούρ, ουλτρα λεβιρ

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού

Για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και ολόκληρου του οργανισμού, καθώς και της αντιμετώπισης του στρες/άγχους, υπάρχουν οι αποτελεσματικές εναλλακτικές λύσεις της ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ και του ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ.